Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

73 gadu vecumā mūžībā dodas titulētais franču treneris Žerārs Uljē

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

73 gadu vecumā mūžībā dodas titulētais franču treneris Žerārs Uljē
Žerārs Uljē. Foto: Reuters/Scanpix

Šodien kļuvis zināms, ka 73 gadu vecumā mūžībā devies franču futbola speciālists Žerārs Uljē, kurš no 1998 - 2004. gadam trenēja Anglijas Premjerlīgas klubu ''Liverpool'', ar ko kopā izcīnīja piecas trofejas.

Anglijas Premjerlīgas klubu ''Liverpool'' Žerārs Huljē trenēja no 1998.-2004. gadam, sasniedzot augstvērtīgus rezultātus un izcīnot piecus titulus. Pēc skumjo ziņu saņemšanas ''Liverpool'' izplatīja paziņojumu, izsakot līdzjūtību: ''Visi mūsu klubā jūtam līdz Uljē ģimenei un viņa draugiem.'' Līdzīgu paziņojumu izplatīja cita Premjerlīgas komanda ''Aston Villa'', kuru Huljē trenēja īsu brīdi 2010./2011. gada sezonā.

Žerārs Uljē mira 73 gadu vecumā. Franču speciālists dzima 1947. gada 3. septembrī. Savas trenera karjeras laikā Huljē trenēja arī tādas komandas kā Parīzes ''Saint-Germain'', ''Lens'' un ''Lyon'', tāpat kā Francijas nacionālo valstsvienību un jauniešu izlases kā U18 un U20.

Šī gada novembrī Žerārs Uljē tika iecelts par tehnisko direktoru sieviešu futbola komandās - ''Lyon'' un ''OL Reign''. Jau trenera karjeras laikā Huljē bija novērojamas veselības problēmas. 2001. gada oktobrī franču speciālistam tika veikta sirds operācija, pēc tam kad Uljē izjuta asas sāpes krūtīs ''Liverpool'' mājas spēles laikā pret ''Leeds United''. Pēc operācijas plaši zināmais speciālists atgriezās Liverpūlē un trenēja vienību līdz 2004. gada maijam.

Līdzīgas problēmas Uljē bija 2010. gada aprīlī, trenējot ''Aston Villa'', kad ar sāpēm krūtīs speciālists nonāca slimnīcā un vēlāk pameta kluba trenera amatu.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...