Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Benitezs piesaka karu Fergusonam

Andris Liepa
Andris Liepa

Benitezs piesaka karu Fergusonam
Rafaels Benitezs un Robijs Kīns
Foto: AFP

Jau ziņojām, ka pirms Anglijas Premjerlīgas sezonas otrās puses, kas izšķirs čempionu likteni, ļoti asus vārdus "Manchester United" trenera Aleksa Fergusona virzienā raidījis turnīra līderu "Liverpool" vadītājs Rafaels Benitezs. Piedāvājam pilnu Beniteza paziņojuma tulkojumu.

Fergusons attiecībā uz Liverpūles vadību Premjerlīgā bija izteicies, ka Beniteza komanda tagad varētu būt īpaši nervoza, uz ko spāņu speciālists atbildēja ļoti, ļoti uzbrūkoši. Uzreiz jāsaka, ka “Liverpool” treneris savā paziņojumā bieži min “Respekta kampaņu” – tā ir Anglijas Asociācijas (FA) kampaņa, kuras mērķis ir panākt, lai klubi un to pārstāvji pilnībā respektētu tiesnešus (neievērošanas gadījumā tiek draudēts ar sankcijām). Lūk, pilns Rafaela Beniteza paziņojuma teksts Fergusona virzienā:

“Biju pārsteigts, ka viņš tā pateica. Varbūt viņi [“Manchester United”] ir nervozi tāpēc, ka mēs esam vadībā. Taču vēlos runāt par faktiem. Gribu būt atklāts, nevēlos spēlēt prāta spēles, lai arī izskatās, ka viņi to vēlas. Taču manā rīcībā ir daži fakti. 1. novembrī viņi spēlēja pret “Hull”, un Fergusons dabūja divu spēļu diskvalifikāciju un 10 tūkstošu mārciņu naudas sodu par strīdiem ar tiesnesi Maiku Dīnu. Savukārt mēs pēc “Respekta kampaņas” sākuma mačā pret “United” pagājušajā sezonā nopelnījām sarkano kartīti, kas tika parādīta Havjeram Maskerano. Toreiz tiesāja Stīvs Benets, kurš bija soģis arī “United” mačā ar “Wigan” – Benets neredzēja Rio Ferdinanda spēli ar roku, nepiešķirot 11 metru soda sitienu. Toreiz “United” to maču uzvarēja, nodrošinot sev čempionu titulu. Arī šajā sezonā viņu spēli ar “Wigan” tiesās tas pats tiesnesis. “Respekta kampaņas” laikā Fergusons tika apsūdzēts par tiesnešu Martina Atkinsona un Keita Haketa apvainošanu. Viņš netika sodīts. Viņš ir vienīgais treneris Premjerlīgā, kuru par tādām lietām nesoda.

Tad vēl bija tās runas par spēļu kalendāru. Pirms divām sezonām manai komandai bija daudz izbraukuma spēļu sestdienās, kamēr “United” spēlēja svētdienās. Mēs par to neteicām neko. Tagad viņš sūdzas par jebkuru lietu. Ka viss ir pret “United”. Taču sezonas otrajā pusē viņi pret visām augšgala komandām spēlēs savā laukumā, tā ir fantastiska priekšrocība. Savukārt Ziemassvētku periodā “United” spēlēja 29. decembrī, kamēr visi pārējie 28. decembrī. Mums bija jāspēlē izbraukumā ar “Newcastle” divas dienas pēc tam, kad bijām tikušies ar “Bolton”. “United” spēlēja 40 stundas vēlāk, taču par to viņu sūdzības nedzirdējām.

Un par viņa uzvedību saskarsmē ar tiesnešiem. “Southampton” treneris zina, kā viņš rīkojas, tāpēc pateica visu skaidri un gaiši. Es nespēlēju prāta spēles, saku tikai faktus. Vēlreiz atgriežoties pie spēļu kalendāra, ir tikai divas iespējas, lai šajā sakarā vairs nebūtu problēmu. Viena ir tāda, kā Spānijā – tur pirms sezonas tiek izlozēts pirmā apļa kalendārs, katrs zina, kurā nedēļas nogalē kurš ar kuru spēlēs. Un otrajā aplī, kā zināms, analoģiski tiek spēlēts pretinieka laukumā. Televīzijas varēs izvēlēties, kuru spēli rādīt labākajā raidlaikā. Tad Fergusonam vairs nevarētu būt pretenziju un runu par kampaņu pret “Unietd”. Otra iespēja ir tāda, ka Fergusons pats savā ofisā sastāda kalendāru un aizsūta to visiem – mēs zināsim kalendāru un neprotestēsim. Ļoti vienkārši.

