Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Liverpool" ar 4:0 sagrauj Dortmundi, "Juventus" izglābjas pret del Pjēro komandu

Rolands Eliņš

"Liverpool" ar 4:0 sagrauj Dortmundi, "Juventus" izglābjas pret del Pjēro komandu
"Juventus" jaunpienācējs Patrīss Evrā pret kluba leģendu Alesandro del Pjēro
Foto: LaPresse/Scanpix

Jaunajai sezonai aktīvi turpina gatavoties Eiropas futbola klubi. Anglijas "Liverpool" sagādāja vielu pārdomām Dortmundes "Borussia", pārbaudes spēlē sakaujot to ar 4:0, bet Turīnas "Juventus" tikai kompensācijas laikā izrāva uzvaru pār Austrālijas čempionāta zvaigžņu izlasi (3:2).

Trīs dienas pirms Vācijas Superkausa, kurā Dortmundes "Borussia" tiksies ar Minhenes "Bayern", Jirgena Klopa vadītā komanda piedzīvoja pamatīgu sakāvi. Jau desmitajā minūtē Liverpūlei uzgavilēt ļāva Daniels Staridžs, savukārt 13. minūtē Dežans Lovrens guva debijas vārtus kluba rindās un dubultoja pārsvaru.

Puslaika turpinājumā "Borussia" rādījās atguvusies un uzbruka vairāk, taču 49. minūtē Matiass Ginters rupji kļūdījās piespēlē, un bumba nonāca pie Koutinju - jau 3:0 "Liverpool" labā. Ceturtos vārtus "Liverpool" guva no aizmugures situācijas, taču veiksme "Borussia" nesmaidīja arī šoreiz, tiesnesis to nepamanīja, un Džordans Hendersons nokārtoja 4:0.

Gan "Borussia", gan "Liverpool" starpsezonā teica ardievas saviem uzbrukuma līderiem - attiecīgi Robertam Levandovskim un Luisam Svaresam, taču, ja pārbaudes spēles par kaut ko liecina, tad "Liverpool" ar to tikusi galā daudz labāk.

"Borussia" 13. augustā sagaida Superkausa mačs ar principiālo pretinieci "Bayern", kuru piemeklējusi nopietna problēma. Vakardienas treniņā savainojumu guva aizsargs Rafinja, kurš pagājušajā sezonā regulāri devās pamatsastāvā, un paredzams, ka brazīlietim nāksies izlaist sezonas sākumu. 28 gadus vecajam Rafinjam sarautas ceļgala saites, par ko pats spēlētājs "Bayern" mājaslapā paudis lielu vilšanos.

Pārbaudes spēli aizvadījusi arī Itālijas čempione Turīnas "Juventus" sava jaunā trenera Masimiljāno Alegri vadībā. Mačā pret Austrālijas A līgas izlasi turīnieši gan pārsvarā atradās iedzinējos un vēl 88. minūtē bija 1:2. Taču atlikušajā laikā ar vārtiem izcēlās Pols Pogbā un Simons Pepe, izraujot "Juventus" uzvaru 3:2.

Austrālijas līgas sastāvā bija arī "Juventus" leģendārais uzbrucējs Alesandro del Pjēro, kurš 39 gadu vecumā joprojām spēlē "Sydney FC" sastāvā. Viņš devās sākumsastāvā un tika nomainīts 65. minūtē. Del Pjēro "Juventus" sastāvā aizvadījis 19 gadus un 11 gadus bija komandas kapteinis, turklāt ar 290 gūtajiem vārtiem ir visu laiku rezultatīvākais tās spēlētājs.

Izmantotie resursi:
Goal.com
Inside: Rafinha muss pausieren - FC Bayern...

     [+] [-]

, 2014-08-10 17:30, pirms 10 gadiem
Ardievas diemžēl teica Luisam Suarezam nevis Struridžam

  +2 [+] [-]

, 2014-08-10 17:43, pirms 10 gadiem
Del Pjero laikam forma nepazud
Juves legenda

  +1 [+] [-]

, 2014-08-10 17:47, pirms 10 gadiem
POOL Sturidžs ir vairāk vajadzīgs nekā Suarezs. sturidžs ir jaunāks, atlētiskās+vēl anglis, tāpēc POOL ilgtermiņā neko nezaudēs pārdodot Suaresu
keijei24 rakstīja: Ardievas diemžēl teica Luisam Suarezam nevis Struridžam

  +2 [+] [-]

, 2014-08-10 17:54, pirms 10 gadiem
Pool nobradāja Dortmundi pamatīgi! Lovrens smuki nagliņu ietrieca.