Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Anglijas Premjerlīgas grandu starpsezonas apskats

Anglijas Premjerlīgas grandu starpsezonas apskats
Par dārgāko pirkumu Premjerlīgā kļuva Edens Azārs, taču visnozīmīgākais starpsezonas darījums, visticamāk, būs Robina van Pērsija pāreja
Foto: AP/Scanpix

Jau parīt sāksies Anglijas Premjerlīgas jaunā sezona. Vasaras pāreju periodā no Anglijas spēcīgākajiem klubiem visaktīvāk pastrādāja Londonas "Chelsea", kas atbrīvojās no vairākiem spēlētājiem un savā īpašumā ieguva tādus perspektīvus futbolistus kā Edens Azārs un Oskars. Salīdzinoši mierīgi pagaidām gājis abās Mančestras komandās, taču vakardien Angliju satricināja ziņa par to, ka Robins van Pērsijs, visticamāk, pievienosies "United" - vēl atlicis tikai nokārtot formalitātes.

Manchester City (Izredzes uz titulu: 2.30)

Jauno īpašnieku ēras laikā šī pagaidām bijusi vismierīgākā starpsezona. Lai arī vēl salīdzinoši nesen "City" izmisīgi centās pārdot Karlosu Tevesu un pārdošana draudēja arī Mario Balotelli, viņi joprojām ir komandā un, visticamāk, uz palikšanu. "City" tika uzskatīta par galveno favorīti uz Robina van Pērsija iegūšanu, taču ažiotāža aprima un, laikam ritot, "City" arvien vairāk attālinājās no iespējamā darījuma. Tikmēr klubu pametis Slovākijas izlases pussargs Vladimīrs Vaiss, kurš atgriezās no īres "Espanyol" un vēlāk tika pārdots "A Sērijas" jaunpienācējai "Pescara", kā arī sadarbība pārtraukta ar Ouvenu Hārgzrīvzu. No pusgada īres prom devies Davids Pisaro, kurš jau kļuvis par "Fiorentina" spēlētāju, bet vēl vienā īrē aizsūtīts Veins Bridžs - aizsargs, kurš iepriekš tika izīrēts "Sunderland", nākamo sezonu pavadīs Anglijas pēc spēka otrajā līgā.

Klubā atgriezušies uzbrucēji Džons Gvideti, Emanuels Adebajors un Roke Santakruss (sveicam dzimšanas dienā!). Gvideti, kurš savainojuma dēļ nevarēja spēlēt Eiropas čempionātā, iepriekšējā sezonā kļuva par īstu sensāciju Nīderlandē, ar 20 vārtiem palīdzot "Feyenoord" kļūt par vicečempioni, savukārt Adebajoram un Santakrusam joprojām nesekmīgi tiek meklēta jauna mājvieta. Par paragvajieti interese esot gan Anglijā (QPR), gan Spānijā un Dienvidamerikā, bet Adebajoru paturēt vēlējās "Tottenham" - tomēr liels šķērslis ir Emanuela lielais algas čeks. Svētdien "City" beidzot izdarīja pirmo pirkumu, pastiprinoties ar perspektīvo Džeku Rodvelu - līdz ar to tuvākā vai tālākā nākotnē komandu varētu pamest cits balsta pussargs Naidžels de Jongs. Rodvels varētu nebūt pēdējais pirkums, jo Mančīni, kurš nesen pagarināja līgumu līdz 2017.gadam (jaunu sešu gadu līgumu parakstīja arī kapteinis Vensāns Kompanī), jau izteicis vēlmi vēl papildināt komandu.

Svētdien "City" aizvadīja gatavošanās posma pēdējo spēli, kurā ar 3:2 uzvarēja Londonas "Chelsea" un pēc 40 gadu pārtraukuma uzvarēja "Community Shield" izcīņā. Šajā mačā mančestriešiem nācās iztikt bez vairākiem spēlētājiem - Džoleona Leskota, Džo Hārta, kurš muguras problēmu dēļ izlaida arī izlases spēli pret Itāliju, un Maikas Ričardsa un Gareta Barija, kuriem savainojuma dēļ būs jāizlaiž vēl vairākas nedēļas Jāatzīmē, ka "City" jau izdevies pārdot visas biļetes uz pirmajām mājas spēlēm pret "Southampton" un QPR, bet 36 tūkstoši sezonas abonomentu tika izpirkti jau jūnija pirmajās nedēļās - par spīti cenu kāpumam, tas bijis krietni ātrāk nekā pirms gada.

VietaPretinieceRezultātsVārtu guvēji
InsbrukaAl Hilal0:1 (0:0)Al Abeds 69'
InsbrukaDynamo Dresden0:0
InsbrukaBesiktas2:0 (1:0)Agvero 45' Kompanī 56'
PekinaArsenal2:0 (2:0)Savaleta 42' J.Turē 44'
KualalumpuraMalaizija XI3:1 (1:0)Agvero 16' Tevess 47' A.Džonsons 51' - Akils 87'
VolfsburgaWolfsburg2:0 (1:0)Agvero 41' J.Turē 57'
LimerikaLimerick4:0 (3:0)Džeko 33'44' Bojata 42' Skapuci 78'
BirmingemaChelsea3:2 (0:1)J.Turē 53' Tevess 59' Nasrī 65' - Toress 40' Bertrands 79'
SpēlētājsValstsPozīcijaVecNo/UzSumma (st.m.)Gads
Klāt
Džeks RodvelsAnglijaPussargs21Everton12 miljoni2017.*
Emanuels AdebajorsTogoUzbrucējs28Tottenhamatgr. no īres2014.
Roke SantakrussParagvajaUzbrucējs31Real Betisatgr. no īres2013.
Džons GvidetiZviedrijaUzbrucējs20Feyenoordatgr. no īres2014.
Prom
Vladimīrs VaissSlovākijaPussargs22+Pescara1.32 miljoni
Davids PisaroČīlePussargs32+Romaatgr. no īres
Veins BridžsAnglijaAizsargs32Brighton & Hove Albionīre2013.
Ouvens HārgrīvzsAnglijaPussargs31bez klubaatlaists

+Spēlētājam šogad apritēs par vienu gadu vairāk.
*Līgums ar klubu.

