Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Lielbritānija provizoriski atļauj profesionālā sporta sacensības no 1. jūnija

Agris Suveizda

Lielbritānija provizoriski atļauj profesionālā sporta sacensības no 1. jūnija
"Chelsea" pussargs Meisons Maunts. Foto: PA/Scanpix

Lielbritānijas valdība pieņēmusi vērienīgu atkopšanās plānu Covid-19 pandēmijas laikā. Šā plāna otrais posms paredz, ka no 1. jūnija drīkstēs rīkot profesionālā sporta sacensības, kuras tiks translētas televīzijā.

Tiesa gan, pāreja uz otro posmu vēl nav iekalta akmenī – lai no pirmā posma pārietu uz otro, būs jāizpildās pieciem kritērijiem, piemēram, būtisks Covid-19 nāvju skaita samazinājums un jaunu saslimšanas gadījumu tendences pieļaujamā līmenī. Ja šie kritēriji tiks izpildīti, otrais posms varētu tikt izsludināts neilgi pirms 1. jūnija.

Arī pāreja uz otro posmu gan automātiski nenozīmētu Anglijas Premjerlīgas atsākšanos tieši 1. jūnijā – tas tikai būtu agrākais iespējamais datums, un iepriekš kā iespējamais atsākšanas datums tika piesaukts 12.jūnijs. Premjerlīgā turpinās strīdi par to, kā un kur sezona tiktu pabeigta: apakšgala klubi aktīvi iestājas pret ideju spēles aizvadīt neitrālos laukumos, tādējādi atņemot mājas stadiona priekšrocības.

Pagaidām nav skaidrības, vai kādā no posmiem stadionos varētu atgriezties kaut neliela daļa skatītāju. Valdības plāna trešais posms, kas varētu sākties jūlijā, paredz kinoteātru un frizētavu atvēršanu, taču būvju, kurās nav iespējams nodrošināt liela cilvēku skaita distancēšanos, atvēršana varētu notikt ievērojami vēlāk.

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...