Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

FA kauss: grandiem drošas uzvaras, "Leeds United" smaga izgāšanās pret 4. līgas klubu

FA kauss: grandiem drošas uzvaras, "Leeds United" smaga izgāšanās pret 4. līgas klubu
"Marine" futbolisti pēc zaudējuma "Tottenham". Foto: Reuters/Scanpix

Šodien norisinās spēles Anglijas FA kausa izcīņā, kur tiek aizvadīta trešā kārta. "Chelsea", "Manchester City" un "Tottenham" ar pārliecinošām uzvarām tika tālāk, kamēr "Leeds United" ar 0:3 pavisam negaidīti piekāpās Anglijas pēc spēka ceturtajā līgā spēlējošajai "Crawley".

Mančestras "City" sastāvā šodien bija paredzēta Serhio Agvero došanās sākumsastāvā, kas viņam būtu pirmā kopš oktobra, taču tas nevarēja notikt, jo Agvero bija pašizolācijā Covid-19 piesardzības pasākumu dēļ. Mačā pret "Birmingham" gan tas neliedza "City" gūt drošu uzvaru, trīs vārtus iesitot jau mača pirmajā pusstundā un beigās uzvarot ar 3:0. Divi vārti šoreiz Bernardu Silvas rēķinā.

Pie graujošas uzvaras tika "Tottenham", ar 5:0 apturot "Marine" komandu ceļu šajā turnīrā. "Marine" saukt par pastarīti šajā duelī būtu neko neizsakoši – šī amatieru komanda spēlē Anglijas futbola astotā līmeņa līgā. Mača sākumā "Marine" gan nedaudz pabiedēja savus pretiniekus, kuriem bija jāspēlē Anglijas profesionālajām komandām neierastā laukumā, un bumba trāpīja pa "Tottenham" vārtu stabu. Taču 24. minūtē "Tottenham" atklāja rezultātu un beigās uzvarēja ar 5:0. Ar "hat-trick" izcēlās Karlušs Vinisiuss.

Lai arī "Tottenham" spēli aizvadīja stadionā, kurā parasti nav ģērbtuvju viesiem (šīs spēles dēļ viena istaba par tādu tika pārveidota), kluba galvenais treneris Žuzē Morinju izrādīja cieņu pretiniekiem. Viņš gan izlika visnotaļ spēcīgu sākumsastāvu, gan personīgi iegādājās virtuālo biļeti uz spēli, kuras "Marine" bija izlikušas pārdošanā, lai nosegtu spēles rīkošanas izdevumus. Tiek vēstīts, ka virtuālo biļeti par 10 mārciņām iegādājās vairāk nekā 30 tūkstoši līdzjutēji, atbalstot negaidīti tālu FA kausā tikušo komandu.

Droša uzvara arī "Chelsea", kas ar 4:0 apspēlēja "Morecambe" vienību, kas spēlē Anglijas pēc spēka ceturtajā līgā ("League Two"), taču to pašu nevarēja teikt cita Premjerlīgas komanda Līdsas "United", kas tikās ar "League Two" komandu "Crawley". Marselo Bjelsas vadītā Līdsas komanda ne tikai cieta zaudējumu, bet pat sagrāvi – 0:3. Visi trīs vārti tika gūti otrajā puslaikā. Un ne tuvu nebija tā, ka Bjelsa šajā spēlē izmantoja otro vai trešo sastāvu, laukumā tika sūtīti vairāki regulāri Premjerlīgā spēlējoši vīri, kā arī par kluba rekordsummu (30 miljoniem eiro) vasarā iegūtais Spānijas izlases uzbrucējs Rodrigo.


Sandro Tonali. Foto: AFP/Scanpix
1

Arī Anglijas Futbola asociācija apsūdz diskvalificēto Tonali par likmju izdarīšanu

Anglijas Futbola asociācija (FA) šodien nākusi klajā ar paziņojumu, kurā izvirzījusi apsūdzību Ņūkāslas ''United'' itāļu pussargam Sandro Tonali par likmju izdarīšanu uz futbola mačiem.
Džeimijs Vārdijs. Foto: AP/Scanpix
3

Premjerlīga par finansiālajiem pārkāpumiem izvirza apsūdzību arī izkritušajai Lesterai

Anglijas Premjerlīga izvirzījusi apsūdzības "Leicester City", kas pēc pagājušās sezonas izkrita uz pēc spēka otro līgu. Apsūdzībās norādīts, ka iepriekšējo trīs sezonu zaudējumi pārsnieguši pieļaujamo normu.
Viens no Notingemas līderiem Morgans Gibss-Vaits. Foto: Reuters/Scanpix
6

Notingemas ''Forest'' atņem četrus punktus PL tabulā par finanšu pārkāpumiem

Anglijas Premjerlīgas klubs Notingemas ''Forest'' sodīts ar četru punktu atņemšanu turnīra tabulā par finanšu pārkāpumiem, ziņo britu raidorganizācija BBC.