Manchester United (3.00)

"United" starpsezonā izdevies iegūt divus papildinājumus, un bez piecām minūtēm Mančestrā ir arī jau pieminētais van Pērsijs - tiesa, pašreizējie pirkumi nākamās sezonas kontekstā joprojām nav pārtraukuši "United" hroniskās problēmas vidējās līnijas centrā, un papildinājums nesmādētu arī aizsardzībā. Par salīdzinoši ļoti mazu summu (12 miljoniem sterliņu mārciņu, kas ar bonusiem var sasniegt 17 miljonus) tika nopirkts viens no Dortmundes "Borussia" līderiem Šindži Kagava, un par 3+3 miljoniem iegūts arī perspektīvais anglis Niks Pauels, kurš pagājušo sezonu pavadīja pēc spēka tikai ceturtajā Anglijas līgā. Pauels kopumā izcēlās ar 16 gūtiem vārtiem, un tieši viņa sitiens ļāva klubam pacelties līgu augstāk. Van Pērsijs izmaksās 24 miljonus, bet ne viss darījumu tirgū gājis tik gludi, kā Alekss Fērgusons varētu vēlēties - "United" jau bija vienojusies ar Lukašu Mouru, taču pēdējā brīdī cīņā iesaistījās PSG, kas nocēla brazīliešu talantu. Pagājušās sezonas izskaņā "United" atteica arī belģu supertalants Edens Azārs, un klubu pameta Pols Pogbā, kurš, neapmierināts ar spēles laiku un atalgojumu, pievienojās Turīnas "Juventus".

Ne tik veiksmīgi gājis arī Ņujorkas fondu biržā - 16,6 miljoni jeb aptuveni 10% akciju cerēto 16-20 ASV dolāru vietā tika pārdoti par 14 dolāriem gabalā. Līdz ar to "United" īpašnieki ieguva aptuveni 150 miljonus sterliņu mārciņu, no kuriem puse nonāks Gleizeru rīcībā, bet otra puse tiks izmantota iespaidīgo 423 miljonu lielo parādu samazināšanā. Toties "United" izdevies uz septiņiem gadiem vienoties ar "Chevrolet", kā logo gozēsies uz "United" krekliņiem. Lai arī līguma, kas stāsies spēkā 2014./15.g. sezonā, detaļas netiek izpaustas, paredzams, ka tiks pārsniegta pašreizējā līguma ar "Aon" vērtība (20 miljoni mārciņu gadā). "United" šovasar pagarinājusi līgumu ar malējo aizsargu Rafaelu un dāņu vārtsargu Andersu Lindegārdu, kā arī lielāka spēles laika iegūšanā uz QPR aizsūtījusi brazīlieša dvīņu brāli Fabiu, kuram pēc nedēļas Londonā pievienojās arī ilggadējais "United" pussargs Čisons Paks.

"United" dažādu iemeslu dēļ nevarēja sezonai gatavoties pilnā sastāvā, un pirmoreiz ļoti nopietns pamatsastāvs laukumā devās tikai Gēterbogā, kur pēcspēles sitienu sērijā tika zaudēts "Barcelona". Šajā mačā "United" nerealizēja visas trīs pendeles, tai skaitā vienu pamatlaikā (Veins Rūnijs). Ja Antonio Valensijas spēlēšanu malējā aizsarga postenī var izskaidrot ar Rafaela prombūtni Olimpiskajās spēlēs (tajās piedalījās arī Toms Kleverlijs, Raiens Gigss un Davids de Heja), tad Maikls Keriks aizsardzības centrā varētu darboties arī Premjerlīgas ievadā. No ierindas šobrīd izsisti trīs centra aizsargi - Džonijs Evanss esot tuvu atlabšanai, taču pirmajai kārtai vēl nebūs gatavs, Kriss Smolings nespēlēs trīs mēnešus, bet Fila Džounsa veselības stāvoklis vēl tiks precizēts.

VietaPretinieceRezultātsVārtu guvēji
DurbanaAmaZulu1:0 (1:0)Makeda 20'
KeiptaunaCape Town1:1 (0:0)Bebe 90' - van Grāns 86'
ŠanhajaShanghai Shenhua1:0 (0:0)Kagava 68'
OsloValerenga0:0
GēteborgaBarcelona0:0
HannovereHannover4:3 (1:1)Ernandess 31' Rūnijs69'82'(11m) Kagava 85' - Sobiehs 25' Hadži 49' Abdellaū 66'
SpēlētājsValstsPozīcijaVecNo/UzSumma (st.m.)Gads
Klāt
Šindži KagavaJapānaPussargs23Borussia Dortmund12 miljoni2016.*
Niks PauelsAnglijaPussargs18Crewe Alexandra3 miljoni2016.
BebePortugāleUzbrucējs22Besiktasatgr. no īres
Prom
Čisons PaksDienvidkorejaPussargs31QPR2 miljoni
Pols PogbāFrancijaPussargs19Juventusbeidzās līgums
FabiuBrazīlijaAizsargs22QPRīre2014.
Tomašs KuščaksPolijaVārtsargs30Brighton & Hove Albionbeidzās līgums
Maiks OuvensAnglijaUzbrucējs32+bez klubabeidzās līgums

+Spēlētājam šogad apritēs par vienu gadu vairāk.
*Līgums ar klubu.

Chelsea (5.00)

"Chelsea" beidzot ir sākusi jau krietni nokavēto sastāva pārkārtošanu. Līgumi beidzās tādiem komandas veterāniem kā Didjē Drogbā, Salomons Kalū un Žuzē Bozingva, un jauna mājvieta tiek meklēt arī Florānam Maludā. Tikmēr aristokrāti neilgi pēc sezonas beigām pastiprinājās ar Marko Marinu un Edenu Azāru - beļģu supertalants ilgi nespēja izšķirties starp abiem Mančestras grandiem, bet Čempionu līgas triumfa dēļ pēdējā brīdī lēma par labu "Chelsea". Interesanti, ka vēlāk "Chelsea" nopirka arī Azāra brāli Torganu, kuram nopietnas spēļu prakses nav pat Francijas otrajā līgā - pārejas maksa netiek izpausta, bet tā tiek lēsta viena miljona apmērā. Lai arī sastāva veidošana jau bija sākusies, londoniešiem vēl nemaz nebija galvenā trenera - Romāns Abramovičs tomēr nolēma turpināt uzticēties Roberto Di Mateo, ar kuru tika parakstīts divu gadu līgums.

"Chelsea" ar skatu nākotnē pēdējos gados nopirkusi veselu lērumu jauniešu, kuri lielāka spēles laika iegūšanā gan tiek izīrēti citām komandām. Atkal prom devušies Tibo Kurtuā, Kevins De Braune, Džefrijs Bruma un citi, bet īrē vajadzētu doties arī jau pieminētajam Torganam. Prom vēlas doties arī Gaels Kakutā, ar kuru it kā rēķinoties pirmās komandas kontekstā, bet pats spēlētājs tam netic - šāds solījums esot bijis arī agrāk. Kakutā vēlas īrē atgriezties Francijas augstākajā līgā, un kā reālākais variants šobrīd tiek minēts Marseļas "Olympique". Chelsea", kas iegādājās arī brazīliešu spīdekli Oskaru, sastāva atjaunināšana ritējusi diezgan veiksmīgi, toties neveiksme piedzīvota ārpus sporta aktivitātēm - "Chelsea" vēlas būvēt jaunu stadionu, jo "Stamford Bridge" 42 tūkstošu ietilpība kluba attīstībai ir nopietns šķērslis. Par nelaimi "Chelsea", nolūkoto zemes gabalu ieguva kāda Malaizijas kompānija.

