Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Premjerlīgas komandas balsos par pāreju perioda ātrāku aizvēršanu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Premjerlīgas komandas balsos par pāreju perioda ātrāku aizvēršanu
Gilfi Sigurdsons
Foto: PA Wire/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas komandas septembra ievadā balsos par to, lai pāreju periods noslēgtos pirms sezonas sākuma, nevis līdz 1. septembrim.

Anglijas Premjerlīgā un lielākajā daļā Eiropas vadošo līgu pāreju periods noslēdzas 31. augustā, kas ir trīs nedēļas pēc jaunās sezonas sākuma. Taču 7. septembrī, kad notiks nākamā klubu vadītāju sanāksme, notiks balsojums par pašreizējās kārtības mainīšanu, lai panāktu, ka transfēru logs aizveras līdz sezonas sākumam.

Jaunā sezona startēja pagājušās nedēļas nogalē, un futbolisti, kuru vārdi bieži izskanējuši pāreju sakarā – aizsargs Virgils van Daiks no "Southampton" un pussargi Gilfi Sigurdsons no "Swansea" un Ross Bārklijs no "Everton" –, laukumā nemaz nedevās.

Vēlmi mainīt situāciju publiski pauduši divi galvenie treneri – Pols Klements, kurš vada "Swansea", un Jirgens Klops, kurš trenē "Liverpool" un kurš varētu palikt bez komandas līdera Filipes Koutinju, par kuru "Barcelona" sola 100 miljonus eiro.

"Labāk būtu, ja transfēru logs aizvērtos pirms sezonas sākuma. Patiesībā nesaprotu, kāpēc tas ir atvērts līdz augusta beigām. Zinu, ka ir runas par nolikuma maiņu, un uzskatu, ka tas ir jādara," teica Klements. Priekšlikums paredz, ka Anglijas klubi pēc sezonas sākuma vairs nevarētu papildināt sastāvu, kamēr pārdot spēlētājus gan būtu atļauts.

"Ja pāreju periods beigtos ātrāk, mums tas palīdzētu. Domāju, ka būtu loģiskāk, ja plānošana būtu noslēgusies līdz ar sezonas sākumu," teica Klops, kura komandai šovakar priekšā mačs UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā. Tāpat priekšlikums paredz, ka janvāra pāreju perioda termiņš netiktu grozīts.

Izmantotie resursi:
Premier League: Transfer window change to be...

  +3 [+] [-]

, 2017-08-15 13:17, pirms 7 gadiem
Jā, tas būtu prātīgi. Vienīgi tad angļu klubi būtu nedaudz sliktākā situācijā kā citu līgu klubi. Vajadzētu par šo vienoties visām Eiropas top līgām kopā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-08-15 14:28, pirms 7 gadiem
austrumu naudas maisus tas neapstādinās.
kuri nav pārdevušies, tiem nebūs viegli.

     [+] [-]

, 2017-08-15 14:43, pirms 7 gadiem
Ko tā?

     [+] [-]

, 2017-08-16 14:36, pirms 7 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: austrumu naudas maisus tas neapstādinās.
kuri nav pārdevušies, tiem nebūs viegli.
es domāju, ka tas nav tik daudz plānots, lai apturētu naudas maisus, cik fakts, ka komandas gatavojas sezonai, jau aizvada pirmās spēles, bet pēkšņi kāds to visu var sačakarēt, nopērkot kādus tavus spēlētājus. It kā būtu loģiski, ka transferu logs beidzas un tikai tad sākas sezona, lai treneris tomēr var rēķināties, ka pusi sezonas viņam sastāvs nemainīsies.