Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Liverpool" iesniegs apelāciju par Manē piešķirto diskvalifikāciju par spērienu vārtsargam

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Liverpool" iesniegs apelāciju par Manē piešķirto diskvalifikāciju par spērienu vārtsargam
Sadio Manē savaino Edersonu un nopelna noraidījumu
Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas klubs "Liverpool", kas nedēļas nogalē izbraukumā piedzīvoja kaunpilnu sagrāvi pret "Manchester City", iesniegs apelāciju par Sadio Manē piešķirto trīs spēļu diskvalifikāciju.

Liverpūle pirmajās trīs kārtās bija izcīnījusi divas uzvaras un reizi spēlējusi neizšķirti, ieņemot otro vietu Anglijas Premjerlīgas kopvērtējumā – tikai aiz "Manchester United". Sestdien bija jādodas pie otras Mančestras komandas – "City".

24. minūtē "Liverpool" aizsardzības centrs izlaida cauri Serhio Agvero, kurš atklāja mača rezultātu, bet 13 minūtes vēlāk komanda palika mazākumā. Par bīstamu spēli tika noraidīts kreisās malas uzbrucējs Sadio Manē, kurš pēc tālas piespēles devās pakaļ bumbai, bet nepamanīja no vārtiem izgājušo vārtsargu Edersonu, kuram iespēra pa seju.

Edersons laukumu atstāja tikai uz nestuvēm un tika nomainīts, bet pirmajam puslaikam bija astoņas minūtes ilgs kompensācijas laiks. Mača turpinājumā "Manchester City" guva vēl četrus vārtus un sagrāva pretiniekus ar 5:0, paceļoties uz kopvērtējuma otro vietu. Līdere joprojām ir "United".

Manē par bīstamo gājienu tika piešķirta trīs spēļu diskvalifikācija, taču "Liverpool" grasās iesniegt apelāciju, uzskatot, ka sods ir pārāk bargs. Sēde, kurā tiks pieņemts lēmums, notiks rīt.

Pēc spēles Liverpūles galvenais treneris Jirgens Klops norādīja, ka Manē skatījies tikai uz bumbu un nav pamanījis vārtsargu, tāpēc sarkanā kartīte ir pārāk bargs sods. Viņam pievienojās arī "Manchester City" galvenais treneris Peps Gvardiola, norādot, ka noraidījums nebija pelnīts.

Tikmēr pats Manē publiski un sociālajos tīklos atvainojies Edersonam, kurš savukārt publicējis bildes ar sašūto seju. Vārtsargs mača beigās atgriezās tribīnēs un vēroja komandas uzvaru, bet Gvardiola norādīja, ka Edersons būs gatavs UEFA Čempionu līgas pirmajai kārtai.

Izmantotie resursi:
Liverpool news and transfers LIVE - Mane...

  +2 [+] [-]

, 2017-09-11 20:14, pirms 7 gadiem
Tīšām jau nebija, bet fakts paliek fakts - gandrīz taisna kāja galvas augstumā, turklāt trāpīts un seja sasista. Sarkanā + 3 spēles ir gana objektīvi tomēr.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-09-11 20:50, pirms 7 gadiem
Spēli skatoties, pirmais iespaids bija, ka sadursmē vainīgs ir vārtsargs, jo Manē pie bumbas bija pirmais. Atkārtojumā varēja redzēt, Manē gāja ar augsti paceltu kāju, tāpēc pārkāpums ir viņa pusē. Tomēr man šķiet, ka uz norādījumu tas nevelk, jo šeit atšķirība starp pārkāpumu un ne-pārkāpumu mērāmas sekundes tūkštošdaļās.

     [+] [-]

, 2017-09-11 21:07, pirms 7 gadiem
Gvardiola nekad nav teicis, ka noraidījums nebija pelnīts. Tā bija bīstama spēle. Protams, ne apzināta, bet tāpat ļoti bīstami.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-11 21:30, pirms 7 gadiem
"Serious foul play - a tackle or challenge that endangers the safety of an opponent or uses excessive force or brutality must be sanctioned as serious foul play."

Tam pat nebija jābūt tīšām. Bīstama spēle vnk un viss.

     [+] [-]

, 2017-09-11 21:41, pirms 7 gadiem
Ja vārtsargs iet ar galvu atsist bumbu tieši uz pretinieka kāju, tad viņam arī jāapzinās risks, kādam viņš sevi pakļauj. Bīstama spēle šoreiz radās ne tikai Liverpool uzbrucēja, bet abu divu iesaistīto spēlētāju dēļ. Formāli - jā, vairāk vainīgs ir Manē, bet nu ne tik ļoti, lai viņam dotu tādu diskābeli. Arī vārtsargam ir jāskatās, kurp skrien.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-11 21:48, pirms 7 gadiem
..es jau kādu brīdi sapņoju par mma savienošanu ar futbolu )))

  -2 [+] [-]

, 2017-09-11 21:56, pirms 7 gadiem
denebs rakstīja: Ja vārtsargs iet ar galvu atsist bumbu tieši uz pretinieka kāju, tad viņam arī jāapzinās risks, kādam viņš sevi pakļauj. Bīstama spēle šoreiz radās ne tikai Liverpool uzbrucēja, bet abu divu iesaistīto spēlētāju dēļ. Formāli - jā, vairāk vainīgs ir Manē, bet nu ne tik ļoti, lai viņam dotu tādu diskābeli. Arī vārtsargam ir jāskatās, kurp skrien.
Mierīgi varēja ar dūrītēm atsist , neviss tēlo kādu CB un plēst ar galvu! Varbūt Edersons apzināti gāja uz šādu pavērsienu??

  +2 [+] [-]

, 2017-09-11 22:05, pirms 7 gadiem
Vesais18 rakstīja: Mierīgi varēja ar dūrītēm atsist , neviss tēlo kādu CB un plēst ar galvu! Varbūt Edersons apzināti gāja uz šādu pavērsienu??
Tu redzēji kur izskrēja vārtsargs? ja viņš atsistu ar dūrēm, tad jau droši vien vārtsargs saņemtu sarkano

  +1 [+] [-]

, 2017-09-11 22:20, pirms 7 gadiem
denebs rakstīja: Ja vārtsargs iet ar galvu atsist bumbu tieši uz pretinieka kāju, tad viņam arī jāapzinās risks, kādam viņš sevi pakļauj. Bīstama spēle šoreiz radās ne tikai Liverpool uzbrucēja, bet abu divu iesaistīto spēlētāju dēļ. Formāli - jā, vairāk vainīgs ir Manē, bet nu ne tik ļoti, lai viņam dotu tādu diskābeli. Arī vārtsargam ir jāskatās, kurp skrien.
Respektīvi, sekojot tavai loģikai, jebkurā laukuma daļā jebkuram spēlētājam, kurš ir pirmais pie bumbas un kuram pretinieks iebrauc kājās vai jebkurā citā ķermeņa daļā, ir jāapzinās risks un jāuzņemas daļa vainas par to, ka viņš apsteidza pretinieku! Izcili...

  +2 [+] [-]

, 2017-09-11 22:28, pirms 7 gadiem
Njā, šeit kometāros var palasīt dažu "speciālistu" sapratni par spēles noteikumiem un situācijas traktēšanu.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-11 23:37, pirms 7 gadiem
Super, Mane dabus papildus speli izlaist, parejam top 6 komandam tik labak tas.

     [+] [-]

, 2017-09-12 00:08, pirms 7 gadiem
ABa rakstīja: Respektīvi, sekojot tavai loģikai, jebkurā laukuma daļā jebkuram spēlētājam, kurš ir pirmais pie bumbas un kuram pretinieks iebrauc kājās vai jebkurā citā ķermeņa daļā, ir jāapzinās risks un jāuzņemas daļa vainas par to, ka viņš apsteidza pretinieku! Izcili...
Sods no Manē puses bija. Noraidījums, diez vai. To saka Gvardiola un citi Vārtsargs ārpus soda laukuma ar galvu uzleju gāja uz bumbu, Manē nokavēja sekundes simtdaļu. Papildus diskvalifikācija pārāk bargs sods.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-12 07:25, pirms 7 gadiem
Ka vareja neredzet kas acis bija ciet taka sarkana pelnīti plus duskabelis lai apzinas ka nav karate...

  +1 [+] [-]

, 2017-09-12 08:50, pirms 7 gadiem
balts rakstīja: Sods no Manē puses bija. Noraidījums, diez vai. To saka Gvardiola un citi Vārtsargs ārpus soda laukuma ar galvu uzleju gāja uz bumbu, Manē nokavēja sekundes simtdaļu. Papildus diskvalifikācija pārāk bargs sods.
Es vienkārši nesaprotu to loģiku! Ja spēlētājs tamlīdzīgā veidā ar taisnu kāju ielēks pretiniekam kājās, tad neviens nešaubīsies ka noraidījums ir pamatots. Un nav svarīgi, nokavēja sekundes simtdaļu vai piecas sekundes. Ja uzbrucējs šādā veidā ar kāju ielēks galvā aizsargam, kurš pirms mirkļa ar galvu izsitīs bumbu, arī neviens nešaubīsies ka tā ir ļoti bīstama spēle un noraidījums. Nu jāsaprot tak, ka kājās tev ir buči un nedrīkst šādā veidā lēkt ar tik augstu paceltu kāju divcīņā. Pat ja Manē paspētu pirmais pie bumbas, tāpat tādu rīcību var traktēt kā ļoti bīstamu spēli ar risku nodarīt pretiniekam smagu savainojumu. Un tas savukārt pēc noteikumiem nozīmē noraidījumu.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-12 11:58, pirms 7 gadiem
ABa rakstīja: Es vienkārši nesaprotu to loģiku! Ja spēlētājs tamlīdzīgā veidā ar taisnu kāju ielēks pretiniekam kājās, tad neviens nešaubīsies ka noraidījums ir pamatots. Un nav svarīgi, nokavēja sekundes simtdaļu vai piecas sekundes. Ja uzbrucējs šādā veidā ar kāju ielēks galvā aizsargam, kurš pirms mirkļa ar galvu izsitīs bumbu, arī neviens nešaubīsies ka tā ir ļoti bīstama spēle un noraidījums. Nu jāsaprot tak, ka kājās tev ir buči un nedrīkst šādā veidā lēkt ar tik augstu paceltu kāju divcīņā. Pat ja Manē paspētu pirmais pie bumbas, tāpat tādu rīcību var traktēt kā ļoti bīstamu spēli ar risku nodarīt pretiniekam smagu savainojumu. Un tas savukārt pēc noteikumiem nozīmē noraidījumu.
Es pat brīnos, ka ir jāskaidro tas, ka ar kāju galvas augstumā futbols īsti nav jāspēlē.
Kartīti (dzelteno un reizēm pat sarkano) par high boot var dabūt arī tad, ja trāpa plecā vai rumpī. Ja trāpa galvā, tad kur vispār prāts protestēt par to, ka tā varētu nebūt bīstama spēle.

