Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Mančestras "United" leģendu Skoulzu apsūdz totalizatora likmju izdarīšanā

Agris Suveizda

Mančestras "United" leģendu Skoulzu apsūdz totalizatora likmju izdarīšanā
Pols Skoulzs. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Anglijas Futbola asociācija (FA) savā mājaslapā paziņojusi, ka ilggadējam Mančestras "United" pussargam Polam Skoulzam izvirzītas apsūdzības totalizatora spēlēšanā.

Kā vēsta FA, Skoulzs laika posmā no 2015. gada 17. augustam līdz 2019. gada 19. janvārim ir veicis 140 likmes uz futbolu, tādējādi pārkāpjot asociācijas noteikumus, kas futbola amatpersonām liedz piedalīties futbola totalizatorā. 44 gadus vecajam Skoulzam ir dots laiks līdz 26. aprīlim, lai iesniegtu skaidrojumu.

FA norādītajā laika posmā Skoulzs vēl nebija kļuvis par Anglijas ceturtās spēcīgākās līgas kluba "Oldham Athletic" galveno treneri, taču viņš kopš 2014. gada ir Anglijas piektās spēcīgākās līgas kluba "Salford City" līdzīpašnieks. Asociācijas paziņojumā nav minēts, vai Skoulzs likmes būtu izdarījis arī uz sava kluba spēlēm.

40% kluba akciju pieder singapūriešu uzņēmējam Pīteram Limam, kuram pieder Spānijas kluba "Valencia" kontrolpakete. Savukārt pa 10% akciju "Salford City" pieder Mančestras "United" leģendām Skoulzam, Deividam Bekhemam, brāļiem Filam un Gerijam Neviliem, Raienam Gigsam, kā arī Nikam Batam.

2015. gadā Selfordā dzimušais Skoulzs neilgu laiku bija "Salford City" pagaidu galvenais treneris, taču pirmoreiz par pilntiesīgu galveno treneri kļuva šā gada 11. februārī, pārņemot "Oldham Athletic". Septiņās spēlēs izcīnījis tikai vienu uzvaru, Skoulzs gan atkāpās jau 14. martā.

Visu profesionālo futbolista karjeru Skoulzs pavadīja Mančestras "United", 11 reizes kļūstot par Anglijas čempionu, divreiz triumfējot UEFA Čempionu līgā un vienreiz uzvarot arī FIFA Pasaules kausā klubiem. Anglijas izlasē Skoulzs aizvadīja 66 spēles un guva 14 vārtus.

Izmantotie resursi:
Paul Scholes has been charged with misconduct...