Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Premjerlīgas tiesnesis atzīst savu vainu Pikforda - van Deika incidentā

Edvards Eglītis
Edvards Eglītis

Premjerlīgas tiesnesis atzīst savu vainu Pikforda - van Deika incidentā
Džordans Pikfords ielido kājās Virdžilam van Deikam. Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas tiesnesis Maikls Olivers teju trīs mēnešus pēc starpgadījuma notikšanas atzinis, ka pieļāva kļūdu 17. oktobra Liverpūles derbijā, kad "Everton" vārtsargs Džordans Pikfords veica bīstamu izklupienu, savainojot "Liverpool" centra aizsardzības balstu Virdžilu van Deiku. Olivers nožēlo, ka Pikfordam par van Deika savainošanu neparādīja sarkano kartīti.

Anglijas Premjerlīgas pagājušā gada 17. oktobrī aizvadītajā Liverpūles derbijā starp "Liverpool" un "Everton", kas beidzās neizšķirti 2:2, laukumu savainojuma dēļ nācās pamest "Liverpool" zvaigznei Virdžilam van Deikam. "Everton" vārtsargs Džordans Pikfords savā soda laukumā veica izklupienu, kura dēļ smagi cieta "Liverpool" komandas aizsargs.

Pikfordam par bīstamo izklupienu netika piespriests nekāds sods. Epizode tika izvērtēta ar VAR palīdzību, kas lēma, ka van Deiks atradies aizmugurē, tāpēc "Liverpool" par Pikforda izklupienu 11m soda sitienu nesaņēma. Neskatoties uz aizmuguri, tiesnesim ir tiesības parādīt dzelteno vai sarkano kartīti, tomēr mača galvenais arbitrs Maikls Olivers vārtsargu nesodīja. Šis incidents izraisīja plašu ažiotāžu, daudziem vainojot tiesneša lēmumu.

Olivers savas pārdomas par atgadījumu stāstīja angļu laikrakstam "Daily Mail": "Sākotnēji domāju "tas nevar būt sods, jo ir aizmugure". Es domāju, ka teicu VAR: "Ja nav aizmugure, es dodu pendeli". Noskatījos to atpakaļ tik daudz reižu. Es patiešām nedomāju, ka Pikfords izklupa bez attaisnojuma, taču viņš to izdarīja nepareizi, tāpēc van Deiks pašlaik ir traumēts. Mums vajadzēja norādīt uz aizmuguri, taču Pikfordu no spēles izraidīt."

Van Deikam tika konstatēta ceļgala krustenisko saišu trauma. Pašlaik centra aizsargs pēc veiktās operācijas turpina rehabilitāciju, un, iespējams, laukumā varēs atgriezties ne ātrāk kā uz sezonas beigām.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...

  +1 [+] [-]

, 2021-01-10 15:39, pirms 3 gadiem
Respect!

  +1 [+] [-]

, 2021-01-10 17:13, pirms 3 gadiem
Tas vairs neko nedod. Tur bija skaidri redzams, ka vārtsargs lec ar kājām pa priekšu. Ja tas nebūtu Pikfords, tad bez variantiem dabūtu sarkano.

     [+] [-]

, 2021-01-11 18:23, pirms 3 gadiem
Olivers nav slikts tiesnesis, bet kljuudiijaas.

Tieshaam - respekts, ka pietiek pautu savu kljuudu atziit.

YNWA!

     [+] [-]

, 2021-01-11 21:40, pirms 3 gadiem
..ilgi viņam nāca šī saprašana, ka ir kļūdījies. zzz