Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Liverpool" Premjerlīgas sezonu sāk ar "Norwich" sagraušanu un Alisona traumu

Rolands Eliņš

"Liverpool" Premjerlīgas sezonu sāk ar "Norwich" sagraušanu un Alisona traumu
Virdžils van Deiks. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas sezona sākusies ar Eiropas čempiones „Liverpool” pārliecinošu uzvaru 4:1 pār „Norwich” komandu, tiesa, Liverpūles uzvaru aptumšoja pamatvārtsarga Alisona Bekera savainojums pirmajā puslaikā.

Aizvadītajā sezonā „Liverpool” triumfēja Čempionu līgā un vietējā līgā ilgstoši atradās līderpozīcijās, bet beigās tomēr palika otrajā vietā. Šovasar „Liverpool” patiešām lielus transfērus neveica un čempionātu sāka pret līgas jaunpienācēju „Norwich”.

„Norwich” spēli sāka aktīvi, taču tās spēles plāns tika sabojāts jau septītajā minūtē, kad Divoka Oridžī centrējumu soda laukumā pavisam neveiksmīgi sagaidīja „Norwich” aizsargs Grants Henlijs, kurš centās izsist bumbu, bet iesita to savos vārtos. „Liverpool” gan pavisam drīz parūpējās, ka tas nekļuva par mača izšķirošo brīdi, jo 19. minūtē Mohameds Salāhs saņēma piespēli soda laukuma vidū un pārspēja vārtsargu.

„Norwich” futbolisti pēc ļoti neveiksmīgā sākuma nenokāra galvas un spēlēja pat visai uzbrūkošu futbolu. Aktīvs uzbrukuma smailē bija somu uzbrucējs Tēmu Puki, taču viņa pāris ļoti labās iespējas palika neizmantotas, sekmīgi spēlējot „Liverpool” vārtsargam Alisonam. Liverpūle turklāt visas šaubas par mača iznākumu izgaiņāja 28. minūtē, kad pēc Salāha izpildītā stūra sitiena ar galvu precīzi sita Virdžils van Deiks, panākot jau 3:0.

Liverpūlei problēmas radās puslaika izskaņā, kad kājas traumu guva Alisons. Lai arī laukumā devās mediķi ar nestuvēm, Alisons pēc brītiņa pats nokliboja malā, tiesa, atbalstoties uz medicīniskā personāla darbinieku rokām. Nācās veikt maiņu, un „Liverpool” vārtos stājās Adrians, pieredzējušais spāņu vārtsargs, kurš tikai pirms pāris dienām pievienojās klubam. Adrianam pirmajā puslaikā gan daudz pārbaudījumu nebija, turklāt „Liverpool” paspēja panākt arī 4:0 – soda laukuma vidū nepiedodami brīvi centrējumu sagaidīja Oridžī.

Otrā puslaika sākums aizkavējās par vairākām minūtēm, jo tiesnesim radās problēmas ar austiņām un komunikācijas iekārtu, kas tika nomainīta. Tas neliedza „Liverpool” tāpat otro puslaiku sākt ar bīstamu uzbrukumu sēriju, kurā Džordans Hendersons sita pa vārtu pārliktni, bet Robertu Firminu pagriezienā netrāpīja tukšos vārtos no pāris metru attāluma.

Pamazām „Liverpool” uzbrukumi atslāba, kas, ņemot vērā lielo pārsvaru, bija loģisks pavērsiens, kamēr „Norwich” joprojām centās piedāvāt augstu spēles tempu. Tas nesa rezultātu 64. minūtē, kad Puki nokļuva aiz pretinieku aizsardzības līnijas un trāpīja vārtu stūrī. Ne pārāk veiksmīgi šeit nospēlēja Adrians, gar kura kāju bumba ieripoja vārtos, taču tie palika „Norwich” vienīgie vārti, un „Liverpool” mierīgi novadīja maču līdz graujošai uzvarai 4:1.

Pirmā kārta

DatumsSpēleLaiks/RezVārtu guvēji
09.08.Liverpool – Norwich4:1 (4:0)Henlijs 7` (s.v.) Salāhs 19` van Deiks 28` Oridžī 42` - Puki 64`
10.08.West Ham – Manchester City14:30
Bournemouth – Sheffield United17:00
Burnley – Southampton17:00
Crystal Palace – Everton17:00
Watford – Brighton&Hove17:00
11.08.Leicester – Wolverhampton16:00
Newcastle – Arsenal16:00
Manchester United – Chelsea18:30

  +2 [+] [-]

, 2019-08-10 00:05, pirms 5 gadiem
Cerams, ka nekas nopietns Bekeram. No malas skatoties - trauma ne no kā, bet nu sezona gara, un atpūtas it īpaši viņam praktiski nekādas.