Mēs zinām, kas notiek katru reizi, kad ierodamies “Old Trafford”. Viņi vienmēr iet runāt aci pret aci ar tiesnesi, īpaši maču pārtraukumos, kad viņi iet klāt tiesnesim, runā un runā. Visiem Premjerlīgas treneriem ir jāzina, ka tikai Fergusons drīkst runāt par tiesāšanu, spēļu kalendāru, netiekot sodīts. Jāsaprot, ka atklāju faktus nevis savus iespaidus. Tās ir lietas, ko ikviens var redzēt katru nedēļu. Vai viņi atrodas zem spiediena? Varbūt viņi negaidīja, ka vēl janvārī tieši mēs atradīsimies vadībā. Tomēr mēs esam pirmie, un viņi ir nervozi. Es nemēģinu panākt, lai atbildīgie tagad Fergusonu sodītu. Taču esmu šeit piecus gadus, un zinu, kā lietas notiek.

Ar interesi vērošu “United” un “Chelsea” spēli. Tomēr šīs spēles rezultāts mums nav svarīgs. Ja paši uzvarēsim “Stoke”, nekas nemainīsies. Biju pārsteigts, ka “United” prāta spēles sāk tik agri – varbūt tāpēc, ka mēs esam pirmie. Es tikai vienkārši gribēju paskaidrot mūsu pozīciju. Tā ir milzīga starpība spēlēt sestdien vai svētdien, piemēram, pēc Eirokausu mača nedēļas vidū. Sezonas otrajā pusē “United” pret augšgala komandām spēlēs savā laukumā, un tā ir milzīga priekšrocība. Viņi nevar sūdzēties par maču kalendāru – viņi spēlēja 29. decembrī, kamēr citi 28. Man bija daudz informācijas un redzēju, kas notiek katru nedēļu. Un tad vēl viņi sāka runāt par mums un zinām, ka tas notiks katru nedēļu. Tā kā gribam palikt pirmie, tad viņi iespējams par mums runās līdz pašām beigām. Dzirdot kādu sūdzamies, kad pašam ir problēmas ar attiecībām ar tiesnešiem, kā arī sūdzoties par kalendāru un par jebko citu, uzskatīju, ka tas nav taisnīgi. Katru nedēļu var redzēt, kā viņi izdara spiedienu uz tiesnešiem un kā viņu pretinieki “Old Trafford” stadionā tiek noraidīti. Mūsu pretiniekiem netiek rādītas sarkanās kartītes. Tā ir spēles daļa, taču sūdzēties un vienmēr iegūt priekšrocību – tas nav godīgi.

Mums Mančestrā ar treneriem un FA bija tikšanās par “Respekta kampaņu”. Biju tiešs, aizmirstiet šo kampaņu, jo Fergusons nogalināja tiesnešus, nogalināja Atkinsonu, nogalināja Haketu. Taču viņš nav sodīts. Kā šeit var runāt par “Respekta kampaņu”, ja viņš katru nedēļu kritizē tiesnešus? Jūs varat analizēt faktus un paši nonākt pie lēmumiem un idejām. Es labprātāk nerunātu tik daudz, taču mums priekšā ir svarīga spēle.”

Saistītais raksts:
Benitezs uzbrauc Fergusonam

Izmantotie resursi:
bbc.com

1 2 59 komentāri

 +16 [+] [-]

, 2009-01-10 12:39, pirms 15 gadiem
Katrs savu komandu patrioti!
Slēpts komentārs: jaanis22
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +17 [+] [-]

, 2009-01-10 12:43, pirms 15 gadiem
njaaa... Benitesam gan sirds bijusi pilna...lai arī atkartojās teju katrā otrajā teikumā(iespējams, ka tulkojuma vaina), bet uguņus nodeva ne pa jokam... un kas ir pats interesantākais - jāpiekrīt vien ir, ka Fergusons EPL ir kas vairāk par parastu superkluba treneri...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2009-01-10 12:46, pirms 15 gadiem