Premjerlīgas klubam WBA izīrēts arī Romelu Lukaku, līdz ar to "Chelsea" šobrīd palikusi tikai ar diviem uzbrucējiem - Fernando Toresu un Danielu Staridžu -, kas varētu nozīmēt, ka šajā līnijā vēl gaidāms papildinājums. Starpsezonas sākumā daudz tika baumots par brazīlieša Halka pievienošanos, taču "Porto" par viņu joprojām nav saņēmusi nevienu piedāvājumu. Akūti pastiprinājums nepieciešams arī labās malas aizsarga pozīcijā, kur galvenā prioritāte esot perspektīvais spānis Sesars Aspilikueta - Marseļa gan vēlas vairāk par sešiem miljoniem eiro. Jāatzīmē, ka pagaidām vienīgais labās malas aizsargs Braņislavs Ivanovičs "Community Shield" finālā rupji iebrauca kājās tautietim Aleksandaram Kolarovam - par to viņam pienāktos trīs spēļu diskvalifikācija, taču, atšķirībā no citām līgām (piemēram, Francijā Marko Estrada saņēma divu spēļu sodu), Anglijā superkausa izcīņa vairs netiek uzskatīta kā oficiāla spēle. Jāatzīmē, ka UEFA pēc "Chelsea" iesniegtās apelācijas samazinājusi Džona Terija diskvalifikāciju, līdz ar to londoniešu kapteinis varēs piedalīties UEFA superkausā.

VietaPretinieceRezultātsVārtu guvēji
SietlaSeattle Sounders4:2 (4:2)Lukaku 2'43' E.Azārs 10' Marins 39' - Montero 13'31'
ŅujorkaPSG1:1 (0:1)Pjazons 82' - Nene 29'
ČesteraMLS All-Stars2:3 (1:1)Terijs 32' Lampards 58' - Vondolovskis 21' Pontiuss 73' Džonsons 90'+1
MaiamiMilan0:1 (0:0)Emanuelsons 68'
Braitona un HovaBrighton & Hove Albion1:3 (1:2)Lampards 35' - Visente 37' Bārnss 44' Krofts 86'
BirmingemaManchester City2:3 (1:0)Toress 40' Bertrands 79' - J.Turē 53' Tevess 59' Nasrī 65'
SpēlētājsValstsPozīcijaVecNo/UzSumma (st.m.)Gads
Klāt
Edens AzārsBeļģijaPussargs21Lille32 miljoni
OskarsBrazīlijaPussargs20+Internacional25 miljoni
Marko MarinsVācijaPussargs23Werder6.5 miljoni2017.*
Torgans AzārsBeļģijaPussargs19Lens
Gaels KakutāFrancijaPussargs21Dijonatgr. no īres2015.
Prom
Didjē DrogbāKotdivuāraUzbrucējs34Shanghai Shenhuabeidzās līgums
Salomons KalūKotdivuāraUzbrucējs27Lillebeidzās līgums
Žuzē BozingvaPortugāleAizsargs29+bez klubabeidzās līgums
Romelu LukakuBeļģijaUzbrucējs19West Bromīre2016.
Tibo KurtuāBeļģijaVārtsargs20Atleticoīre2016.
Kevins De BrauneBeļģijaPussargs21Werderīre2017.
Džefrijs BrumaNīderlandeAizsargs20Hamburgīre2014.

+Spēlētājam šogad apritēs par vienu gadu vairāk.
*Līgums ar klubu. Brāļu Azāru un Oskara līguma termiņi netiek izpausti.

Arsenal (15.00)

"Arsenal" starpsezonas centrālā persona neapšaubāmi ir kapteinis un uzbrukuma līderis Robins van Pērsijs, kurš, neapmierinātībā ar kluba sportiskajām ambīcijām, paziņoja, ka nepagarinās līgumu. Nekavējoties sākās īstas holandieša medības, cīņā iesaistoties "City", "United" un "Juventus". Ažiotāža aprima, taču vakar van Pērsija sāga ieguva jaunu pavērsienu un, praktiski, noslēgumu - "United" savā mājaslapā paziņoja par vienošanās panākšanu par transfēru. Lai arī van Pērsijs aizvadītajā sezonā "Arsenal" bija neaizvietojams, iegūtā summa (24 miljoni) varētu mazināt kluba vadības mieles - galu galā, van Pērsijam līgumā bija palicis tikai gads, holandietis jau ir pietiekami solīdā vecumā (pirms desmit dienām apritēja 29 gadi), un viņa medicīniskā vēsture nav pārāk iepriecinoša. Jāpiebilst, ka "Arsenal" izredzes uz titulu bukmeikeru vērtējumā pēc vakardienas notikumiem ievērojami kritās.

Ja pagājušajā sezonā "Arsenal" ļoti novēloti šķīrās no Franseska Fabregasa, Samira Nasrī un Gaela Klišī, tādējādi nepaspējot iegādāties kvalitatīvus aizstājējus, šoreiz Arsēns Vengers laicīgi sāka sastāva komplektāciju. Vispirms Vengers nopirka Vācijas un Francijas izlases uzbrucējus Lukašu Podoļski un Olivjē Žirū (pirkts speciāli kā van Pērsija aizstājējs), bet nesen no finansiālo krīzi pārdzīvojošās "Malaga" nopirka arī Spānijas izlases pussargu Santi Kasorlu, kurš tika uzskatīts par labāko Spānijas čempionāta spāni ārpus abiem grandiem. "Arsenal" arī pagarināja līgumu ar centra aizsargu Lorānu Koscelniju, kurš pagājušajā sezonā ievērojami progresēja. Tomēr komandu augustā varētu pamest ne tikai van Pērsijs, bet arī kamerūnietis Aleksandrs Songs, kuru ļoti aktīvi lenc "Barcelona". Ja Songs pametīs Londonu, tad šajā pozīcijā "Arsenal" draud milzīgas kvalitātes un kvantitātes problēmas - viens no risinājumiem varētu būt Nuri Šahina īrēšana.

