Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

UEFA prezidents Čeferins kritizē angļu klubu attieksmi pret Baku finālu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

UEFA prezidents Čeferins kritizē angļu klubu attieksmi pret Baku finālu
Aleksandars Čeferins. Foto: AFP/Scanpix

UEFA prezidents slovēnis Aleksandars Čeferins norādījis, ka Anglijas klubu Londonas "Chelsea" un "Arsenal" sūdzības pēc Eiropas līgas fināla nepalīdz pacelt valsts akcijas Eiropas futbola acīs.

29. maijā notikušajā Eiropas līgas finālā "Chelsea" ar 4:1 pārspēja "Arsenal", sagādājot Maurīcio Sarri pirmo trofeju trenera karjerā. Duelis starp divām Londonas komandām norisinājās Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku jeb turpat deviņu tūkstošu kilometru attālumā. Abu komandu līdzjutējiem kopā tika piešķirti 12 tūkstoši biļešu, tomēr aptuveni puse nonāca atpakaļ pie UEFA, jo fani nevēlējās mērot tik garu un sarežģītu ceļu vienas spēles dēļ.

Vēl viens skandāls bija "Arsenal" pussarga Henriha Mhitarjana palikšana mājās. Ņemot vērā attiecības starp Azerbaidžānu un Mhitarjana pārstāvēto Armēniju, drošības nolūkos tika pieņemts lēmums viņam nedoties kopā ar komandu uz Baku. Kritika bija skaļa, un to pamanījis arī Čeferins, kurš, uzstājoties Oksfordas Universitātē, angļu klubiem veltīja pārmetumus.

"Ikreiz, kad spēlē angļu klubi, mums ir sūdzības. Ar šādu rīcību jūs nepalīdzat savai popularitātei Eiropas futbolā. Ja kāds man jautātu, kāpēc finālu aizvadījām Baku, atbildētu: tur dzīvo dzīvi cilvēki, homo sapiens tur dzīvo," teica Čeferins.

"Ja divas Azerbaidžānas komandas spēlētu Londonā, neviens nesūdzētos. Viņi brauktu un spēlētu – bez jebkādām problēmām," pārliecināts bija Čeferins. "Pirms pusotra gada nolēmām, ka fināls notiks Baku, kur ir moderns stadions ar 70 tūkstošiem vietu. Liekas, ka Anglijā ir tikai viens lielāks. Viņiem spēle bija jāskatās 23:00, ņemot vērā laika atšķirību, bet neviens nesūdzējās."

Čeferins atzina, ka plāni nav mainījušies un Baku būs viena no pilsētām, kas 2020. gadā uzņems Eiropas čempionātu. "Mums futbols jāattīsta visur, nevis tikai Anglijā un Vācijā," pauda UEFA prezidents.

"Madridē uz Čempionu līgas finālu bija pieejamas 62 tūkstoši biļetes, bet pieprasījums bija 980 tūkstoši. Ja spēlētu Vemblijā, būtu vēl par 30 tūkstošiem vairāk. Pašas augstākās raudzes notikumi ir jāaizvada augstākās raudzes stadionos. Bet Eiropas līgā un visā pārējā būtu jādalās ar citiem, kuri arī mīl futbolu," teica Čeferins.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...

     [+] [-]

, 2019-06-15 13:35, pirms 5 gadiem
šķiet galvenās pretenzijas bija par dārgo lidojumu un retajiem reisiem...ja trešdien spēle bija, tad atpakaļ tikai pirmdien...nu, ir tālu priekš angļu faniem un tikai vienas spēles...ja notiek tik tālu Eiropas perifērijā (kas nav slikti - piekrītu čefīram) - tad jārīko Final4 ...abus pusfinālus Baku un tad fināls un vēl spēle par 3.vietu....tas ir -otrdien/trešdien pusfināli un fināls svētdien....un uz mājām fani pirmdien

  +1 [+] [-]

, 2019-06-15 14:21, pirms 5 gadiem
9k/km ir uz abiem galiem. (9k/km vienā virzienā Seula, nedaudz + Tokija)
Tas ir apmēram tas pats, kad Latvija sacenšas ar mūžseno sāncensi Gibraltāru.
Jā, turnīri ir labāki, jo tad vienas spēles apmeklējuma cena sanāk zemāka.
Angļi knauzeri!

  +3 [+] [-]

, 2019-06-15 16:09, pirms 5 gadiem
Distance starp Londonu un Baku ir tāda pati kā distance starp Londonu un Kanādu. Tas tā, lai nelielu priekštatu iedotu cilvēkiem.

     [+] [-]

, 2019-06-15 16:28, pirms 5 gadiem
pag,pag... Ja UEFA "normāli" domātu, tad vajadzēja jau uzreiz vienam no šī reģiona klubiem iedot "Wild cart" uz finālu Baku!
No teksta- "Madridē uz Čempionu līgas finālu bija pieejamas 62 tūkstoši biļetes, bet pieprasījums bija 980 tūkstoši".
Te tagad pat nieka liekus 6 tk nevar pārdot klubu faniem! Interesanti būtu uzzināt, kādu valstu pārstāvji tad to stadionu pildīja un vai tā pildīšana nebija kādam vietējam arī spiestā kārtā!