  -3 [+] [-]

, 2009-01-10 12:53, pirms 15 gadiem
Jaa, Feruguson atlaujas kritizet tiesneshus, jaa vinsjh nepiekrit daudz reiz par speelju sadalijumu, bet vinjsh tapat kaa BEnitez izsaka savu viedokli par to. Tad kad Benitezs dabusu sev statusus SERS Benitez, tad vinjsh respekta zinjaa bus tads pats kaa SERS Fergusons, tad domaju, ka vinjam bus tadas pashas mazas privilegijas kaa SAF. Un uzskatu, ka nekas jau pardabisks nav, kad runa ar tiesnesi... varbut vinji runaa par vakardienas nakti klubaa? Da ja ari runa par speli, kapec nevar izteikt savus noverojumus vai kko tml... nu nez, Benitezam laikam kkas nav labi..

  -2 [+] [-]

, 2009-01-10 12:55, pirms 15 gadiem
malacis Benitezs, visu cieņu !

  -4 [+] [-]

, 2009-01-10 13:08, pirms 15 gadiem
celsija tg atnems kadu punktu MU un liverpule nostiprinaasies liderpozicijas
Slēpts komentārs: munkinshh

  +2 [+] [-]

, 2009-01-10 13:12, pirms 15 gadiem
benitezs vai nu nemaak izteikties vai suudiigi iztuulkots, katraa otraa teikumaa gaalaa saka, ka vini ir pirmie, un 3rindkopa no 6 rindkopas vispar gandriiz ne ar ko neatskiraas

  -4 [+] [-]

, 2009-01-10 13:14, pirms 15 gadiem
saak jau just elpu pakausii, un tapec saak arii streesot, kad tu Rafale buusi ar tadu ietekmi ka Fergijs, un ar tadu titulu bagaazhu ka Fergijs, varesi preegaat, a tagad ciinies ar saviem Spaanu matadoriem un klusee taska jus esat priekshaa, tas pagaiam ir pilnigi nekas

  -1 [+] [-]

, 2009-01-10 13:14, pirms 15 gadiem
andzix rakstīja: Jaa, Feruguson atlaujas kritizet tiesneshus, jaa vinsjh nepiekrit daudz reiz par speelju sadalijumu, bet vinjsh tapat kaa BEnitez izsaka savu viedokli par to. Tad kad Benitezs dabusu sev statusus SERS Benitez, tad vinjsh respekta zinjaa bus tads pats kaa SERS Fergusons, tad domaju, ka vinjam bus tadas pashas mazas privilegijas kaa SAF. Un uzskatu, ka nekas jau pardabisks nav, kad runa ar tiesnesi... varbut vinji runaa par vakardienas nakti klubaa? Da ja ari runa par speli, kapec nevar izteikt savus noverojumus vai kko tml... nu nez, Benitezam laikam kkas nav labi..
Kā spānim, Benitezam drīzāk pienāktos tituls SENJORS Benitezs, nevis SERS Tad skanētu labi: Senjors Benitezs uzbrauc Seram Fergusonam!!

  +4 [+] [-]

, 2009-01-10 13:14, pirms 15 gadiem
andzix rakstīja: Jaa, Feruguson atlaujas kritizet tiesneshus, jaa vinsjh nepiekrit daudz reiz par speelju sadalijumu, bet vinjsh tapat kaa BEnitez izsaka savu viedokli par to. Tad kad Benitezs dabusu sev statusus SERS Benitez, tad vinjsh respekta zinjaa bus tads pats kaa SERS Fergusons, tad domaju, ka vinjam bus tadas pashas mazas privilegijas kaa SAF. Un uzskatu, ka nekas jau pardabisks nav, kad runa ar tiesnesi... varbut vinji runaa par vakardienas nakti klubaa? Da ja ari runa par speli, kapec nevar izteikt savus noverojumus vai kko tml... nu nez, Benitezam laikam kkas nav labi..
Varu pateikt, ka ar tiesnesi diskutēt spēles laikā nav atļauts un arī doties pie tiesneša spēles pārtraukumā lai izteiktu savu viedokli nav atļauts, tikai nesaprotu vienu kādēļ MU ir tāds izņēmums it visā, spēlētāju (Rūnijs) mutes palaišana, trenera nekompetentie komentāri par spēli... viss paliek nesodīts liekas ka FA ir īpašais klubs un tas ir MU
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-01-10 13:16, pirms 15 gadiem
Gudrs Rafa. Pareizi dara.

