Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Liverpool" pēc Alisona traumas paraksta līgumu ar Premjerlīgā nespēlējušu vārtsargu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Liverpool" pēc Alisona traumas paraksta līgumu ar Premjerlīgā nespēlējušu vārtsargu
Endijs Lonergans. Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas vicečempione "Liverpool" jauno Premjerlīgas sezonu ievadīja ar pārliecinošu uzvaru, taču traumas dēļ palika bez pamatvārtsarga Alisona. Reaģējot uz situāciju, parakstīts līgums ar 35 gadus veco Endiju Lonerganu.

Liverpūle, kas savā laukumā spēlē nevainojami, jauno sezonu atklāja piektdienas vakarā, ar 4:1 pieveicot jaunpienācēju "Norwich". Taču jau 39. minūtē spēle beidzās Alisonam, kurš šķietami nevainīgā situācijā savainoja ikra muskuli. Pesimistiskākās prognozes liecina, ka bez viņa varētu nākties iztikt pat divus mēnešus, kas nozīmētu nespēlēšanu Premjerlīgas mačos arī pret "Arsenal" un "Chelsea".

"Tā nav patīkama situācija. Alisons laukumā nevarēs doties kādu laiku. Negribu izteikt nekādas prognozes par to, kad viņš atgriezīsies. Skaidrs, ka tas nebūs trešdien. Pēc tam jāgaida. Šādi savainojumi prasa laiku, tās būs pāris nedēļas, tāpēc jāsaglabā pacietība," pauda Jirgens Klops, "Liverpool" galvenais treneris. Rīt viņa vadītā komanda aizvadīs UEFA Superkausa maču pret "Chelsea".

"Redzēju, ka tiek rakstīts par sešām nedēļām, bet jāpagaida. Alisonam karjeras laikā nav bijis daudz savainojumu, tāpēc jāpaskatās, kas notiks tālāk un kā noritēs rehabilitācija. Skaidrs ir tikai tas, ka pāris nākamajās nedēļās viņš laukumā nedosies," skaidroja Klops.

Alisonu vārtos aizstāja spānis Adrians, kurš iepriekš bija otrais vārtsargs "West Ham" komandā. Viņš "Liverpool" pievienojās kā brīvais aģents, un tas notika pēc tam, kad pagājušās sezonas otrais numurs Simons Miņolē tika pārdots "Brugge". Līdz vakardienai Adrians bija vienīgais veselais "Liverpool" vārtsargs.

Vakar tika parakstīts līgums līdz sezonas beigām ar 35 gadus veco Lonerganu, kurš arī bija brīvais aģents. Klops sacīja, ka veterāns palīdzējis "Liverpool" jau sagatavošanās posmā un ka viņš ļoti labi iekļāvies kolektīvā. Plānots, ka Lonergans jau rīt būs rezerves vārtsarga lomā pret "Chelsea".

Pagājušajā sezonā Lonergans aizvadīja septiņas spēles Anglijas pēc spēka trešajā līgā, kur tika izīrēts no "Middlesbrough". Savukārt gadu iepriekš veterāns aizvadīja septiņas spēles Anglijas otrajā līgā, pārstāvot "Leeds United". 2015./16. gada sezona bija pēdējā, kad Lonergans bija pirmā numura lomā – tolaik viņš spēlēja "Fulham". Viņš karjeras laikā nav aizvadījis nevienu Premjerlīgas maču, un, visticamāk, tas netiek plānots arī tagad.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...

     [+] [-]

, 2019-08-13 15:22, pirms 5 gadiem
Prieks par čali!

     [+] [-]

, 2019-08-13 15:39, pirms 5 gadiem
Alisonam nevajadzēja atteikties no nr.13....tas bija viņam laimīgs