Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Rūnijs piekrīt vasarā pārcelties uz ASV futbola līgu

Rolands Eliņš

Rūnijs piekrīt vasarā pārcelties uz ASV futbola līgu
Veins Rūnijs
Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas futbola izlases visu laiku rezultatīvākais spēlētājs Veins Rūnijs ir piekritis darījumam, kas ļaus viņam vasarā no „Everton” pārcelties uz ASV futbola līgas „Major League Soccer” (MLS) klubu „DC United”. Darījuma līgums vēl nav parakstīts, bet britu mediji vēsta, ka iesaistītās puses panākušas mutisku vienošanos par transfēru apmēram 14 miljonu eiro vērtībā.

Veins Rūnijs „DC United” oficiāli varēs pievienoties tikai jūlijā, kad atvērsies transfēru logs Amerikas Savienotajās valstīs. Britu mediji vēsta, ka Rūnijam piedāvāts līgums līdz 2020. gadam, bet viņa transfēra summa būtu 12.5 miljoni mārciņu (apmēram 14 miljoni eiro). Rūnijam vēl ir līgums ar „Everton” arī uz nākamo sezonu.

Lai arī līgumu iesaistītās puses vēl nav parakstījušas un apstiprinājušas, britu medijs „Sky Sport” norāda, ka Rūnijs devis savu piekrišanu darījumam un apņēmies pārcelties uz Ziemeļameriku. Lai darījums tomēr nenotiktu, Rūnijam un viņa ģimenei būtu krasi jāmaina savi uzskati par to.

Vairākas MLS komandas vērsās pie Rūnija aģenta jau pagājušajā vasarā, taču viņš tomēr no sava ilggadēja kluba Mančestras „United” pārgāja uz „Everton”, savu jaunības komandu. 32 gadus vecais Rūnijs šosezon piedalījās 31 Premjerlīgas spēlē un guva 11 vārtus, kas bija labākais rādītājs komandā, kamēr „Everton” pirms pēdējās kārtas ieņem astoto vietu līgā.

ASV galvaspilsētā bāzētā „DC United” komanda cer padarīt Rūniju par savu galveno zvaigzni. Šis klubs budžeta ziņā ir starp mazākajiem MLS, taču nesen pārcēlies uz jauno stadionu, ar kura palīdzību cer būtiski uzlabot savu finansiālo rocību. MLS sezona sākusies salīdiznoši nesen, un „DC United” septiņās spēlēs tikusi pie pieciem punktiem, kas liek ieņemt pēdējo vietu Austrumu konferencē.

Ja darījums vasaras ievadā nenojuks, tad Rūnija pēdējā spēle Premjerlīgā, visticamāk, izrādīsies 13. maija mačs pret „West Ham”.

Izmantotie resursi:
Wayne Rooney set to leave Everton to join MLS...

  +1 [+] [-]

, 2018-05-10 18:43, pirms 6 gadiem
Veiksmi Vašingtonā ar iespēju pacelt kād titul
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-05-14 13:41, pirms 6 gadiem
Ibrahimovičš LA iesita labu golu.