     [+] [-]

, 2009-01-10 13:20, pirms 15 gadiem
taisnība

  -4 [+] [-]

, 2009-01-10 13:21, pirms 15 gadiem
homersimpson rakstīja: Resnītis tagad vēl sāks apšaubīt Mašerano sarkano kartīti atkal
būtu labāk pamācījis saviem futbolistiem turēt muti, nevis dirsis.
Ta labāk SAF būtu pamācījis turēt muti pats sev!
AS, ku vispār var uzrakstīt tik tizlu komentāru?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2009-01-10 13:24, pirms 15 gadiem
Vai arprac tik gari bij jalasa...
Lielie ZENI ari Raud.
Slēpts komentārs: Augstsolis Biezpienkūkā

  +4 [+] [-]

, 2009-01-10 13:28, pirms 15 gadiem
Interesanti kāda ir Fērgija atbilde
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-01-10 13:39, pirms 15 gadiem
homersimpson rakstīja: SAF ir 10x lielāka autoritāte nekā Benitezs un tāpēc SAF var atļauties runāt.
Visiem noteikumi vienādi. Tad tikpat labi, kādam, kas brauca ar auto 5 gadus par ātruma pārsniegšanu, teiksim par 100km/h, piespriež 500ls sodu, bet kādam, kas brauc jau 30 gadus, neiedod neko!
Vai tā ir? NĒ!

  +5 [+] [-]

, 2009-01-10 13:45, pirms 15 gadiem
Cerams ka būs arī SAF atbilde!!!
Fergusons ir ļoti gudrs taktiķis un tā ir viņa taktikas sastāvdaļa....aprunāt 1.vietas īpašniekus!!! Viņš tiešām ir ļoti gudrs un katrs viņa gājien ir izplānota taktika......vismaz es tā domāju!!!

  -1 [+] [-]

, 2009-01-10 13:49, pirms 15 gadiem
Augstsolis Biezpienkūkā rakstīja: Ferrari sarkani, MU arii sarkani.Tā kopēji atgādina rakstus par Ferrari F1
tieši tas pats ienāca prātā! FIA=ferrari, FA=Manchester United

  +1 [+] [-]

, 2009-01-10 13:50, pirms 15 gadiem
Lol nu visu laiku vienu un to pashu melzh,aarpraac,kkaads cirvis.

     [+] [-]

, 2009-01-10 13:58, pirms 15 gadiem
Ulmens rakstīja: Visiem noteikumi vienādi. Tad tikpat labi, kādam, kas brauca ar auto 5 gadus par ātruma pārsniegšanu, teiksim par 100km/h, piespriež 500ls sodu, bet kādam, kas brauc jau 30 gadus, neiedod neko!
Vai tā ir? NĒ!
Gluži manas domas, Fergusons ir lielāka autoritāte, bet tas nenozīmē, ka viņam viss ir atļauts. Tikai notiek kā vienmēr - visur ir izņēmumi, kādam ir atļauts vairāk nekā pārējiem.

     [+] [-]

, 2009-01-10 14:00, pirms 15 gadiem
grosis7 rakstīja: Cerams ka būs arī SAF atbilde!!!
Fergusons ir ļoti gudrs taktiķis un tā ir viņa taktikas sastāvdaļa....aprunāt 1.vietas īpašniekus!!! Viņš tiešām ir ļoti gudrs un katrs viņa gājien ir izplānota taktika......vismaz es tā domāju!!!
Un man kā neitrālam futbola līdzjūtējam tāda veida darbības izraisa riebumu. Lai pierāda savu pārākumu laukumā nevis spēlē aizmuguruas spēlītes.

  +3 [+] [-]

, 2009-01-10 14:02, pirms 15 gadiem
nu varbūt vēl atņemiet MU Premjerlīgas titulu,ja jau tur nepiešķīra to pendeli un tādējādi MAn UTd nostiprinājās 1.vietā..
kāda jēga runāt par to,kas ir bijis un ko nevar mainīt.