Pagaidām komandā palicis Andrejs Aršavins, kurš tā arī nav spējis attaisnot uz sevi liktās cerības un iepriekšējās sezonas otro pusi pavadīja savā bijušajā klubā Sanktpēterburgas "Zenit". Prom īrē varētu doties arī uzbrucēji Maruāns Šamaks un Niklass Bentners. Gatavošanās ciklā "Arsenal nav pārāk spoži pārbaudes spēļu rezultāti, taču jāatzīmē, ka jaunieguvumi Kasorla, Podoļskis un Žirū vienībā debitēja tikai pēdējā mačā. Olimpiskajās spēlēs aizņemti bija arī Ārons Ramzijs un Čujons Paks, bet savainoti joprojām ir Tomāšs Rosickis, Bakarī Saņā, Džeks Vilšīrs un Manuels Frimpongs. Rosickim vēl esot jāizlaiž 2-4 nedēļas, Saņā varētu atgriezties augusta izskaņā, Frimponga atgriešanās paredzēta septembra un oktobra mijā, bet prognozēt Vilšīra nākotni Vengers atteicās - rehabilitācijas process ritot labi, taču Džeks ir izlaidis gadu un neviens nevēloties sasteigt viņa atgriešanos. Vakar Anglijas izlases spēli savainojuma dēļ izlaida Alekss Oksleids-Čemberleins un Teo Volkots.

VietaPretinieceRezultātsVārtu guvēji
SauthemptonaAnderlecht1:0*Lensberijs 34'
SauthemptonaSouthampton1:1*Žervinjo 35' - Rodrigess 31'
KualalumpuraMalaizija XI2:1 (0:1)Aisfelds 87' Aneke 90' - Muslims 45'+2
PekinaManchester City0:2 (0:2)Savaleta 41' J.Turē 44'
HonkongaKitchee2:2 (1:2)Volkots 24' Aisfelds 77' - Jago 8' Kansela 28'
ĶelneKoln4:0 (3:0)Vermālens 6' Podoļskis 15'(11m) 43' Žervinjo 62'

*Spēle ilga tikai 45 minūtes.

SpēlētājsValstsPozīcijaVecNo/UzSumma (st.m.)Gads
Klāt
Santi KasorlaSpānijaPussargs27+Malaga17 miljoni
Lukašs PodoļskisVācijaUzbrucējs27Koln11 miljoni
Olivjē ŽirūFrancijaUzbrucējs25+Montpellier9.4 miljoni
Prom
Karloss VelaMeksikaUzbrucējs23Real Sociedad3 miljoni
Oguzhans EzjakupsTurcijaPussargs19+Besiktas0.39 miljoni
Manuels AlmunijaSpānijaVārtsargs35Watfordatlaists
Džoels KempbelsKostarikaUzbrucējs20Real Betisīre
Rio MijaičiJapānaPussargs19+Wiganīre

"Arsenal" neatklāj noslēgto līgumu termiņus.
+Spēlētājam šogad apritēs par vienu gadu vairāk.

Liverpool (21.00)

"Liverpool" iepriekšējie mēģinājumi atgriezties Premjerlīgas elitē bija nesekmīgi, un par to pirmais sodu saņēma kluba Futbola stratēģijas direktors Damjēns Komolī, kurš bija atbildīgs par transfēru aktivitātēm. Francūža laikā "Liverpool" par lielām summām iegādājās angļu spēlētājus Endiju Kerolu, Stjuartu Dauningu un Džordanu Hendersonu, tiesa, kā ļoti pozitīvs pirkums jāvērtē urugvajietis Luiss Svaress. Sezonas izskaņā darbu zaudēja arī galvenais treneris Kenijs Dalglīšs, kuru aizvietojis tikai 39 gadus vecais Brendans Rodžerss. Ziemeļīrijā dzimušais treneris līdz šim bija vadījis "Watford" un "Reading", bet iepriekšējā sezonā ar "Swansey City" debitēja Premjerlīgā - viņa vadītā komanda izpelnījās aplausus par to, ka ar ļoti ierobežotiem resursiem tika spēlēts skatāms kombinacionāls futbols.

Tādu spēles stilu Rodžerss vēlas ieviest arī Liverpūlē un jau veicis divus pirkumus - vispirms tika iegādāts Fabio Borīni, bet pirms nepilnas nedēļas Rodžerss no iepriekšējā kluba nopirka Džo Alenu. Rodžersa spēles stilā neiederoties jau pieminētais Kerols - "Liverpool" vēlējās augumā raženo Endiju izīrēt līgas jaunpienācējai "West Ham", taču Kerols esot atteicies. Tikmēr Liverpūli pametis Alberto Akvilāni, kurš pirms tam bija īrē "Milan" rindās, un klubs atbrīvojies arī no trīsdesmitgadniekiem Dirka Kauta, Maksi Rodrigesa, Fabiu Aureliu un Kreiga Belamija. Mančestras "City" ļoti nopietni interesējās par "Liverpool" aizsardzības līderi Denjelu Agu, bet dānis izslēdza šādu pārejas iespējamību. Toties kā vērtīgs papildinājums vienībai jāmin 25 gadus vecais brazīliešu balsta pussargs Lukass Leiva, kurš atgriezies no smaga savainojuma.

"Liverpool" pēc tūres Ziemeļamerikā kā pirmā no Premjerlīgas komandām uzsāka Eirokausu sezonu, divreiz tiekoties ar Baltkrievijas trešo spēcīgāko klubu "Gomel". Izbraukumā "Liverpool" nemaz neklājās viegli, tomēr tika izcīnīta uzvara un mājās tai pievienots arī komfortabls 3:0. Jāpiebilst, ka ļoti skaistus vārtus guva Glens Džonsons, bet visos trīs precīzajos sitienos asistēja Svaress. UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pēdējā kārtā "Liverpool" tiksies ar Skotijas "Hearts". Pēc neliela Gomeļā gūta savainojuma ierindā atgriezies Džo Kouls, kurš iepriekšējo sezonu pavadīja īrē Lillē, un paredzams, ka jau sestdien debiju jaunajā komandā varētu pieredzēt Alens. Domājams, ka "Liverpool" sastāvs līdz augusta beigām vēl mainīsies - Rodžerss izteicies, ka vēlas veikt vēl vairākus pirkumus.

