Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Londonas "Arsenal" par 30 miljoniem eiro iegādājas Urugvajas izlases pussargu Torreiru

Agris Suveizda

Londonas "Arsenal" par 30 miljoniem eiro iegādājas Urugvajas izlases pussargu Torreiru
Lukass Torreira
Foto: TASS/Scanpix

Par Urugvajas izlases balsta pussarga Lukasa Torreiras pāreju uz Londonas "Arsenal" tika runāts jau ilgāk nekā mēnesi, taču, lai darījumu varētu noslēgt oficiāli, Premjerlīgas klubam vajadzēja sagaidīt futbolista izstāšanos no Pasaules kausa.

"Lukasa Torreiras personā esam ieguvuši spilgtu talantu un ļoti kvalitatīvu pussargu," kluba mājaslapā citēts galvenais treneris Unajs Emerijs. "Man ļoti patika viņa sniegums, iepriekšējās divās sezonās vērojot "Sampdoria" spēles, un visi redzējām, ka viņš aizvadīja arī labu Pasaules kausu. Viņš vēl ir jauns spēlētājs, taču jau ar labu pieredzi, kurš vēlas turpināt progresēt."

Urugvajas izlasē Torreira debitēja tikai šā gada martā, taču jau ir aizvadījis astoņus mačus un izgāja laukumā visās piecās spēlēs Pasaules kausā. Pirmajās divās cīņās Torreira vēl devās tikai uz maiņu, toties pārējās trīs sāka pamatsastāvā. Urugvaja izstājās ceturtdaļfinālā, ar 0:2 atzīstot Francijas pārākumu.

Profesionālo karjeru Torreira sāka Itālijā un pēc piecām debijas sezonā B sērijā aizvadītām spēlēm par trim miljoniem no "Pescara" pārgāja uz "Sampdoria". Nākamajā sezonā Torreira īrē atgriezās "Pescara" un B sērijā 29 mačos guva četrus vārtus, bet iepriekšējās divas sezonas pilnvērtīgi aizvadīja "Sampdoria", A sērijā 71 spēlē gūstot četrus vārtus.

30 miljonus eiro vērtais urugvajietis kļuvis par "Arsenal" pagaidām dārgāko pirkumu starpsezonā. Par 25 miljoniem no Lēverkūzenes "Bayer" nopirkts vārtsargs Bernds Lēno, no Dortmundes "Borussia" par 16 miljoniem pārnācis grieķu centra aizsargs Sokratis Papastatopuloss, bet kā brīvais aģents pievienojies Šveices izlases labās malas aizsargs Štefans Lihtštainers. Sadarbība netika turpināta ar Džeku Vilšīru, kurš pārgājis uz "West Ham", un Santi Kasorlu, kurš trenējas ar "Villarreal".

Izmantotie resursi:
https://www.arsenal.com/news/lucas-...

     [+] [-]

, 2018-07-10 18:53, pirms 6 gadiem
Par Cristianu pāreju uz Juventus vel nēesat informēti? Ir notikusi

     [+] [-]

, 2018-07-10 19:14, pirms 6 gadiem
Arsenal labi aizsardzību pastiprinājuši un vārtsargu līniju, šosezon var gaidīt labas lietas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja