Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"United" - pirmais Anglijas klubs, kura ienākumi pārsnieguši 500 miljonus

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"United" - pirmais Anglijas klubs, kura ienākumi pārsnieguši 500 miljonus
Veins Rūnijs un Pols Pogbā
Foto: AP/Scanpix

"Manchester United" kļuvis par pirmo Anglijas Premjerlīgas klubu, kura ienākumi gada laikā pārsnieguši 500 miljonus mārciņu jeb 590 miljonus eiro. Tas noticis, neskatoties uz neveiksmīgo sezonu.

Pagājušajā sezonā "Manchester United" 38 spēlēs guva tikai 49 vārtus un sakrāja 66 punktus, Anglijas Premjerlīgas kopvērtējumā ieņemot piekto vietu un nespējot kvalificēties UEFA Čempionu līgai. Tikpat punkti bija arī "Manchester City", kas gan varēja lepoties ar labāku vārtu bilanci.

Aizvadītās nedēļas nogalē komandas tikās Mančestras derbijā, un "City", pirmajā puslaikā gūstot divus vārtus, izbraukumā nosargāja uzvaru ar 2:1, lai gan zviedru uzbrucējs Zlatans Ibrahīmovičs īsi pirms došanās lielajā pārtraukumā samazināja laukuma saimnieku deficītu līdz minimumam.

Šodiena "Manchester United" nesusi patīkamākas vēstis – izdevies kļūt par ienesīgāko Anglijas klubu vēsturē. 2016. finansiālajā gadā nopelnīti 515,3 miljoni mārciņu jeb 609,4 miljonus eiro, un pusmiljarda robežu līdz šim nebija pārkāpusi neviena Premjerlīgas komanda.

Aizvadītajā sezonā izcīnīta uzvara FA kausā, tomēr lielākās uzvaras gūtas ārpus laukuma – parakstīti 14 līgumi ar sponsoriem, pieauguši ienākumi par pārdotajām reklāmām, televīzijas tiesībām un ienākumi no mačiem. "Manchester United" cer, ka nākamajā gadā ienākumi sasniegs 540 miljonus mārciņu, neskatoties uz nepiedalīšanos Čempionu līgā.

"Mūsu 2016. finansiālais gads atspoguļo biznesa spēku, un klubs arī nākamajā gadā vēlas sasniegt rekordlielus ienākumus, pat bez Čempionu līgas līdzdalības," norādīja viceprezidents Eds Vudvords. "Ienākumi ļāvuši naudu investēt spēlētājos, treneros un infrastruktūrā, un tas mūs nostādījis pozīcijā, kas tuvākajos gados ļaus cīnīties un iegūt trofejas."

Pasaules rekordiste ir Spānijas čempione "Barcelona", kas jūlijā paziņoja par 679 miljonus eiro jeb 570 miljonus mārciņu lieliem ienākumiem.

Izmantotie resursi:
BBC - Home

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-09-12 18:31, pirms 8 gadiem
brexit
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-09-12 21:23, pirms 8 gadiem
uzpelnas uz veciem lauriem

  +3 [+] [-]

, 2016-09-12 22:21, pirms 8 gadiem
2016. finansiālajā gadā nopelnīti 515,3 miljoni mārciņu jeb 609,4 miljonus eiro, un pusmiljarda robežu līdz šim nebija pārkāpusi neviena Premjerlīgas komanda.
-----------------

Negribu izklausīties pēc snoba, bet nevis nopelnīti, bet gūti ienākumos! Ja 500 miljoni būtu peļņa, tad tas būtu prātam neaptverams, neticams uz zinātniskās fantastikas rezultāts! Sanāktu, ka no tiem 500 miljoniem ienākumu šiem izdevumos nav nācies iztērēt nevienu kapeiku

  +3 [+] [-]

, 2016-09-13 03:34, pirms 8 gadiem
Atšķirību starp peļņu un ienākumiem cienījamais "žurnālists" laikam nezina....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja