Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Alksnājs

Premjerlīgas sezona sākas ar nepārliecinošu Mančestras ''United'' uzvaru

Premjerlīgas sezona sākas ar nepārliecinošu Mančestras ''United'' uzvaru
Mančestras ''United'' vārtu guvēji - Pols Pogbā un Lūks Šo
Foto: AP/Scanpix

Šovakar, 10. augustā, sākās 27. Anglijas Premjerlīgas sezona. Vistitulētākais klubs Mančestras ''United'' savā laukumā uzveica 2016. gada čempioni ''Leicester City'' (2:1). Pasaules kausa ieguvējs Pols Pogbā mājinieci izvirzīja vadībā jau trešajā minūtē. Pie karjeras pirmajiem vārtiem tika 23 gadus vecais aizsargs Lūks Šo.

Mančestras ''United'' Lesteras vienību uzņēma bez vairākiem pamatsastāva spēlētājiem. Uz rezervistu soliņa palika beļģu uzbrucējs Romelu Lukaku, transfēru baumu apvītais Antonī Marsiāls, kā arī malējais aizsargs Antonio Valensija, bet vispār pieteikumā netika iekļauti pussargi Anders Errera un Nemanja Matičs, kā arī aizsargi Markoss Roho un šovasar nopirktais portugālis Diogu Dalots. Savukārt cits vasaras pirkums brazīliešu pussargs Freds izgāja sākumsastāvā, bet 35 gadus vecais vārtsargs Lī Grants palika uz rezervistu soliņa. Pēc divām sezonām īrēs Spānijā Mančestras sastāvā atgriezies talantīgais brazīliešu pussargs Andreass Pereira.

''Leicester City'' šovasar zaudēja alžīriešu superzvaigzni Rijadu Mahrezu, kurš Lestreras slavenajā 2016. gada triumfā tika atzīts par labāko spēlētāju. Sākumsastāvā nedevās arī otrs pēdējo gadu līderis Džeimijs Vārdijs. Tomēr ''Leicester'' rīcībā bija abi vasaras dārgākie pirkumi anglis Džeimss Madisons un portugālis Rikardu Pereira.

Mančestras ''United'': De Hea - Šo, Bajī, Lindelovs, Darmians - Freds, Pereira, Pogbā - Sančess, Rešfords, Mata

''Leicester City'': Šmeihels - Čilvels, Magvairs, Morgans, Amartī - Ndidi, Silva - Grejs, Madisons, Pereira - Iheneačo

Mančestras ''United'' spēli sāka aktīvi, uzreiz dodoties uzbrukumā. Jau otrajā minūtē pēc haosa viesu soda laukumā, ''Leicester'' spēlētājs aizskāra bumbu ar roku un tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. To devās izpildīt pirms mēneša Pasaules kausu ieguvušais Pols Pogbā, kurš sita labajā augšējā stūrī un kļuva par Anglijas Premjerlīgas 2018./19. gada sezonas pirmo vārtu guvēju - 1:0!

Mančestras ''United'' pēc iegūtā pārsvara samazināja tempu, atļaujot Lesteras vienībai vairāk kontrolēt bumbu. Lai arī viesiem bija īpašas grūtības uzlauzt ''United'' aizsardzību, ļoti tuvu rezultāta izlīdzinājumam bija jaunpienācējs Madisons, kurš 29. minūtē no nelielas distances trieca pa Dāvida De Hejas sargātajiem vārtiem. Spāņu vārtsargs gan bija uzdevumu augstumos un atsargāja bumbu. Lielisku izdevību neizdevās izmantot arī mājiniecei, kad neilgi pirms pirmā puslaika beigām uzbrukumā neuzmanītais Aleksis Sančess ar galvu sita pāri vārtiem.

Otrais puslaiks sākās ar piesardzīgu futbolu. ''United'' pamazām uzbruka vairāk un vairāk, tomēr nopietni pārbaudīt pretinieces vārtsargu Kasperu Šmeihelu neizdevās. Bīstama situācija bija vērojama 65. minūtē - Pogbā izdarīja tālu piespēli Sančesam, kurš ātrā sprintā tika līdz pretinieku soda laukuma robežai. Čīlietis izvēlējās nokārtot bumbu pa sitienam Huanam Matam, bet spānis bija gaužām neprecīzs.

Desmit minūtes vēlāk ārkārtīgi tuvu vārtu guvumam bija Lesteras uzbrucējs Demarei Grejs. Pie ''United'' soda laukuma bumbu izcīnīja uz maiņu nākušais Vārdijs, kurš to lieliski centrēja angļu talantam, bet De Heja nodemonstrēja lielisku reakciju un tvēra bumbu. Pēc neilga brīža mājiniece varēja sodīt ''Leicester'', bet Romelu Lukaku, kurš bija pilnībā brīvs pāris metrus no vārtiem, sita nepietiekami pārliecinoši, un Šmeihels glāba komandu. Tomēr dāņu vārtsargs nebija tik veiksmīgs brīdi vēlāk. Lūks Šo uzbrukumā neveikli skāra bumbu, kas negaidīti perfekti pārlidoja pāri ''Leicester'' aizsargam. ''United'' spēlētājs šo veiksmi ieraudzīja pirmais un ātri tika pie bumbas, un sita to vārtos - 2:0! Šo guva savus pirmos vārtus profesionālajā futbolā.

Tie pat izrādījās uzvaras vārti, jo ''Leicester'' izdevās atgūt vienus pašās beigās. Pēc bumbas trāpījuma pa vārtu stabu Vārdijs bija pirmais pie tās un ar galvu trāpīja vārtos - 2:1!

1. kārta

SpēleRez./LaiksVārtu guvēji
Man. United - Leicester2:1 (1:0)Pogbā 3' (11m) Šo 83' - Vārdijs 90+2'
Newcastle - Tottenham14:30
Watford - Brighton17:00
Bournemouth - Cardiff City17:00
Huddersfield - Chelsea17:00
Fulham - Crystal17:00
Wolverhampton - Everton19:30
Liverpool - West Ham15:30
Southampton - Burnley15:30
Arsenal - Man. City18:00

, 2018-08-11 00:11, pirms 6 gadiem
Spēle nebija diez ko pārliecinoša uzbrukuma ziņā, bet savadāk Leicester City nebija daudz variantu. Un skatu nedaudz par spēli sabojāja neveikli zaudēti vārti spēles beigās. Bet pirmā spēle un galvenais izdarīts. 3p tabulā nekur nepazudīs.
, 2018-08-11 00:12, pirms 6 gadiem
Sezona sākta ar uzvaru un tas ir labi. Spēle nebija ļoti pārliecinoša, bet visa sezona vēl priekšā.
Slēpts komentārs: Rodriguez 2
, 2018-08-11 00:21, pirms 6 gadiem
Ah tas sudainais Mourihnjo ,nu kur tads stils,pasaules klases klubam 😏 Nu ko vinji liks pretii Liverpoolei,Man city,un parejiem?! Ja ieklus 4.tas buus patalogs!!?
, 2018-08-11 00:33, pirms 6 gadiem
arka_marcinkevich_980209572096446 rakstīja: Ah tas sudainais Mourihnjo ,nu kur tads stils,pasaules klases klubam 😏 Nu ko vinji liks pretii Liverpoolei,Man city,un parejiem?! Ja ieklus 4.tas buus patalogs!!?
Neraizējies- pagājšsezon spēja uzvarēt visas komandas, kas iekļuva top6. Ja nebūtu pievīlusi stabilitāte pret lejasgalu, tad atrāviens no 3.vietas būtu vismaz 15pts.
šozezon var tikai progresēt- Aleksis iespēlēsies, pateicoties Fredam varbūt Pogba sāks atgādināt īsto Pogbu un viss būs bumbās.
Par titulu būs ļoti grūti cīnīties, bet neredzu kā varētu neiekļūt top4.
Tas Maura negatīvisms pielipis daudziem, bet jāsaka- nepamatoti.
, 2018-08-11 00:49, pirms 6 gadiem
pašvaks sākums, bet tas ir sezonas pirmais mačs.
Gaidu vairāk no Sančesa, Lukaku ies pamatā un atgriezīsies Jangs un Valencia. Plus Marsials jālaiž laukumā. Tad top3 reāls
, 2018-08-11 00:57, pirms 6 gadiem
Mourinho pat majas aizsardzibas futbolu spele tik pretigs treners, izbraukumus pret top6 komandam vispar ir smiekligi skatities, kad kontrole ir 25:75 un sitieni 2:20 LJOOOOTI LABS TRENERIS!
, 2018-08-11 01:00, pirms 6 gadiem
parvisu rakstīja: pašvaks sākums, bet tas ir sezonas pirmais mačs.
Gaidu vairāk no Sančesa, Lukaku ies pamatā un atgriezīsies Jangs un Valencia. Plus Marsials jālaiž laukumā. Tad top3 reāls
Es jau ceru, ka Shaw baigi daudz nedos Youngam spēlēt !
Valencia gan jāgaida atpakaļ. Lai Darmians tad beidzot tiek prom un jaunais Dalots pamazām tiek iespēlēts.
, 2018-08-11 02:06, pirms 6 gadiem
Sančezs ar īsiem matiem piecus gadus jaunāks izskatās.
, 2018-08-11 02:21, pirms 6 gadiem
elgarz rakstīja: Mourinho pat majas aizsardzibas futbolu spele tik pretigs treners, izbraukumus pret top6 komandam vispar ir smiekligi skatities, kad kontrole ir 25:75 un sitieni 2:20 LJOOOOTI LABS TRENERIS!
Protams gribētu redzēt skaistu uzbrukuma futbolu, bet kaut kā neredzēju nevienu heiteri, kad United izvaroja Ajax EL finālā.
Toreiz daudzi slavēja Ajax un teica, ka MU plāni klāsies, bet kad Maurs apzināti atdeva kontroli viņiem, tad Ajax īsti nezināja ko lai tagad dara.

Var jau kritizēt pretuzbrukumu taktiku skatāmības ziņā utml, bet vai kāds Chelsea fans sūkstējās pēc 3 EPL nesmukajiem tituliem? Vai jebkurš cits klubs ar kuriem visiem Maurs ir paņēmis līgas titulu+ 2 CL kausus. Ok ne jau visur tika piekopta 25-75 spēle, bet nosaukt Mauru par pretīgu treneri var tikai ''popkorna fani'', kuriem pie kājas tituli, bet galvenais tikai un vienīgi izklaide.
, 2018-08-11 02:38, pirms 6 gadiem
Sakiet ko gribat,Bet Mauram jatrenee valstvienibas,ar tadu taktiku,domashanu,speles izpratni,vinsh ir kaa radiits valstvienibam! Tochna ar kadu valsti ,vinsh kadu kausu paceltu 1000000 %
, 2018-08-11 09:58, pirms 6 gadiem
arka_marcinkevich_980209572096446 rakstīja: Sakiet ko gribat,Bet Mauram jatrenee valstvienibas,ar tadu taktiku,domashanu,speles izpratni,vinsh ir kaa radiits valstvienibam! Tochna ar kadu valsti ,vinsh kadu kausu paceltu 1000000 %
Baltijas kausu paceltu
, 2018-08-11 10:00, pirms 6 gadiem
arka_marcinkevich_980209572096446 rakstīja: Ah tas sudainais Mourihnjo ,nu kur tads stils,pasaules klases klubam 😏 Nu ko vinji liks pretii Liverpoolei,Man city,un parejiem?! Ja ieklus 4.tas buus patalogs!!?
Kā velnu fanam, tas ir antifutbols, stulbi teikt, bet vajag Ronaldo atpakaļ Maurs bija pēdējais, ko pie stūres laist ManU
Sandro Tonali. Foto: AFP/Scanpix
1

Arī Anglijas Futbola asociācija apsūdz diskvalificēto Tonali par likmju izdarīšanu

Anglijas Futbola asociācija (FA) šodien nākusi klajā ar paziņojumu, kurā izvirzījusi apsūdzību Ņūkāslas ''United'' itāļu pussargam Sandro Tonali par likmju izdarīšanu uz futbola mačiem.
Džeimijs Vārdijs. Foto: AP/Scanpix
3

Premjerlīga par finansiālajiem pārkāpumiem izvirza apsūdzību arī izkritušajai Lesterai

Anglijas Premjerlīga izvirzījusi apsūdzības "Leicester City", kas pēc pagājušās sezonas izkrita uz pēc spēka otro līgu. Apsūdzībās norādīts, ka iepriekšējo trīs sezonu zaudējumi pārsnieguši pieļaujamo normu.
Viens no Notingemas līderiem Morgans Gibss-Vaits. Foto: Reuters/Scanpix
6

Notingemas ''Forest'' atņem četrus punktus PL tabulā par finanšu pārkāpumiem

Anglijas Premjerlīgas klubs Notingemas ''Forest'' sodīts ar četru punktu atņemšanu turnīra tabulā par finanšu pārkāpumiem, ziņo britu raidorganizācija BBC.