Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"West Ham" talants Raiss izvēlējies Īrijas vietā pārstāvēt Anglijas izlasi

Edgars Pavlovskis
Edgars Pavlovskis

"West Ham" talants Raiss izvēlējies Īrijas vietā pārstāvēt Anglijas izlasi
Deklans Raiss. Foto: zumapress.com/Scanpix

"West Ham" spēlētājis Deklans Raiss paziņojis, ka pēc Īrijas pārstāvēšanas no U16 līdz pieaugušo izlasei viņš mainīs savu futbola pilsonību uz angļu un pārstāvēs futbola dzimtenes izlasi.

“West Ham” talantīgais pussargs, kurš arī var spēlēt centra aizsarga pozīcijā nācis klajā ar paziņojumu, ka ir pieprasījis FIFA savu Īrijas futbola pases maiņu no uz Anglijas. Šādu lēmumu viņš veicis pēc ilgstošām pārrunām gan ar ģimeni, gan ar Īrijas valstsvienības treneri Miku Makkārtiju, gan Anglijas galveno treneri Geretu Sautgeitu.

Savā profilā sociālajā vietnē “Twitter” viņš raksta: “Pēdējos gados viss ir tik ļoti ātri gājis uz priekšu, un tik daudz kas ir mainījies. Kā daudziem cilvēkiem pasaulē, arī man ir piederība vairākām nacionalitātēm. Es lepns anglis, kurš dzimis un audzis Londonā, kā arī esmu tikpat lepns par savām īru saknēm. Es vienādi cienu abas izlases, tāpēc tik ilgi domāju par šo lēmumu. Nekad nebiju iedomājies, ka karjerā man būs jāveic šāda izvēle, bet varu droši teikt, ka tā tika veikta ar sirdi un galvu, domājot par to, kas būs labāks manai karjerai.”

20 gadus vecais futbolists turpināja: “Es saprotu, ka būs dusmīgi īru fani, kā arī, ka katram būs sava nostāja šajā jautājumā. Gribu pateikties visiem treneriem un cilvēkiem, ar kuriem strādāju Īrijas izlasēs, ne tikai par kopā paveikto darbu, bet arī sapratni šajā izvēlē. Vienmēr esmu nēsājis Īrijas izlases kreklu ar lielāko godu, un vienmēr būšu pateicīgs par dotajām iespējām.”

Raiss nācis no “Chelsea” akadēmijas, taču 15 gadu vecumā pārgājis uz “West Ham United” sistēmu. Trīs gadus vēlāk viņš debitēja Anglijas Premjerlīgā, taču tā palika viņa vienīgā spēle tajā sezonā ar lielo komandu. 2017./2018. gada sezonā Raiss bija kļuvis par vienu no tuvākajiem rezervistiem komandā, un viņš piedalījās 26 spēlēs. Šogad “West Ham” komanda nav iedomājama bez talantīgā futbolista, viņam piedaloties gandrīz visās spēlēs. Viņa pirmais vārtu guvums profesionālajā futbolā pret “Arsenal” arī ļāva izcīnīt ļoti nepieciešamu uzvaru. Īrijas izlasē viņš aizvadījis trīs spēles, taču pirms tam bijis gandrīz visu jaunatnes izlašu sastāvā.

     [+] [-]

, 2019-02-13 19:06, pirms 5 gadiem
Mcgregors izaicinas uz cīņu pēc futbola noteikumiem!

     [+] [-]

, 2019-02-13 20:16, pirms 5 gadiem
paziņot pats jau var, bet ja trenerim nebūs vajadzīgs, tad skatīsies TV - treneri ātri mainās ..