Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Tirgus nesnauž: Luksemburgas uzlecošā zvaigzne vienojas ar Premjerlīgas klubu

Agris Suveizda

Tirgus nesnauž: Luksemburgas uzlecošā zvaigzne vienojas ar Premjerlīgas klubu
Danels Sinani. Foto: imago images/Gerry Schmit/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas futbola klubs "Norwich" paziņojis par pirmsvienošanās panākšanu ar Luksemburgas izlases uzbrūkošo pussargu Danelu Sinani, kurš pēc sezonas beigām kā brīvais aģents parakstīs trīs gadu līgumu. Tiesa gan, "Norwich" Premjerlīgā pašlaik ieņem pēdējo vietu un riskē zaudēt vietu Anglijas augstākajā līgā.

23 gadus vecais Sinani līdzšinējo profesionālo karjeru ir aizvadījis tikai Luksemburgā, taču šī sezona viņam bijusi īpaši spoža. Luksemburgas čempionātā, kurā iepriekšējo divu gadu čempione "Dudelange" gan ieņem tikai piekto vietu, Sinani ar 14 vārtiem 16 spēlēs ir snaiperu tabulas līderis, bet Eirokausos Sinani 11 spēlēs izcēlās ar deviņiem vārtiem, ieskaitot četriem vārtiem piecās spēlēs UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Serbijas galvaspilsētā Belgradā dzimušais Sinani Luksemburgas izlasē ir aizvadījis 21 spēli un guvis trīs vārtus. Visi trīs vārti tika gūti Nāciju līgā, kur Luksemburga D līgas apakšgrupā ieguva otro vietu aiz Baltkrievijas, taču "Euro 2020" kvalifikācijā gan Sinani vairs nebija sākumsastāva spēlētājs un sāka tikai vienu no sešiem mačiem, kuros devās laukumā. Luksemburga atlasē visus četrus punktus ieguva pret Lietuvu un atstāja to pēdējā pozīcijā.

Pirms vairākām dienām iespēju noslēgt pirmsvienošanos ar topošo brīvo aģentu izmantoja arī Vācijas Bundeslīgas piektās vietas ieguvēja Lēverkūzenes "Bayer", kas vienojās par četru gadu līgumu ar Vācijas U21 izlases rezerves vārtsargu Lennartu Grillu. 21 gadu vecais vārtu vīrs šosezon ir pamatvārtsargs 3. līgas klubā "Kaiserslautern", kas 20 komandu konkurencē atrodas tikai 14. vietā.

Izmantotie resursi:
https://www.canaries.co.uk/News/202...
https://www.bayer04.de/en-us/news/b...

     [+] [-]

, 2020-04-11 13:14, pirms 4 gadiem
Kad kāds LV spēlētājs vismaz mēģinās tikt Championship vismaz?

     [+] [-]

, 2020-04-11 13:23, pirms 4 gadiem
Sinani tiešām ir milzīgs talants Luksemburgas futbolā.