Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

FA soda "Everton" aizsargu Minu par piedalīšanos azartspēļu kompānijas reklāmā

FA soda "Everton" aizsargu Minu par piedalīšanos azartspēļu kompānijas reklāmā
Jerijs Mina. Foto: AFP/Scanpix

LETA--AFP/DPA. Anglijas Futbola asociācija (FA) sodījusi premjerlīgas kluba Liverpūles "Everton" kolumbiešu aizsargu Jeriju Minu par to, ka viņš reklamējis azartspēles.

Mina šogad savā dzimtenē piedalījās azartspēļu kompānijas "Betjuego" reklāmā, visus ieņēmumus ziedojot savam labdarības fondam, kas palīdz jauniešiem invalīdiem.

Pēc FA brīdinājuma maijā 24 gadus vecais futbolists pārtrauca sadarbību ar azartspēļu kantori un lūdz aizvākt visas reklāmas. Tiesa, tas viņu nav paglābis no 10 000 sterliņu mārciņu (11 200 eiro) soda.

"Ņemot vērā to, ka apdraudēts tīras spēles godīgums, brīdinājums būtu nepietiekams sods šādam pārkāpumam. Komisija uzskatīja, ka naudas soda piemērošana ir atbilstoša lietas apstākļiem," teikts FA paziņojumā.

Tikmēr "Everton" savu futbolistu aizstāv ar to, ka viņš slikti pārvalda angļu valodu un nesaprata noteikumus attiecībā uz azartspēlēm.

Šogad par dalību azartspēlēs 75 000 sterliņu mārciņu sodu un sešu nedēļu diskvalifikāciju saņēma "Liverpool" bijušais uzbrucējs Daniels Staridžs.

Mina "Everton" pārstāv kopš pērnā gada augusta. Pirms tam viņš bija "Barcelona" sastāvā, Spānijas vienībā aizvadot sešus mačus.

Mina pagājušajā gadā lieliski sevi apliecināja Pasaules kausa izcīņā, kurā guva trīs vārtus.

Izmantotie resursi:
www,leta.lv


, 2019-09-10 23:49, pirms 5 gadiem
A kādu sodu saņems 10 no 20 Premjerlīgas komandām?

Ten out of 20 Premier League clubs will feature a gambling company on the front of their shirts this season

https://www.scoreandchange.com/over...

Hmm, spēlētājs nedrīkst, bet klubs drīkst.....
Kajs Hāvercs. Foto: AFP/Scanpix
5

Lielgabalnieki izšķaida "Chelsea" sētiņu, Hāvercs iesit divreiz

Anglijas Premjerlīgā pārceltās 29. kārtas ietvaros turnīra līdervienība "Arsenal" sarāva gabalos citu Londonas komandu "Chelsea". Pret savu bijušo komandu divus vārtus guva vācu futbolists Kajs Hāvercs.
Unajs Emerijs. Foto: Aston Villa
3

Emerijs pagarina līgumu ar "Aston Villa" līdz 2027. gadam

LETA. Anglijas premjerlīgas klubs Birmingemas "Aston Villa" otrdien pagarināja līgumu ar vienības galveno treneri Unaju Emeriju, ziņo Anglijas mediji.
Koventri komandas futbolistu un līdzjutēju prieki Vemblija stadionā. Foto: Geraint Nicholas/PPAUK/Imago Images/Scanpix
4

Koventri pamatlaika beigās izlien no 0:3, "United" ar milzu izbīli sasniedz finālu

Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņas finālā 25. maijā būs Mančestras lielklubu kauja, sarkanajiem velniem šovakar pamatlaika pēdējā pusstundā pamanoties izsēt triju vārtu pārsvaru, papildlaikā ielaižot, taču pretinieku sitienam netiekot ieskaitītam un ar 3:3, 4:2 11 metru sitienu sērijā pieveicot "Championship" līgas komandu "Coventry".