Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Bruno Pērkons

Ranjēri: "Neticu, ka Lesteras futbolisti varēja mani nogalināt"

Ranjēri: "Neticu, ka Lesteras futbolisti varēja mani nogalināt"
Klaudio Ranjēri
Foto: Reuters/Scanpix

Pagājušajā sezonā futbola pasauli šokēja ''Leicester City'', kas itāļu trenera Klaudio Ranjēri vadībā pārsteidzoši izcīnīja Anglijas Premjerlīgas trofeju. Ranjēri šosezon tika atlaists, jo komanda ilgu laiku demonstrēja vāju sniegumu.

Ranjēri 23. februārī tika atlaists no Lesteras galvenā trenera amata. Tobrīd čempione balansēja uz izkrišanas zonas robežas, riskējot nākamajā sezonā pēc pārsteidzošā panākuma izkrist no Premjerlīgas.

Kluba vadība nevēlējās piedzīvot neveiksmi, tādēļ pieņēma drosmīgu lēmumu un atlaida Ranjēri. Lesteras līdzjutēji par šādu soli nebija sajūsmā, turklāt spekulēja runas, ka šāds lēmums pieņemts, izdarot spiedienu pašiem spēlētājiem.

Ranjēri bija izveidojies konflikts ar Hosē Uljoa. Argentīniešu uzbrucējs paziņoja, ka Ranjēri viņu ir nodevis, nedodot pietiekami lielu spēles laiku. Uljoa apsolīja Lesterā vairs nekad nespēlēt. Viņš gan sastāvā palicis, tomēr arī pēc Ranjēri atlaišanas laukumā nācis tikai uz dažām minūtēm.

Līdzjutēji pat draudēja komandas līdera Džeimija Vārdija ģimenei, sakot, ka viņš bijis viens no galvenajiem kūdītājiem, lai Ranjēri tiktu atlaists. Cilvēki naivi noticēja nepatiesām baumām, jo nekas tāds reāli nemaz nebija noticis.

Pats Ranjēri izteica savu viedokli par notikušo, aizstāvot Lesteras futbolistus. ''Es neticu baumām, ka spēlētāji runāja ar kluba vadību par manu atlaišanu! Neticu, ka viņi varēja mani nogalināt. Nē, nē, nē!''

''Tas nebija viegli. Es zināju, ka šis gads noteikti būs citādāks par iepriekšējo. Futbolistiem vajadzēja restartēt savas domas un saprast, ka šogad vairs nebūsim komanda, kas cīnīsies par titulu. Mēs bijām maza komanda, kas paveica neiespējamo.''

''Mums vajadzēja nomierināties. Spēlētāji pieredzēja tādas lietas, kādas līdz šim vēl nebija izjutuši. Pēc titula izcīnīšanas starpsezonā aizvadījām pārbaudes turnīrus pret pasaules futbola dūžiem un mūsu futbolistiem tā bija lieliska pieredze.''

Lai arī Ranjēri aizstāvēja futbolistus, viņš neslēpa, ka klubā bija cilvēki, kas, iespējams, bija pret viņu. "Nav izslēgts, ka notika lietas man aiz muguras. Pirms titula izcīnīšanas man ar dažiem cilvēkiem bija nelielas problēmas un tagad, kad zaudējām daudzas spēles, viņi varbūt izdarīja spiedienu, lai mani atlaistu."

Ranjēri neatklāja, kas bija šie cilvēki, sakot, ka viņš ir lojāls cilvēks un nevienu aiz muguras nekad neaprunā. ''Manuprāt, lūzuma punkts bija pirmā Čempionu līgas astotdaļfināla spēle pret ''Sevilla'' (1:2). Tobrīd es skaidri redzēju, ka spēlētāji ir savākušies un atkal spēlē visi par vienu. Neilgi pēc tam, kad uzzināju, ka esmu atlaists, biju pamatīgā šokā."

''Lestera būs manā sirdī mūžīgi. Tā bija vienīgā komanda, ar kuru izcīnīju trofeju kādā no prestižākajām futbola līgām. Jebkurā gadījumā es vēlos pateikties līdzjutējiem, ar kuru palīdzību Lesterai izdevās izcīnītu titulu!''

Izmantotie resursi: https://www.theguardian.com


, 2017-04-11 07:30, pirms 7 gadiem
Puikiem sakāpa galvā. Nekā personīga, saucas, tikai bizness. Tas bija tāda svaiga vēsma sūnu mežā.
Džeimijs Vārdijs. Foto: AP/Scanpix
3

Premjerlīga par finansiālajiem pārkāpumiem izvirza apsūdzību arī izkritušajai Lesterai

Anglijas Premjerlīga izvirzījusi apsūdzības "Leicester City", kas pēc pagājušās sezonas izkrita uz pēc spēka otro līgu. Apsūdzībās norādīts, ka iepriekšējo trīs sezonu zaudējumi pārsnieguši pieļaujamo normu.
Viens no Notingemas līderiem Morgans Gibss-Vaits. Foto: Reuters/Scanpix
6

Notingemas ''Forest'' atņem četrus punktus PL tabulā par finanšu pārkāpumiem

Anglijas Premjerlīgas klubs Notingemas ''Forest'' sodīts ar četru punktu atņemšanu turnīra tabulā par finanšu pārkāpumiem, ziņo britu raidorganizācija BBC.
Foto: EPA/Scanpix
9

''United'' divas reizes atspēlējas un trillerī izslēdz ''Liverpool'' no FA kausa

Šodien FA kausa izcīņā noskaidrojās atlikušās divas pusfinālistes. Londonas ''Chelsea'', gūstot divus vārtus otrā puslaika kompensācijas laikā, ar 4:2 pārspēja ''Leicester'', bet Mančestras ''United'' divas reizes atspēlējās, otrajā pagarinājumā guva divus vārtus un septiņu vārtu mačā ar 4:3 pārspēja principiālo sāncensi ''Liverpool''.