Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Oistoniem nemaksājot Belokoņam, "Blackpool" nodota tiesu izpildītājiem

Ints Megnis
Ints Megnis

Oistoniem nemaksājot Belokoņam, "Blackpool" nodota tiesu izpildītājiem
Valērijs Belokoņs. Foto: Kaspars Krafts, f64

Anglijas Augstākā tiesa trešdien pasludināja, ka "Blackpool" futbola komanda nododama tiesu izpildītājiem, lai tiktu atdots kluba īpašnieku Oistonu ģimenes 25 miljonu mārciņu parāds Latvijas uzņēmējam Valērijam Belokoņam.

2017. gada novembrī tiesa uzlika Ovenam Oistonam maksāt Belokoņam 31,27 miljonus mārciņu, tomēr viņš to izpildījis tikai daļēji. Jaunākais lēmums nozīmē, ka "Blackpool" komanda varētu tikt pārņemta, turklāt tai draud 12 punktu sods "League One" kopvērtējumā.

Latvijas biznesmenis 2006. gadā nopirka 20% kluba akciju, tomēr pašlaik viņš Kirgizstānā ir apsūdzēts "naudas atmazgāšanā" un citos pārkāpumos, tāpēc viņam arī ir liegts būt Anglijas vienības īpašniekam. Tomēr Belokoņs iepriekš izteicies, ka cīnās par to, lai liegums tiktu atcelts.

Prasību pret Oistonu ģimeni Belokoņs cēla, jo savulaik tā sev piederošajās kompānijās izsaimniekoja "Blackpool" līdzekļus.

Šobrīd "Blackpool" ieņem astoto vietu pēc spēka trešajā Anglijas līgā, bet, ja tai tiks atņemti 12 punkti, vienība būs vien divu punktu attālumā no izkrišanas zonas.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...