Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Morinju atrod darbu televīzijā kā futbola eksperts

Morinju atrod darbu televīzijā kā futbola eksperts
Žuzē Morinju. Foto: PA Wire / Scanpix

Trīskārtējais Anglijas Premjerlīgas uzvarētājs Žuzē Morinju strādās britu televīzijas kanālā "Sky Sports" kā futbola eksperts, paziņojusi organizācija.

Bijušais Londonas "Chelsea" un Mančestras "United" treneris turpinās analizēt notikumus Anglijas Premjerlīgā. Tikai šoreiz Žuzē Morinju analīzi veiks televīzijas studijā, nevis komandas ģērbtuvēs vai laukuma malā. Debiju savā jaunajā amatā portugāļis piedzīvos, kāda sagadīšanās, tieši "Chelsea" un "United" duelī.

Morinju pievienosies "Sky Sports" futbola ekspertiem: Gerijam Nevilam, Džeimijam Karageram, Grīmam Sonesam un Džeimijam Rednapam. 56 gadus vecais futbola pazinējs par jauno darbu sacīja. " "Sky Sports" ir mājas Anglijas Premjerlīgai, kā arī gods strādāt tik zinošā komandā, kura spēj izskaidrot katra mača notikumus. Futbols ir liela aizrautība, kas faniem nozīmē ļoti daudz. Būšu kopā ar viņiem līdz brīdim, kad atgriezīšos trenera arodā," sacīja Morinju.

Titulētais Morinju nevienu klubu netrenē jau kopš 2018. gada decembra, kad Mančestras "United" pēc katostrofāla sezonas sākuma izlēma portugāli atlaist. Šovasar viņš noraidīja Ķīnas kluba "Evergrande" apmēram 100 miljonus eiro vērto piedāvājumu.

Morinju trenera gaitas sāka 2000. gadā, vadot portugāļu "Benfica". Vēlāk vadījis arī portugāļu vienības "Uniao de Leiria" un "Porto", bet 2004. gadā kļuva par Londonas "Chelsea" galveno treneri. Četrus gadus vēlāk viņš uzsāka darbu Milānas "Inter", no 2010. līdz 2013. gadam vadīja Madrides "Real", bet pirms Mančetras vadīšanas atkal bija pie "Chelsea" stūres (2013-2015).

Morinju trenera biogrāfijā ir daudz spilgtu ierakstu, tostarp divas uzvaras Čempionu līgā ar diviem dažādiem klubiem (2004. gadā ar "Porto", 2010. gadā ar "Inter"). Esot pie "United" stūres portugālis triumfēja Eiropas līgā (2017) un Anglijas Līgas kausā (2017).

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...

     [+] [-]

, 2019-08-10 20:13, pirms 5 gadiem
Super! Būs interesanti paklausīties!

  +2 [+] [-]

, 2019-08-10 21:45, pirms 5 gadiem
Baidos, ka viņš varētu arī palikt kā komentētājs, ja vien nenolaidīs savas ambīcijas. Grib trenēt lielu klubu, bet kaut kā neizskatās, ka lielie klubi grib viņu. Pat dzeltenie žurnālisti neko īpašu nav sadzejojuši šajā sakarā (ja vien neesmu palaidis garām)

     [+] [-]

, 2019-08-10 23:18, pirms 5 gadiem
Domājams būs ļoti kvalitatīvs esperts.

     [+] [-]

, 2019-08-11 07:54, pirms 5 gadiem
Varesim klausities i sink nevis i think televizija.