VietaPretinieceRezultātsVārtu guvēji
TorontoToronto1:1 (0:0)Morgans 69' - Amarikva 58'
BostonaRoma1:2 (0:0)Adams 80' - Bredlijs 63' Florenci 70'
BaltimoraTottenham0:0
GomeļaGomel1:0 (0:0)Daunings 67'
LiverpūleGomel3:0 (2:0)Borīni 21' Džerards 41' Džonsons 71'
LiverpūleBayer3:1 (2:0)Stērlings 3' Lukass 29' Kerols 64' - Sams 75'
SpēlētājsValstsPozīcijaVecNo/UzSumma (st.m.)Gads
Klāt
Džo AlensVelsaPussargs22Swansey City15 miljoni2017.*
Fabio BorīniItālijaUzbrucējs21Roma10.5 miljoni2017.
Daniels PačekoSpānijaPussargs21Atleticoatgr. no īres2014.
Prom
Alberto AkvilāniItālijaPussargs28Fiorentina1.57 miljoni
Dirks KautsNīderlandeUzbrucējs32Fenerbahce0.78 miljoni
Maksi RodrigessArgentīnaPussargs31Newell's Old Boyspar velti
Kreigs BelamijsVelsaPussargs33Cardiff Citypar velti
Fabiu AureliuBrazīlijaPussargs32+Gremiopar velti

+Spēlētājam šogad apritēs par vienu gadu vairāk.
*Līgums ar klubu.

Tottenham (26.00)

Trešajā jūlijā par "Tottenham Hotspur" jauno galveno treneri kļuva martā no Londonas "Chelsea" patriektais Andrē Vilašs-Boašs. Ar perspektīvo portugāli tika noslēgts trīs gadu līgums, un jau nākamajā dienā Vilašs-Boašs tika pie pirmā papildinājuma - Islandes izlases pussarga Gilvi Sigurdsona. Islandietis piederēja Vācijas "Hoffenheim", bet sezonas otro pusi viņš pavadīja īrē "Swansea City". Velsas klubs jau bija vienojies par Sigurdsona iegūšu savā īpašumā (6.8 miljoni), taču pēc Rodžersa aiziešanas darījums izjuka. Vēl pēc astoņām dienām Vilašs-Boašs pastiprināja aizsardzību, iegūstot Beļģijas izlases aizsargu Janu Vertongenu, kurš var spēlēt gan centrā, gan kreisajā malā un pat vidējā līnijā.

Vertongena iegūšana bija loģisks solis, jo portugāļu treneris savās iepriekšējās darbavietās daudz izmantojis kustīgu un ļoti augstu aizsardzības līniju, taču "Tottenham" rīcībā bija tikai smagnēji centra aizsargi - francūži Juness Kabuls un Viljams Galass, turklāt pieredzējušais Ledlijs Kings, kurš ļoti daudz cīnījies ar savainojumiem, nolēma likt punktu karjerai. "Tottenham" akūti nepieciešams pastiprinājums vārtos un uzbrukumā."Tottenham" pamatvārtsargam Bredam Frīdelam maijā apritēja jau 41 gads, un nekādi jaunie nav arī Karlo Kudičīni (nākammēnes apritēs 38) un Eurelju Gomešs (31). "Tottenham" vēlējās iegādāties Francijas izlases pamatvārtsargu Igo Lorisu, bet klubs ne tuvu nav gatavs likt galdā prasītos 15,65 miljonus. Kā nākamais rindā tiek minēts Nīderlandes izlases vārtsargs Mārtens Stēkelenburhs.

Arī uzbrukumā Vilaša-Boaša izvēle ir ļoti ierobežota - komandā palicis tikai viens tīrais uzbrucējs Džermeins Defo, kurš vakar guva uzvaras vārtus pret Itāliju (2:1). "Tottenham" vēlējās paturēt iepriekšējās sezonas uzbrukuma līderi Emanuelu Adebajoru (17 vārti, 12 piespēles), kurš tika īrēts no Mančestras "City", bet klubam neizdevās vienoties ar Adebajoru par viņa algu. Pusgada līgums ir beidzies arī francūzim Luijam Saā, kurš karjeru varētu turpināt "Sunderland". Ārkārtīgi nepieciešamo sastāva papildināšanu joprojām traucē neziņa ap Luku Modriču - horvāts atkal vēlas doties prom, un prese vēsta, ka viņam jau tuvākajās dienās vajadzētu pievienoties Madrides "Real". Līdz ar 27.5 miljonu iegūšanu Spurs beidzot varētu aktivizēties darījumu tirgū - Vilašs-Boašs vēloties nopirkt arī Francijas izlases pussargu Janu Mvilā. Jāatzīmē, ka Premjerlīgas sākumu izlaidīs centra pussargs Skots Pārkers, kurš pēc operācijas atgriezīsies tikai septembrī.

VietaPretinieceRezultātsVārtu guvēji
StīvenidžaStevenage2:0 (0:0)Sigurdsons 55' Falks 88'
LosandželosaGalaxy1:1 (1:1)Beils 17' - Lopess 29'
BaltimoraLiverpool0:0
ŅujorkaRed Bulls2:1 (0:1)Beils 59' Sigurdsons 64' - Kūpers 8'(11m)
VotfordaWatford1:0 (0:0)Defo 55'
ValensijaValencia0:2 (0:1)Žonass 18' Fegulī 76'
SpēlētājsValstsPozīcijaVecNo/UzSumma (st.m.)Gads
Klāt
Jans VertongensBeļģijaAizsargs25Ajax9.38 miljoni
Gilvi SigurdsonsIslandePussargs22+Hoffenheim8 miljoni
Prom
Vedrans ČorlukaHorvātijaAizsargs26Lokomotiv5.5 miljoni
Niko KraņčarsHorvātijaUzbrucējs28Dynamo Kyiv5.5 miljoni
Stīvens PīnārsDienvidāfrikaPussargs30Everton4.5 miljoni
Luijs SaāFrancijaUzbrucējs34bez klubabeidzās līgums
Raiens NelsensJaunzēlandeAizsargs34+QPRbeidzās līgums
Ledlijs KingsAnglijaAizsargs31+beidza karjeru

"Tottenham" neatklāj noslēgto līgumu termiņus.
+Spēlētājam šogad apritēs par vienu gadu vairāk.

Lasiet vēl:
Francijas starpsezonas apskats.

Izmantotie resursi:
Official Manchester City Website | Barclays...
Home | Mail Online
Official Manchester United Website
Home | Chelsea FC
Eurosport.com - Sports News | Sports Scores |...
Arsenal Matchday Programme on iPad || ...
Das Fußball Portal über die Fußball Bundesliga...
Welcome to tottenhamhotspur.com


, 2012-08-16 17:21, pirms 12 gadiem
Liverpool nu jau praktiski vienojushies par Sahina (Real Madrid) pievienoshanos komandai uz iires tiesiibaam un peectam arii iespeeja izpirkt, taapaat arii Dempsijs no Fulham ir tuvu paarejai.
, 2012-08-16 17:25, pirms 12 gadiem
nedomaju ka southamton vajadzetu but problemam uzvaret liga
, 2012-08-16 17:33, pirms 12 gadiem
Denjelu Agu?
, 2012-08-16 17:34, pirms 12 gadiem
Manas prognozes par pirmajām 4 vietām pilnībā sakrīt ar bukmeikeriem
Par transfēriem lielākā intriga- kā Spurs tērēs Modriča naudiņu, kuru CB nopirks City un kuru uzbrucēju nopirks Chelsea
, 2012-08-16 17:43, pirms 12 gadiem
no kurienes tas koeficents izrauts?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-16 18:17, pirms 12 gadiem
Labs raksts - ar faktu apkopojumu un bez liekām personīgām prognozēm.
Rezumējot var secināt, ka visiem vadošajiem klubiem, izņemot laikam jau tikai City, ir gaidāmas vairāk vai mazāk, bet būtiskas pārmaiņas vai nu spēles zīmējumā vai sastāvā. Būs ļoti interesanti paskatīties kam veiksmīgāk sanāks tikt galā ar pārmaiņām.
, 2012-08-16 18:31, pirms 12 gadiem
Nu jau, nu jau, Hazards aizgāja tur, kur ir, jo aģents prasīja savus 6 mio. Un Vertongens ir beļģis.
, 2012-08-16 18:32, pirms 12 gadiem
Chelsea !!!!
, 2012-08-16 18:54, pirms 12 gadiem
Spurs sobrid risinot Llorente iegadi un Ade vel runa ar City par kompensaciju, bet citadi darijums jau ir nokartots. Protams iznakums bus zinams pedeja bridi.. tas pats attiecas uz Moutinho kuru megina dabut Modric vieta. Jo vini(Porto?) prasot 30 naudas par vinu. Modrica jautajums tiek risinats bet principa pagashsezon vinam tika apsolits ka vins vares iet uz Real ja vini gribes. Protams Daniels daris visu lai panaktu savu lai Yids kugis turpinatu peldet pretim panakumiem kas attaisnotu kluba vesturi un lojalo fanu bazi.
, 2012-08-16 19:10, pirms 12 gadiem
City uzpusts parak augsts koeficients..United,Chelsea un tad City
, 2012-08-16 19:13, pirms 12 gadiem
Vertongens un Sigurdsons parbaudes speles bija iespaidigi. Noteikti uzlabojums. Ja Daniels nokartos uzbrukumu un Modric aizstajeju un AVB noslipes savu sistemu kas lieliski darbojas Porto (bet nedarbojas ar Chelscum primadonnam) tad Spurs varetu sagadat pozitivu parsteigumu. Jo objektivi AVB zina ko dara (un labak ka Harijs) un Daniela reputacija kluba vadisana jau ir legendara tapat.
, 2012-08-16 19:15, pirms 12 gadiem
yid rakstīja: Spurs sobrid risinot Llorente iegadi
Bilbao vadība saka, ka Jorenti pārdos tikai tad, ja kāds izpirks līgumu. Tā ka par viņu varat aizmirst - ja kāds arī izdomās samaksāt to summu, tad Levijs tas nebūs noteikti.
, 2012-08-16 19:16, pirms 12 gadiem
Protams, žēl, ka United neizdevās iegūt Azāru, bet Kagava ir ļoti vērtīgs papildinājums. Vācijā sevi teicami apliecinājis. Kas attiecas uz van Pērsiju, es nekad nebūtu domājis, ka viņš pārnāks uz United. Arsenal nevar sūdzēties, jo būs gan Podoļskis, gan Žirū, bet tomēr van Pērsijs ir tiešām iespaidīgs ieguvums United un zaudējums Vengeram.

Domāju, ka sagaidāma interesanta sezona. City kronis cerams kritīs!
, 2012-08-16 19:22, pirms 12 gadiem
suvass rakstīja: Bilbao vadība saka, ka Jorenti pārdos tikai tad, ja kāds izpirks līgumu. Tā ka par viņu varat aizmirst - ja kāds arī izdomās samaksāt to summu, tad Levijs tas nebūs noteikti.
Iespejams, bet levijam iespejams sobrid nav citas izejas. Preteja gadijuma vins zaudes vel vairak pazaudejot parejo sastavu teiksim saja ziema.. ja Spurs nebus vietas kur kluba vadibai vajag but. Anyway par Lloriente lasiju nupat baumas no klubam pietuvinatiem cilvekiem, ka joprojam notiekot sarunas. Vinam gadijuma tas kontrakts neiet uz beigam? un 27 gadi ir vecums kad vina klubs varbut izveletos iekaset piki neka paturet lidz noveco.
, 2012-08-16 19:25, pirms 12 gadiem
Labs raksts, cik jūs Agrim maksājat? Maksājat vairāk.
, 2012-08-16 19:25, pirms 12 gadiem
yid rakstīja: Iespejams, bet levijam iespejams sobrid nav citas izejas. Preteja gadijuma vins zaudes vel vairak pazaudejot parejo sastavu teiksim saja ziema.. ja Spurs nebus vietas kur kluba vadibai vajag but. Anyway par Lloriente lasiju nupat baumas no klubam pietuvinatiem cilvekiem, ka joprojam notiekot sarunas. Vinam gadijuma tas kontrakts neiet uz beigam? un 27 gadi ir vecums kad vina klubs varbut izveletos iekaset piki neka paturet lidz noveco.
Iet, iet uz beigām. Pēdējais gads, un Jorente atteicās pagarināt. Taču baski pateica, ka viņš nav pārdošanā - ja gribat, maksājiet izpirkuma maksu, ja ne, tad gaidiet nākamo gadu. Bilbao šajā ziņā zaudēt var daudz vairāk nekā Spurs, jo viņiem filozofijas dēļ praktiski nav iespējams atrast aizvietotāju.

Protams, tas varbūt bija arī blefs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-16 19:29, pirms 12 gadiem
yid rakstīja: Iespejams, bet levijam iespejams sobrid nav citas izejas. Preteja gadijuma vins zaudes vel vairak pazaudejot parejo sastavu teiksim saja ziema.. ja Spurs nebus vietas kur kluba vadibai vajag but. Anyway par Lloriente lasiju nupat baumas no klubam pietuvinatiem cilvekiem, ka joprojam notiekot sarunas. Vinam gadijuma tas kontrakts neiet uz beigam? un 27 gadi ir vecums kad vina klubs varbut izveletos iekaset piki neka paturet lidz noveco.
Jā, bet par Ljorenti nāksies vel izturēt konkurenci ar citiem gribētājiem. Runā, ka arī Juventus ir ļoti ieinteresēts viņa pakalpojumos, esot gatavi pat maksāt visu izpirkumu un algas prasības. Un ir jau arī vel gribētāji. Turklāt diez vai Levijs gribēs maksāt Ljorentem viņa prasīto algu 4,5 miljonus gadā.
, 2012-08-16 19:32, pirms 12 gadiem
suvass rakstīja: Iet, iet uz beigām. Pēdējais gads, un Jorente atteicās pagarināt. Taču baski pateica, ka viņš nav pārdošanā - ja gribat, maksājiet izpirkuma maksu, ja ne, tad gaidiet nākamo gadu. Bilbao šajā ziņā zaudēt var daudz vairāk nekā Spurs, jo viņiem filozofijas dēļ praktiski nav iespējams atrast aizvietotāju.

Protams, tas varbūt bija arī blefs.
Izklausas ka cep cenu iespejams jā. Tu doma basku filozofiju? Es nez vai kada filozofija musdienu futbola var stavet pretim lielajai kapeikai.. diemzel.

Bet drosvien vini cereja ka vel kads no naudasmaisiem pirks vinu. No biznesa viedokla loti neizdevigi vinu turet. Un vinam tur palikt. Ari no sportiska vai tik Bilbao nav jaliek svaigi pamati atkal. Diezvai vini speles CL nakosezon.
, 2012-08-16 19:37, pirms 12 gadiem
yid rakstīja: Izklausas ka cep cenu iespejams jā.
Tomēr sliecos domāt, ka teica patiesību, jo Martinesa sakarā viņi savu līniju ir ieturējuši, kā solīts - izpirkuma maksa (40m) un ne kapeikas mazāk.
, 2012-08-16 19:38, pirms 12 gadiem
ABa rakstīja: Jā, bet par Ljorenti nāksies vel izturēt konkurenci ar citiem gribētājiem. Runā, ka arī Juventus ir ļoti ieinteresēts viņa pakalpojumos, esot gatavi pat maksāt visu izpirkumu un algas prasības. Un ir jau arī vel gribētāji. Turklāt diez vai Levijs gribēs maksāt Ljorentem viņa prasīto algu 4,5 miljonus gadā.
Ja Ade vienosies ar city tad vina alga jau ari nebus no mazakajam(ja neskaita city 'standartus'). Es domaju Levijam ir jaiet uz visu banku lai papildinatu tadus speletajus ka Beilu, Vertoningenu, Parker, Walker utt. REDZES.
, 2012-08-16 19:52, pirms 12 gadiem
suvass rakstīja: Tomēr sliecos domāt, ka teica patiesību, jo Martinesa sakarā viņi savu līniju ir ieturējuši, kā solīts - izpirkuma maksa (40m) un ne kapeikas mazāk.
From my best fella for info. Works with the best. Currently at England Game.

Lots text (thats text) chat about golf and work then I asked;

'So what the ** is happening mate? So many different things happening, not happening?'

Reply
'I think mr Levy has a crush on Lorrente he's after him so much. Arsenal and Juve too. Anyhow, don't worry, you'll be ok.'

Let the meltdown commence I guess
, 2012-08-16 19:57, pirms 12 gadiem
Nu nezin, man kkaa liekas ka shoreiz mu iegraabsies ar RVP
Taadu induli kaa vinu reti var redzeet. Un veel stabili varu pateikt ka tuvu 30 vartiem vins sosezon neiesitiis
Feergijs ilgi vinam varees skalot smadzenes kaa buus jaaspeelee komandas speele un ne savaadaak
, 2012-08-16 20:00, pirms 12 gadiem
yid rakstīja: Ja Ade vienosies ar city tad vina alga jau ari nebus no mazakajam(ja neskaita city 'standartus'). Es domaju Levijam ir jaiet uz visu banku lai papildinatu tadus speletajus ka Beilu, Vertoningenu, Parker, Walker utt. REDZES.
Nu tapēc jau Ade joprojām vel nav pie jums, tieši dēļ viņa algas prasībām, kuras Levijs netaisās apmierināt. Bet Ade loģiski ka netaisās līgumā ar City ierakstīto ciparu samazināt. Domāju, ka beigās vienosies par to variantu, ka City viņam samaksās to algas daļu skaidrā naudā lai beidzot tiktu no viņa vaļā, un Ade paliks pie jums. Tas manuprāt arī būtu labākais variants, jo Ade pie jums ļoti labi iejutās un ir jau pārbaudīta vērtība. Bet uz Bilbao gan es īpaši necerētu, ka viņi kaut ko no savām prasībām būtiski samazinās, tāpat kā pats Jorente.
, 2012-08-16 20:11, pirms 12 gadiem
ABa rakstīja: Nu tapēc jau Ade joprojām vel nav pie jums, tieši dēļ viņa algas prasībām, kuras Levijs netaisās apmierināt.
Tadu alga ka Adebaioram maksaja City neviens cits klubs tapat nevar pavilkt. Kapec lai Spurs maksatu tik nepratigus ciparus.

Kas attiecas uz Lloriente tad viss atkarigs no vina kluba, ja vini vinu pardod, tad tas ir tikai jautajums kurs no klubiem vinu vairak gibes. Kapec lai tas nebutu Tottenham. Mes esam dabujusi ari speletajus kas varetu iet uz arse vai italiju.. Drosvien ir savi iemesli kapec vini izvelas Spurs.
, 2012-08-16 20:26, pirms 12 gadiem
yid rakstīja: Tadu alga ka Adebaioram maksaja City neviens cits klubs tapat nevar pavilkt. Kapec lai Spurs maksatu tik nepratigus ciparus.

