Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Viljans debijā piedalās visos trijos vārtu guvumos, "Arsenal" sāk pārliecinoši

Agris Suveizda

Viljans debijā piedalās visos trijos vārtu guvumos, "Arsenal" sāk pārliecinoši
Viljans un Pjērs Emeriks Obamejangs. Foto: AFP/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas jaunā sezona sākusies ar Londonas futbola klubu dueli, kurā "Arsenal" dominēja pār līgas jaunpienācēju "Fulham" – 3:0.

Par lielāko pārsteigumu sākumsastāvos kļuva Anglijas otrās spēcīgākās līgas rezultatīvākā spēlētāja Aleksandara Mitroviča palikšana "Fulham" rezervē, un līgas jaunpienācēja laukumā devās gandrīz identiskā vienpadsmitniekā, ar kādu 4. augustā sāka pārspēļu finālu pret "Brentford" (2:1 pagarinājumā), - par vienīgo izmaiņu kļuva portugālis Ivans Kavaleiru. Rezervē pagaidām palika arī no PSG īrētais vārtsargs Alfonss Areolā.

Tikmēr Mikels Arteta veica četras izmaiņas salīdzinājumā ar 29. augusta "Community Shield" uzvaru pendelēs pār "Liverpool". Vienpadsmitniekā atgriezās vārtsargs Bernds Lēno (Emiljano Martinesa, kurš meklē jaunu klubu, nebija pat pieteikumā) un centra uzbrucējs Aleksandrs Lakazets, bet jaunajā komandā debitēja brazīlieši Gabriels un Viljans. Cita brazīlieša Davida Luisa nebija veselības problēmu dēļ.

Pirmie vārti Premjerlīgas sezonā tika gūti jau devītajā minūtē, un to paveica "Arsenal". Bumba pēc Granita Džakas sitiena vārtu priekšā atleca pie Viljana, pēc kura sitiena glāba slovāku vārtsargs Mareks Rodāks, tomēr "Arsenal" ieguva vēl vienu iespēju, jo Rodāks bumbu atvairīja virsū Lakazetam (1:0). Franču uzbrucējs Premjerlīgas sezonas atklāšanas vārtus guva jau otro reiz karjerā, ar identisku godu izceļoties arī pirms trim gadiem.

Puslaika vidū Viljans ar tiešo brīvsitienu norībināja stabu, bet otrā puslaika ievadā abi brazīliešu debitanti nokārtoja otros vārtus. Viljans izpildīja stūra sitienu, bet no vārtu priekšas ar plecu iesita Gabriels (2:0), kurš no "Lille" tika nopirkts par 26 miljoniem eiro. Astoņas minūtes vēlāk "Arsenal" pretuzbrukumā panāca arī 3:0. Lielisku diagonāli izpildīja Viljans, bet Pjērs Emeriks Obamejangs uztvēra bumbu, ieskrēja soda laukumā un meistarīgi trāpīja tālajā stūrī.

Anglijas Premjerlīga, 1. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Fulham – Arsenal0:3 (0:1)Lakazets 9' Gabriels 49' Obamejangs 57'
Crystal Palace – Southampton17:00
Liverpool – Leeds United19:30
West Ham – Newcastle22:00
West Brom – Leicester16:00
Tottenham – Everton18:30
Sheffield United – Wolves20:00
Brighton – Chelsea22:15
Burnley – Man. Unitedpārcelta
Man. City – Aston Villapārcelta