     [+] [-]

, 2017-09-12 13:10, pirms 7 gadiem
march_2k rakstīja: Es pat brīnos, ka ir jāskaidro tas, ka ar kāju galvas augstumā futbols īsti nav jāspēlē.
Kartīti (dzelteno un reizēm pat sarkano) par high boot var dabūt arī tad, ja trāpa plecā vai rumpī. Ja trāpa galvā, tad kur vispār prāts protestēt par to, ka tā varētu nebūt bīstama spēle.
Man protams joprojām atmiņā sēž tas Nani noraidījums pret Real un joprojām esmu pārliecināts, ka tajā epizodē sarkanā bija pilnīgi lieka. Grūti jau saglabāt pilnīgu objektivitāti salīdzinot abas epizodes, tādēļ saprotu dažu līdzjutēju sāpi par Manē noraidījumu. Bet nu jāsaprot un jāņem vērā arī fakts, ka vārtsargs dēļ Manē bīstamās spēles guva smagu traumu un spēli turpināt nespēja. Par to, vai šajā gadījumā vajag arī tieši 3 spēļu diskvalifikāciju vēl varētu diskutēt, bet arī precedentus citiem līdzīgiem gadījumiem nevajadzētu radīt.

     [+] [-]

, 2017-09-12 13:36, pirms 7 gadiem
ABa rakstīja: Man protams joprojām atmiņā sēž tas Nani noraidījums pret Real un joprojām esmu pārliecināts, ka tajā epizodē sarkanā bija pilnīgi lieka. Grūti jau saglabāt pilnīgu objektivitāti salīdzinot abas epizodes, tādēļ saprotu dažu līdzjutēju sāpi par Manē noraidījumu. Bet nu jāsaprot un jāņem vērā arī fakts, ka vārtsargs dēļ Manē bīstamās spēles guva smagu traumu un spēli turpināt nespēja. Par to, vai šajā gadījumā vajag arī tieši 3 spēļu diskvalifikāciju vēl varētu diskutēt, bet arī precedentus citiem līdzīgiem gadījumiem nevajadzētu radīt.
Jā, ar to Nani gadījumu gan bija tā šaubīgāk.

Bet es nedomāju, ka Manē epizodē vispār ir kaut kādi pretargumenti sarkanajai un DSQ. Kāja galvā ir bīstama spēle, lai cik tas būtu nejauši un negribēti. Par bīstamu spēli pēc noteikumiem dod sarkano, un, cik saprotu, arī 3 spēļu DSQ.

Citādi rodas jautājums, kur tad novilkt robežu, par ko vispār var sarkano iedot. Ja iedeva Zidānam pret Materaci (un tas arī bija pēc noteikumiem), ja dod par tacklu no muguras (kā Džakam pret Swansea), tad Manē epizode manuprāt ir pamatoti traktēta kā bīstama spēle ar no tā izrietošajām sankcijām.

Liverpool un jebkuram klubam pēc reglamenta ir tiesības iesniegt apelāciju, un to viņi arī izdarīja, bet šaubos, vai viņi kaut ko panāks, tas vairāk šķiet skata pēc..

     [+] [-]

, 2017-09-12 16:51, pirms 7 gadiem
Man liekas, ka ja ir tiešā sarkanā, tad 3 spēļu dsq nāk komplektā automātiski.

Sniegt apelāciju, protams var, bet man liekas, ka tad ir risks arī, ka dsq pagarinās, ja atzīs, ka iesniegta galīgi nevietā. Tas gan vairāk teorētisks risks, jo tādu gadījumu neatceros.

     [+] [-]

, 2017-09-12 17:37, pirms 7 gadiem
Pool apelāciju noraidīja.