Kas attiecas uz Lloriente tad viss atkarigs no vina kluba, ja vini vinu pardod, tad tas ir tikai jautajums kurs no klubiem vinu vairak gibes. Kapec lai tas nebutu Tottenham. Mes esam dabujusi ari speletajus kas varetu iet uz arse vai italiju.. Drosvien ir savi iemesli kapec vini izvelas Spurs.
Nu par to jau ir runa, ka neviens netaisās tādu algu Adem maksāt. Bet arī izīrēt viņu, maksājot daļu algas, City vairs nav jēga, jo palicis pēdējais gads. Tapēc jau saku, ka drīzāk prognozēju variantu, ka City samaksā viņam daļu no tāpat nelielā transfēra kas kompensē pēdējā gada algas zaudējumu un Spurs iegūst pārbaudītu vērtību - uzbrucēju kurš jau iejuties komandā un regulāri sit golus. Bet par Jorenti nāksies izlikt ļoti lielu transfēra naudu + arī algu būs jāmaksā lielāku nekā Levijs parasti maksā saviem spēlētājiem. Es jau nesaku ka nevarat viņu dabūt, tikai šaubos ka Levijs būs gatavs tādu naudu izlikt. Var jau būt ka kļūdos...
, 2012-08-16 20:33, pirms 12 gadiem
ABa rakstīja: Nu par to jau ir runa, ka neviens netaisās tādu algu Adem maksāt. Bet arī izīrēt viņu, maksājot daļu algas, City vairs nav jēga, jo palicis pēdējais gads. Tapēc jau saku, ka drīzāk prognozēju variantu, ka City samaksā viņam daļu no tāpat nelielā transfēra kas kompensē pēdējā gada algas zaudējumu un Spurs iegūst pārbaudītu vērtību - uzbrucēju kurš jau iejuties komandā un regulāri sit golus. Bet par Jorenti nāksies izlikt ļoti lielu transfēra naudu + arī algu būs jāmaksā lielāku nekā Levijs parasti maksā saviem spēlētājiem. Es jau nesaku ka nevarat viņu dabūt, tikai šaubos ka Levijs būs gatavs tādu naudu izlikt. Var jau būt ka kļūdos...
Par Ade jā, ta jau ari tur šobrīd notiek bet neviens jau nezin kas tur isteniba notiek. Šaubos gan vai Llorientes alga bus lielaka par Adebaior. Spurs tagad bus spiesti maksat viņam daudz vairak neka pagašosezon. Es domaju likmes šobrid ir diezgan augstas un Tottenham nevar atļauties izgazties, pietam ar AVB ir iespējā kapaties par uzvaru līgā. Kāpēc lai nespertu tādus soļus kādus klubs kadreiz ir spēris ar Klinsmann vai citu attiecigā laika superstaru iegadi.
, 2012-08-16 20:44, pirms 12 gadiem
Vaards Danjelu Agu prasija man minuti kamer iebraucu ka runa ir par Ageru.
, 2012-08-16 20:55, pirms 12 gadiem
yid rakstīja: Par Ade jā, ta jau ari tur šobrīd notiek bet neviens jau nezin kas tur isteniba notiek. Šaubos gan vai Llorientes alga bus lielaka par Adebaior. Spurs tagad bus spiesti maksat viņam daudz vairak neka pagašosezon. Es domaju likmes šobrid ir diezgan augstas un Tottenham nevar atļauties izgazties, pietam ar AVB ir iespējā kapaties par uzvaru līgā. Kāpēc lai nespertu tādus soļus kādus klubs kadreiz ir spēris ar Klinsmann vai citu attiecigā laika superstaru iegadi.
Nu es jau tā sapratu, ka Ade ir gatavs uz diezgan lielu algas samazinājumu jaunajā līgumā ar Spurs, bet viņš netaisās pazaudēt to algu kura viņam ir ierakstīta līgumā ar City uz nākošo, pēdējo, līguma gadu. Tur arī ir tā lielākā problēma šobrīd, kuru cenšās atrisināt.

Runājot par Spurs iespējām kapāties par uzvaru līgā, domāju ka Tavas cerības ir pārāk optimistiskas. Nākamsezon ideālā variantā Spurs būtu iekļūt ČL, bet arī tas būs daudz grūtāk nekā iepriekšējā sezonā. Tās protams tikai manas subjektīvās domas. Paskatīsimies kā izdosies kompensēt Modriča aiziešanu, kurš tomēr ir(bija) viens no galvenajiem komandas spēles veidotājiem, ja ne pats galvenais. Jā, vel jau nekur nav aizgājis, bet kaut kā neticu ka paliks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-16 21:55, pirms 12 gadiem
ABa rakstīja: Nākamsezon ideālā variantā Spurs būtu iekļūt ČL, bet arī tas būs daudz grūtāk nekā iepriekšējā sezonā.
[/quote]

[quote aba]
Paskatīsimies kā izdosies kompensēt Modriča aiziešanu, kurš tomēr ir(bija) viens no galvenajiem komandas spēles veidotājiem, ja ne pats galvenais.
Es piekritu ka pagašosezon izskatijas ka izredzes bija lielakas bet tomer manuprat Harijs ir diezgan primitvs taktiski un labakais ko darija, ka netrauceja speletajiem paradit savu speli.
Ceribas ir ka ar AVB taktosko gudribu komandas talants tiks daudz efektivak mobilizets un protams ka Levijam izdosies atrast Modric aizstajeju. Savukart AVB atrast risinajumu ka spelet bez vina. Janem vera ka tomer ir Parkers un citi speletaji ka Sigurdsons kuri var nest lielu devumu vidusdala. Aizsardziba bus stipraka. Cerams tapat uzbrukums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-16 22:02, pirms 12 gadiem
ABa rakstīja: Ade ir gatavs uz diezgan lielu algas samazinājumu jaunajā līgumā ar Spurs
Ko nozime lielu. Tada alga kada vinam bija City cik saprotu nav nekas normals jebkura sporta un jebkura vieta. Vins vienkarsi nepelnis nesapratigu summu, bet ta tapat prieks pasaules vai PL bus augstaka limena alga. Nejau vins ar labdaribu nodarbosies(attieciba pret savu darba deveju)..
, 2012-08-16 22:09, pirms 12 gadiem
Ziemeļu ekspresis rakstīja: Šīs būs Arsenal gads.! Tika vaļā no nelaimes putniem RvP un Fabregasa.
Šis varēja būt Arsenal gads. Diemžēl bez van Persija, visticamāk, tiks pārdotas arī komandas smadzenes intelektuāļa A.Songa izskatā. Bez diriģenta koris nedziedās.
Kouls Pālmers. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix
6

Pālmers iesit pokeru un panāk Holannu, ''Chelsea'' grauj ''Everton''

Anglijas futbola Premjerlīgas 33. kārtas noslēgumā Londonas ''Chelsea'' ar 6:0 ''Stamford Bridge'' stadionā sagrāva Liverpūles ''Everton''. Četrus vārtus uzvarētāju rindās guva Kouls Pālmers.
Gabriels Martinelli. Foto: EPA/ Scanpix
7

Gvardiola un "City" var priecāties – arī "Arsenal" 33. kārtā piedzīvo zaudējumu

Anglijas Premjerlīgā aizvadīta pirmspēdējā 33. kārtas spēle. Londonas "Arsenal" savā laukumā uzņēma Top4 komandu "Aston Villa". Uzvarētājs tika noskaidrots spēles beigās, kad viesi no Birmingemas guva divus bezatbildes vārtus.
"Crystal Palace" pēc gūtajiem vārtiem. Foto:AP/Scanpix
16

Eze un "Crystal Palace" viesos šokē titula kārotāju "Liverpool"

Anglijas Premjerlīgas 33. kārtas ietvaros svarīgus punktus zaudējusi Jirgena Klopa vadītā "Liverpool", kas ar 0:1 savā laukumā atzina "Crystal Palace" pārākumu. Vienīgos vārtus guva Ebereči Eze. "Liverpool" tas bija vien trešais zaudējums Premjerlīgā šosezon.