Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"City" vairākumā pieveic "Chelsea" un uzvar "Community Shield" izcīņā

Agris Suveizda

"City" vairākumā pieveic "Chelsea" un uzvar "Community Shield" izcīņā
Aleksandars Kolarovs, Serhio Agvero un Karloss Tevess atzīmē vārtu guvumu
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Birmingemā tika aizvadīts "Community Shield" fināls, kurā savā starpā tikās Anglijas čempione Mančestras "City" un FA kausa ieguvēja Londonas "Chelsea". Pirmā vadībā izvirzījās "Chelsea", taču londonieši praktiski uzreiz palika mazākumā - rupji nospēlēja Braņislavs Ivanovičs. Otrā puslaika pirmajā pusē "City" izdevās gūt trīs vārtus un panākt ievērojamu pārsvaru. Lai arī "Chelsea" pēc vārtsarga kļūdas vienus vārtus atguva, atspēlēties aristokrātiem neizdevās - "City triumfēja pēc 40 gadu pārtraukuma.

Pēc piecu gadu pārtraukuma finālā nespēlēja Mančetras "United", kas pagājušajā sezonā Premjerlīgā finišēja otrajā vietā - titulu drāmā izrāva Mančestras "City", bet Londonas "Chelsea" FA kausa finālā ar 2:1 pieveica 'Liverpool". Gan "City", gan "Chelsea" pēdējos "Community Shield" finālus bija zaudējušas - "City" pirms gada ar 2:3 (nenoturēja divu vārtu pārsvaru, un Nani uzvaras vārtus guva kompensācijas laika ceturtajā minūtē), bet "Chelsea" gadu pirms tam piekāpās ar 1:3. "Chelsea" pēdējais triumfs piedzīvots 2009.gadā, bet "City" krietni senāk - tālajā 1972.gadā.

"City" šodien nebija tādu vīru kā Džo Hārts, Garets Barijs (abiem savainojumi), Davids Silva un Mario Balotelli, savukārt "Chelsea" nespēlēja divi jaunieguvumi - brazīlietim Oskaram tikai vakar beidzās olimpiskais turnīrs, savukārt Marko Marins ārstē nelielu savainojumu. Pirmajā puslaikā teritoriāls pārsvars piederēja "City", kas nopelnīja vairākus stūra sitienus un bīstama standartsituācijas, taču reālu vārtu gūšanas iespēju praktiski nebija. Maz darba bija arī Hārta dublierim Kostelam Pantilimonam, kurš vairākkārt tika pārbaudīts ar sitieniem no distances. Tomēr 40.minūtē rezultāts tika atklāts, un to paveica Londonas klubs.

Bumba pēc centrējuma atleca pie Ramireša, kurš apspēlēja sedzēju un piespēlēja Edenam Azāram. Beļģis bumbu palaida garām, tā uzbrukuma smailē nonāca pie Fernando Toresa, un spāņu uzbrucējs meistarīgi pārcēla apaļo priekšmetu pāri rumāņu vārtsargam (1:0). "Chelsea" prieki gan bija ļoti īsi, jo jau pēc nepilnām divām minūtēm londonieši palika mazākumā - rupji ar taisnu kāju pret tautieti Aleksandaru Kolarovu nospēlēja Braņislavs Ivanovičs, pilnībā pelnīti dodoties uz ģērbtuvēm. "City" otrajā puslaikā vajadzēja tikai astoņas minūtes, lai panāktu izlīdzinājumu. Džons Terijs pēc centrējuma izsita bumbu ārpus soda laukuma, taču trāpīja tieši virsū Jajam Turē, kurš apstrādāja bumbu un ieraidīja to apakšējā vārtu stūrī (1:1).

Pēc sešām minūtēm "City" jau izvirzījās vadībā. Karloss Tevess, cenšoties tikt prom no Davida Luiza, veica reidu gar soda laukuma līniju un ar lielisku sitienu trāpīja Petra Čeha sargāto vārtu devītniekā - 2:1! "City" dominance turpinājās, un Čehs pēc sešām minūtēm kapitulēja jau trešo reizi. Mančestrieši izveidoja uzbrukumu pa kreiso flangu, un Samirs Nasrī no vārtu priekšas teicami noslēdza Kolarova piespēli (3:1). "Chelsea" gan izdevās 79.minūtē vienus vārtus atgūt, un nostrādāja abas Roberto Di Mateo izdarītās spēlētāju maiņas. Pantilimons rupji kļūdījās pēc Daniela Staridža sitiena, bet atlēkušo bumbu vārtos ieraidīja Raiens Bertrands. Mača izskaņā "City" vēl neizmantoja vairākas vārtu gūšanas iespējas, tomēr izcīnīja pelnītu uzvaru, šo trofeju iegūstot ceturto reizi kluba vēsturē.

Manchester City - Chelsea 3:2 (0:1)

Vārti: Turē 53', Tevess 59', Nasrī 65' - Toress 40', Bertrands 79'
Noraidījums: Ivanovičs 42'
City: Pantilimons, Kolarovs, Savičs (Klišī 46'), Kompanī, Savaleta, Turē, de Jongs, Agvero, Nasrī (Silva 77'), Milners, Tevess (Džeko 88')
Chelsea: Čehs, Kouls, Terijs, Luizs, Ivanovičs, Ramirešs, Mikels, Lampards, Azārs (Bertrands 71'), Mata (Staridžs 74'), Toress

  -2 [+] [-]

, 2012-08-12 17:40, pirms 12 gadiem
Palidziet ludzu
Diemzel neredzeju speli, vai kads var pateikt cik bija pieliktais laiks,un kas izpildija pedejo soda sitienu?
P.S Lasiju teksta translaciju krievu portala, bet tur isti nevar saprast

  +2 [+] [-]

, 2012-08-12 17:53, pirms 12 gadiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-08-12 18:00, pirms 12 gadiem
gribu izmantot šo iespēju un apsveikt savu draugu chelseachamp novēlotā vārda dienā! apsveicu!

  -1 [+] [-]

, 2012-08-12 18:03, pirms 12 gadiem
neitrals23 rakstīja: Palidziet ludzu
Diemzel neredzeju speli, vai kads var pateikt cik bija pieliktais laiks,un kas izpildija pedejo soda sitienu?
P.S Lasiju teksta translaciju krievu portala, bet tur isti nevar saprast
4 minūtes un ja nemaldos tad City
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-08-12 18:08, pirms 12 gadiem
Big_LeboWski rakstīja: Patīk sērfot Jūtūbā?
Ja jau tā, tad labāk atrodi un ielinko vakardienas visas PSG neizmantotās izdevības
Jau redzēts. Kādā sakarā PSG piemini?

     [+] [-]

, 2012-08-12 18:12, pirms 12 gadiem
Arsenal - Ķēlne 1-0 šobrīd. Vermālens.

     [+] [-]

, 2012-08-12 18:13, pirms 12 gadiem
neitrals23 rakstīja: Palidziet ludzu
Diemzel neredzeju speli, vai kads var pateikt cik bija pieliktais laiks,un kas izpildija pedejo soda sitienu?
P.S Lasiju teksta translaciju krievu portala, bet tur isti nevar saprast
Pieliktais laiks bija 4 min

  +1 [+] [-]

, 2012-08-12 18:18, pirms 12 gadiem

     [+] [-]

, 2012-08-12 18:18, pirms 12 gadiem
tiesnesis noraka spēli, jo Aguero vajadzēja pirms sarkanās saņemt dzelteno par vairākiem pārkāpumiem, un vēl Savičam vajadzēja parādīt sarkano. un arī Lampardam dzeltenā ne par tēmu, bet pēc soda pret Milneru gan varēja parādīt otro. tā pat arī Ramiresam. un Pantilimona rīcība vispār cūciska, ja nevari noķert bumbu, tad vismaz pēc tam atdod, nevis turi rokās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-08-12 20:30, pirms 12 gadiem
nu nemaz jau tik viegli nebija bet tiesnesis ivanovicam pa temu sarkano Aguero zelo ka tadu bernu divi parkapumi viens pec otra un neko neiedod tas par ko liecina.Bet nu uzvareja stiprakais ar to ari visus apsveicu jo nu saksies sezona tad jau redzes maija kurs smiesies un kurs raudas.

     [+] [-]

, 2012-08-13 10:01, pirms 12 gadiem
Forši, vēl viens tituls klāt, lai gan šis nav pārāk svarīgi. Laikam Mančīnī nopietni nolēmis spēlēt 3-5-2, pagaidām izskatās, ka šī shēma darbojas. Lieliski Milners, Tevez un protams Yaya. Žēl Pantilimona, viņam bija ļoti laba pirmsezona, bet 1. oficiālajā spēlē tāds fails...
Vēl vairāk priecē ziņa, ka nopirkām Rodvelu, lielisks spēlētājs, ļoti pārliecinošs priekš sava vecuma.

     [+] [-]

, 2012-08-13 10:26, pirms 12 gadiem
Šis bija vareni smieklīgi
Bet kopumā priekš 1. spēles nebija tik traki. Skaidrs, ka viņam būs vajadzīgs laiks, lai pierastu pie EPL, bet talantu varēja redzēt jau vakar. Tāpat varēja redzēt, ka puisim patīk daivot un zīmēties, šo viņam nāksies izskaust.
JezusKristus rakstīja: http://www.youtube.com/watch?v=oLklo2hPzhQ&feature=player_embedded

  -1 [+] [-]

, 2012-08-13 11:14, pirms 12 gadiem
septembris rakstīja: Forši, vēl viens tituls klāt,
Tā jau domāju! Kad pagājušā sezonā es to nosaucu par titulu, tad smējies un salīdzināji to ar Emirates Cup

  +1 [+] [-]

, 2012-08-13 12:15, pirms 12 gadiem
Tieši MU fani šo visvairāk uztver kā titulu (spriežot pēc komentāriem par iepriekšējām uzvarām šajā spēlē). Formāli šķīvi un medāļus dod, tādēļ it kā tituls skaitās. Bet tiešām šī spēlē ir vairāk glorificēta draudzības spēle nekā tituls. Tomēr vienmēr ir labāk vinnēt nekā zaudēt, pat šādās spēlēs.
ABa rakstīja: Tā jau domāju! Kad pagājušā sezonā es to nosaucu par titulu, tad smējies un salīdzināji to ar Emirates Cup

     [+] [-]

, 2012-08-13 12:46, pirms 12 gadiem
septembris rakstīja: Tieši MU fani šo visvairāk uztver kā titulu (spriežot pēc komentāriem par iepriekšējām uzvarām šajā spēlē). Formāli šķīvi un medāļus dod, tādēļ it kā tituls skaitās. Bet tiešām šī spēlē ir vairāk glorificēta draudzības spēle nekā tituls. Tomēr vienmēr ir labāk vinnēt nekā zaudēt, pat šādās spēlēs.
Nezinu kas tur ir ar MU faniem, bet formāli tituls skaitās. Tomēr uz to spēli pirmkārt vispār ir jātiek - jānopelna, un pēc tam vel tajā spēlē jāuzvar. Katrs protams pats var uztvert to spēli kā grib, bet nu objektīvu viedokli vajadzētu saglabāt.

     [+] [-]

, 2012-08-13 14:14, pirms 12 gadiem
Premier League Fantasy Football 2012/13

Dream Team LV