Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Bjelsa pēc izgāšanās Lillē karjeru turpinās Anglijas otrajā spēcīgākajā līgā

Agris Suveizda

Bjelsa pēc izgāšanās Lillē karjeru turpinās Anglijas otrajā spēcīgākajā līgā
Marselo Bjelsa
Foto: AFP/Scanpix

Anglijas futbola klubs "Leeds United", kas spēlē "Championship" jeb otrajā spēcīgākajā līgā, paziņojis par līguma parakstīšanu ar pazīstamo argentīniešu speciālistu Marselo Bjelsu, kurš trenējis arī Argentīnas un Čīles izlases. Vienošanās panākta uz diviem gadiem ar iespēju to pagarināt vēl uz sezonu.

"Man vienmēr ir bijušas ambīcijas strādāt Anglijā, un karjeras laikā man bijušas vairākas iespējas to darīt, tomēr allaž jutu, ka vajadzēja sagaidīt īsto projektu. Tādēļ, kad man piedāvājumu izteica klubs ar tādu vēsturi kā Līdsas "United", to noraidīt nebija iespējams," kluba mājaslapā citēts 62 gadus vecais Bjelsa.

Iepriekšējā sezonā Līdsas "United" ar 60 punktiem 46 spēlēs 24 komandu konkurencē ierindojās 13. pozīcijā. Pirms sezonas sākuma vienības galvenā trenera amatā stājās dānis Tomass Kristiansens, kurš pirms tam vadīja Nikosijas APOEL, taču februārī viņu aizvietoja angļu speciālists Pols Hekingbotoms, kurš iepriekš trenēja "Barnsley". Ar Hekingbotomu tika noslēgts līgums uz pusotru gadu, tomēr jau pēc sezonas beigām viņš tika atlaists.

Savulaik slavenais Līdsas "United" trīs reizes (1969., 1974. un 1992. gadā) kļuvis par Anglijas spēcīgāko klubu, bet Premjerlīgā nav spēlējis kopš 2004./05.g. sezonas. 2002. gadā klubs sasniedza Čempionu līgas pusfinālu, kur ar 0:0 un 0:3 piekāpās Spānijas "Valencia". Bjelsa Eiropā strādājis ar tādiem klubiem kā "Espanyol", Bilbao "Athletic" un Marseļas "Olympique", taču pēdējās divas pieturvietas nebija veiksmīgas. No Romas "Lazio" argentīnietis aizmuka divas dienas pēc līguma parakstīšanas, bet pie "Lille" stūres bija vien 13 mačus. Arī Bilbao un Marseļu Bjelsa par spīti produktīvam darbam pameta skandālu pavadībā.

Izmantotie resursi:
https://www.leedsunited.com/news/te...