  +2 [+] [-]

, 2019-08-10 00:11, pirms 5 gadiem
3.14zdec....Alisonam nevajadzēja mainīt nr.13....

  +2 [+] [-]

, 2019-08-10 00:45, pirms 5 gadiem
Liverpool čempions

  +1 [+] [-]

, 2019-08-10 00:52, pirms 5 gadiem
Puki savu darbu arī paveica. Aizdomas ka arī premjerlīgā soms nepazudīs. Dānija sita golus, championship arī , tagad jārāda ko prot premjerlīgā.

  -1 [+] [-]

, 2019-08-10 02:32, pirms 5 gadiem
Prieks atklāšanas spēle laba, bet ko lai saka izcēlas abu komandu regulārie vārtu sitēji.

  -1 [+] [-]

, 2019-08-10 06:00, pirms 5 gadiem
Tikko pabeidza, nemaz nepaspēj nosvinēt, kad atkal maļ pa jaunam un tā mūža garumā, tik bezjēdzīgs tomēr tas klubu futbols.

  -2 [+] [-]

, 2019-08-10 08:22, pirms 5 gadiem
Swordsman rakstīja: Tikko pabeidza, nemaz nepaspēj nosvinēt, kad atkal maļ pa jaunam un tā mūža garumā, tik bezjēdzīgs tomēr tas klubu futbols.
Tas tak bizness, liela nauda
Futbolisti jau tādi zivju ceha darbinieki vien ir, klubu īpašnieku manta, bet ar ļoti labu atalgojumu un sabiedrībā pazīstami

     [+] [-]

, 2019-08-10 08:57, pirms 5 gadiem
Swordsman rakstīja: Tikko pabeidza, nemaz nepaspēj nosvinēt, kad atkal maļ pa jaunam un tā mūža garumā, tik bezjēdzīgs tomēr tas klubu futbols.
Premjerlīgas sezona beidzās 3 mēnešus atpakaļ, ČL fināls bija gandrīz 2,5 mēnešus atpakaļ. Bija pietiekami daudz laika svinībām. Nekur dzīvē neviens nesvin vairāku mēnešu garumā un reizē turpina veiksmīgi sasniegt mērķus.

  +2 [+] [-]

, 2019-08-10 11:50, pirms 5 gadiem
esprets rakstīja: Premjerlīgas sezona beidzās 3 mēnešus atpakaļ, ČL fināls bija gandrīz 2,5 mēnešus atpakaļ. Bija pietiekami daudz laika svinībām. Nekur dzīvē neviens nesvin vairāku mēnešu garumā un reizē turpina veiksmīgi sasniegt mērķus.
Daudziem bija spēles ar izlasēm un Liverpūle aizvadījusi vismaz kādas 5 vai 7 pārbaudes spēles, lai arī daudzi labākie tika atputināti, vienalga līdzi uz ASV brauca un trenējās. Nekādas tur lielās atpūtas nav bijis.

     [+] [-]

, 2019-08-10 12:43, pirms 5 gadiem
doksnomarsa rakstīja: Daudziem bija spēles ar izlasēm un Liverpūle aizvadījusi vismaz kādas 5 vai 7 pārbaudes spēles, lai arī daudzi labākie tika atputināti, vienalga līdzi uz ASV brauca un trenējās. Nekādas tur lielās atpūtas nav bijis.
ĻOti interesants tev domu gājiens. Nu, teorētiski jā, nav nekāda lielā atpūta, bet tas taču ir viņu darbs. Tev, ja tu strādā, ir lielāks atvaļinājums par 1 mēnesi? Man nav. Un par tādu algu, ko futbolisti saņem, es vispār būtu ar mieru bez atvaļinājuma strādāt.

     [+] [-]

, 2019-08-10 12:51, pirms 5 gadiem
Nelietotājs rakstīja: ĻOti interesants tev domu gājiens. Nu, teorētiski jā, nav nekāda lielā atpūta, bet tas taču ir viņu darbs. Tev, ja tu strādā, ir lielāks atvaļinājums par 1 mēnesi? Man nav. Un par tādu algu, ko futbolisti saņem, es vispār būtu ar mieru bez atvaļinājuma strādāt.
Nebūtu gan!

     [+] [-]

, 2019-08-10 12:57, pirms 5 gadiem
Compilation rakstīja: Nebūtu gan!
Ok. pieķēri melos, droši vien, ka sūdzētos, ja nebūtu. Bet 1 mēnesis tik un tā ir ok.