Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Titulētais nīderlandiešu treneris van Gāls beidzis karjeru

Edgars Pavlovskis
Edgars Pavlovskis

Titulētais nīderlandiešu treneris van Gāls beidzis karjeru
Luijs van Gāls. Foto: Reuters/Scanpix

Luijs van Gāls, kurš savā karjerā ir trenējis tādus klubus, kā Amsterdamas "Ajax", "Barcelona", Minhenes "Bayern", Mančestras "United", kā arī Nīderlandes izlasi, apstiprinājis, ka vairs netaisās strādāt nevienā profesijā, kas ir saistīta ar futbolu.

67 gadus vecais specialists Luijs van Gāls intervijā nīderlandiešu medijam VTBL paziņojis, ka ir beidzis savu trenera karjeru. Viņš stāsta: “Tagad esmu pensionārs. Man nav ambīcijas vēl kādreiz vadīt kādu komandu vai būt futbola speciālistam televīzijā. Mana sieva pameta savu darbu pirms 22 gadiem, lai sekotu man līdzi uz vietām, kur mani aizveda trenera darbs. Toreiz teicu, ka darīšu to pašu, kad svinēšu savu 55. jubileju, tomēr izdarīju to 10 gadus vēlāk.”

Van Gāls turpina: “Manuprāt, es būtu spējīgs strādāt kādā klubā par futbola direktoru, taču šajā amatā tu nedrīksti jebkādā veidā iesaistīties treniņu procesā, lai netraucētu komandai strādāt, tāpēc šādā amatā īsti negribu būt.”

Nīderlandiešu pēdēja darba vieta bija Anglijā, kur viņš trenēja titulētāko šīs valsts klubu – Mančestras “United”. Viņš tur pavadīja divus gadus, pirmajā finišējot līgas ceturtajā vietā, taču otrajā sezonā piektajā. Vēlāk viņš tika atbrīvots, lai gan ar komandu sezonas beigās izcīnīja Anglijas kausu, un viņa vietā nāca portugālis Žuzē Morinju.

Par vienu no lielākajiem šī trenera sasniegumiem tiek uzskatīta Čempionu līgas uzvarēšana 1995. gadā ar Amsterdamas “Ajax”, kad finālā tā pieveica “Milan” komandu. Pēc tam savā karjerā viņš divas reizes vadījis “Barcelona” vienību un Nīderlandes izlasi, kā arī vienu reizi Alkmāras AZ un Minhenes “Bayern”. Neskaitot triumfu Eiropas klubu turnīrā, van Gāls divas reizes uzvarējis Spānijas čempionātu, vienu reizi Bundeslīgu un četras reizes Nīderlandes līgu (trīs reizes ar “Ajax”, vienu ar AZ). Viņš ir arī virs galvas cēlis vairākus kausus, divas reizes zaudējis Čempionu līgas finālā un ticis pie bronzas medaļas Pasaules kausā ar Nīderlandi.

Izmantotie resursi:
https://www.transfermarkt.com/louis...
https://www.calciomercato.com/en/ne...