Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Stērlings skeptisks par sezonas atsākšanos: "Covid-19 dēļ miruši mani radinieki"

Rolands Eliņš

Stērlings skeptisks par sezonas atsākšanos: "Covid-19 dēļ miruši mani radinieki"
Rahīms Stērlings. Foto: PA Pictures/Scanpix

Anglijas izlases futbolists un Mančestras „City” zvaigzne Rahīms Stērlings publiski pavēstījis, ka pret drīzumā iespējāmo Premjerlīgas sezonas atsākšanos izturas rezervēti. Viņš atklāja, ka ir tiešā veidā saskāries ar Covid-19 radītajiem draudiem, pieredzot savu ģimenes locekļu un draugu radinieku aiziešanu mūžībā.

Anglijā tiek runāts par Premjerlīgas sezonas atsākšanos jūnijā, kas pēc vēl ticamāka scenārija izskatījās brīdī, kad to pieļāva arī Lielbritānijas valdība. Britu mediji gan vēsta, ka nebūt ne visi futbolisti ir sajūsmā par drīzo iespēju atkal doties laukumā un pārtraukt pašizolāciju. Vakar par to asi iebilda Ņūkāslas futbolists Denijs Rouzs, un līdzīgus apsvērumus savā „Youtube” kanālā pauda arī Rahīms Stērlings.

„Zināju, ka viss būs ļoti nopietni, kad tika atceltas Premjerlīgas spēles,” teica Stērlings. „Nesaku, ka futbols ir svarīgākais notikums pasaulē, taču brīdī, kad tas tiek atcelts, sapratu, ka notiekošais ir masīva parādība, kaut kas tāds, ko līdz šim nebiju pieredzējis.”

„No tā brīža zināju, ka šī ir patiešām nopietna lieta,” sacīja Stērlings, norādot, ka drīz vien Covid-19 sekas izjutis arī savā ģimenē. „Man ir draugi, kuru vecvecāki ir aizgājuši mūžībā. Man ir ģimenes locekļi, kuri aizgājuši mūžībā. Cilvēkiem šobrīd ir jābūt prātīgiem un jāparūpējas gan par sevi, gan cilvēkiem sev apkārt.”

„Brīdis, kad mēs atgriežamies futbolā, nedrīkst būt pamatots tikai ar futbola iemesliem,” norādīja Stērlings. „Jāparūpējas, lai droši būtu ne tikai futbolisti, bet arī medicīniskie darbinieki, tiesneši un visi pārējie. Domāju, ka īstais brīdis atgriezties futbolā būtu tad, kad būs nodrošināta cilvēku drošība. Līdz tam... kā lai labāk pasaka... esmu nevis nobijies, bet gan skeptiski noskaņots par Premjerlīgas atsākšanos, turpinu domāt, kāds varētu būt sliktākais iespējamais scenārijs no šāda soļa. Protams, ka tajā pašā laikā vēlos atkal spēlēt futbolu, ļoti vēlos to, taču cerams, ka tas notiks tikai tad, kad tas būs droši.”

Lielbritānijā konstatēts gandrīz ceturtdaļmiljons Covid-19 saslimšanas gadījumu un vairāk nekā 32 tūkstoši nāves gadījumu šīs slimības pacientu vidū.

Izmantotie resursi:
https://global.espn.com/football/ma...

  -1 [+] [-]

, 2020-05-12 18:15, pirms 4 gadiem
Neesmu dzirdējis, ka kāds futbolists no Eiropas vadošajām līgām būtu nomiris no COVID, jā - ir slimie un veseļojas...un kāds risks , ja komanda dzīvos viesnīcā un kontaktēs tikai ar komandas biedriem un personālu, kuriem visiem veiktas daudzkārtējas analīzes pirms viņi visi tiks kopā spēlēt?
...nu, nebūs futbolistiem sex, bet tas uzlabo cīņas sparu!
Stērlings ir jocīgs...

  -1 [+] [-]

, 2020-05-12 18:15, pirms 4 gadiem
Neticēsiet, bet mums visiem ir miruši tuvinieki no dažādām kaitēm. Varbūt aizveram robežu, tas atcels slimības.

  +1 [+] [-]

, 2020-05-12 19:35, pirms 4 gadiem
Vajag aizsūtīt kādu letiņu pie Stērlinga, lai pastāsta viņam, kas tas viss ir s.uds, nekāda vīrusa nav, un nav, ko m.zt! Viegli izteikt pārgudrus spriedelējumus, ja slimība Latviju praktiski nav skārusi, bet tiem, kas reāli ar šo pandēmiju saskāries, tāda latvju spriedelēšana izklausās pēc slima suņa murgiem.

  -1 [+] [-]

, 2020-05-12 20:17, pirms 4 gadiem
Pandora rakstīja: Vajag aizsūtīt kādu letiņu pie Stērlinga, lai pastāsta viņam, kas tas viss ir s.uds, nekāda vīrusa nav, un nav, ko m.zt! Viegli izteikt pārgudrus spriedelējumus, ja slimība Latviju praktiski nav skārusi, bet tiem, kas reāli ar šo pandēmiju saskāries, tāda latvju spriedelēšana izklausās pēc slima suņa murgiem.
Nezinu man oma nomira no covid , un es uzskatu ka tie visi pasākumu ir pārspīlēti un dumji

     [+] [-]

, 2020-05-13 04:04, pirms 4 gadiem
SteveDavis rakstīja: Nezinu man oma nomira no covid , un es uzskatu ka tie visi pasākumu ir pārspīlēti un dumji
Tavs komentārs attiecas tikai uz Latviju, vai arī uz Ņujorku, Itāliju, Spāniju, UK?

     [+] [-]

, 2020-05-13 16:51, pirms 4 gadiem
Swordsman rakstīja: Tavs komentārs attiecas tikai uz Latviju, vai arī uz Ņujorku, Itāliju, Spāniju, UK?
Pētijumi no valstīm ASV un Zviedrijas liecina ka inficēto skaits ir krietni krietni lielāks un pārslimojošo tādā gadijumā arī un infektologi nekādu izplatību nekontrolē tādā gadijumā .Pētijumi no Islandes liecina ka cilvēki lidz 20 gadiem nevar inficēt ar Covid nevienu citu