Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Terijs pāris dienu pēc karjeras beigām pievienojies "Aston Villa" treneru kolektīvam

Ints Megnis
Ints Megnis

Terijs pāris dienu pēc karjeras beigām pievienojies "Aston Villa" treneru kolektīvam
Džons Terijs "Aston Villa" rindās. Foto: Reuters/Scanpix

Leģendārais angļu futbolists Džons Terijs pāris dienu pēc spēlētāja karjeras beigām pievienojies "Championship" vienības Birmingemas "Aston Villa" treneru kolektīvam.

Trešdienas vakarā par "Aston Villa" galveno treneri tika apstiprināts Dīns Smits, bet par viņa palīgu kļuva Terijs. Smits, kura vadītās komandas allaž spēlējošas aizraujošu un uzbrūkošu futbolu, amatā nomainīs pagājušajā nedēļā atlaisto Stīvu Brūsu.

Kādreizējais Anglijas izlases kapteinis tieši "Aston Villa" komandā aizvadīja pagājušo sezonu. Vasarā viņš vēl izskatīja karjeras turpināšanas iespējas un bija tuvu pārejai uz Krievijas komandu Maskavas "Spartak", tomēr vēlāk izlēma noslēgt spēlētāja gaitas.

Zīmīgi, ka kā viens no kandidātiem uz "Aston Villa" galvenā trenera amatu tika izskatīts arī leģendārais francūzis Tjerī Anrī, tomēr viņš pašlaik jau sācis pārrunas ar savas dzimtenes vienību "Monaco".

Jaunās sezonas pirmajās 12 spēlēs "Aston Villa" komanda svinējusi trīs uzvaras un šobrīd "Championship" turnīra kopvērtējumā atrodas 15. pozīcijā. Pavasarī vienība bija tikai uzvaras attālumā no iekļūšanas premjerlīgā.

37 gadus vecais Terijs ir viens no 21. gadsimta slavenākajiem un titulētākajiem Anglijas futbolistiem. Viņš piecas reizes triumfēja Premjerlīgā „Chelsea” sastāvā, aizvadīja 78 spēles Anglijas izlasē, bet iepriekšējo sezonu pavadīja Anglijas pēc spēka otrajā līgā „Aston Villa” sastāvā.

Izmantotie resursi:
https://in.reuters.com/article/socc...