Fergusons zin ko viņš runā un ko viņš dara,kā nekā ar United viņš kopā ir jau vairāk kā 20 gadus un par Premjerlīgu zin vairāk nekā daži labi treneri kopā.

tas,ka viņu par to nesoda,tas ir normāli,jo pret tādu treneri ir jābūt cieņai,protams,izņemot tad,ja viņš aiziet par tālu. bet šis nu nav tas gadījums,kad būtu jāsaceļ baigā brēka..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2009-01-10 14:17, pirms 15 gadiem
Rakstā ir iespējami precīzs Beniteza teiktā tulkojums, viņš patiešām vairākkārt atkārtojās. Lūk, oriģināls, ja kādam interesē: news.bbc.co.uk: BBC SPORT | Football | My Club | Liverpool |...

  +1 [+] [-]

, 2009-01-10 14:20, pirms 15 gadiem
man kā ņūkāslas līdzjūtējam, protams, ir dziļi nospļauties uz šīm abām izgāztuves komandām, taču nu benitess arī atcerējās maskerāno noraidījumu!
tur katrs, kas redzēja spēli, atceras, kā brīnišķīgais argentīniešu pussargs minūtes desmit nespēja aiztaisīt savu skaļo muti, kamēr dabūja pelnīto plāksteri.
a par kalendāru - nu, tā tas ir, dedz ellē MU, etc

  +2 [+] [-]

, 2009-01-10 14:22, pirms 15 gadiem
njā rit bus interesanta spele.. redzesim ko šoreiz tiesneši izdarīs, atceresimies pagāsgad, kad MU uzvareja 2:0 pret chelsea
1. varti, Teveza, viss bija kartiba, bet kompensacijas laiks jau bija beidzies. citi tiesnesi neljauj izpildit sturi, ja laiks beidzies par vairak ka padsmit sekundem, bet nu ja citi ljava un tas noveda pie vartiem..
2. varti. Saha tiek nogazts. nezinu komentetaji teica, ka slikts tiesnesa lemums pieskirt pendeli, parak teitrāli nokriota Saha, un kontakts bija knaps. nezinu citi iedotu pendeli, bet citi nē.bija vel Mikelam sarkana, laikam jau pelnita, bet ir redzets, ka dod dzelteno, si kartinja ari noraka speli, kartinju neapstridu.
tas mans personigais uzskats, protams mu fani oponēs, bet nja. kas bija tas bija.

  +5 [+] [-]

, 2009-01-10 14:30, pirms 15 gadiem
Nu c'mon Rafa, es saprotu ka Tev tas nepatiik, bet nu kaada jeega tiit iekshaa pagaajusho sezonu? Redz, Puulei nepieskjiira pendeli un izskataas ka peec Rafas domaam, United taadeelj izciiniija titulu...tas jau nav nopietni.
Tiesneshus taapat vien neviens nekritizees...nu ir taas kljuudas teju katraa speelee un gadaas redzeet speeles kad tiesaashana ir zem katras kritikas, un arii United gadaas kaada no taam. Tad lai visa Puule arii kritizee tiesaashanu. Vienkaarshi Fergusons klusu nestaavees, liidziigi ir ar Vengeru, biezaak peec zaudeetaam speeleem. Taa visa izskataas peec vienas lielas chiiksteeshanas no Beniteza puses. Te, protams, lielaakaa dalja uzskata ka arii Fergijs chiikst...tak visi meedz "pachiiksteet" un izteikt savu viedokli. Un tiesaashanas liimenis neuzlabojas...skumji, bet fakts.
Par to kalendaaru man nav nekas sakaams. Tas nepatiik Fergusonam un viss, vinjsh vada United un vinjsh uzskata ka tas naak par sliktu vinja komandai. Uzskatu ka katrai komandai kas speelee Eiro kausos, meedz buut savi plusi un miinusi.
Benitez labaak lai tomeer nedaudz pastaav klusu un bauda liiderpoziiciju, kameer var. Neuzskatu ka United nervozee, jo reaali nav par ko nervozeet. 7 punkti aiz liideriem ar divaam speeleem rezervee nav taa briesmiigaakaa situaacija, un nav iemesls veel nervozeet...ir tikai pussezona aizvadiita.
1 2 59 komentāri