Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Tottenham" zvaigzne Sons ar apbalvojumu pabeidz militāro dienestu Dienvidkorejas armijā

Rolands Eliņš

"Tottenham" zvaigzne Sons ar apbalvojumu pabeidz militāro dienestu Dienvidkorejas armijā
Hinmins Sons. Foto: AP/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas kluba „Tottenham” zvaigzne Hinmins Sons ir pabeidzis savu obligāto militāro dienestu Dienvidkorejas armijā un saņēmis apbalvojumu par treniņos parādīto sniegumu un apgūtajām prasmēm.

Dienvidkorejā gandrīz visiem fiziski veselajiem vīriešiem līdz 28 gadu vecumam ir pienākums 21 mēnesi ilgam militārajam servisam, kas attiecas arī uz sportistiem un slavenībām. Līdzīgs dienesta termiņš draudēja arī Hinminam Sonam, taču ar izlases aizvešanu līdz uzvarai 2018. gada Āzijas spēlēs viņš ieguva tiesības uz izņēmumu.

Sons jau pirms koronavīrusa pandēmijas bija guvis traumu, kuras dēļ bija prognozēts, ka šosezon viņš vairs spēlēt nevarēs. Viņš no Anglijas atgriezās Dienvidkorejā, kur aprīlī izpildīja sava militārā dienesta programmu, kas viņam bija saīsināta uz trim nedēļām.

Dienvidkorejas mediji ziņo, ka Sons piedalījās nodarbībās kopā ar 156 citām personām un savus uzdevumus paveica ar lielisku sniegumu. Par to Sons tika apbalvots ar vakardien notikušajā armijas ceremonijā.

Tiek ziņots, ka Sona militārās nodarbības iekļāva šaušanas prasmes, individuālās kaujas prasmes un nodarbības pirmās palīdzības sniegšanā. Lai arī savu militāro dienestu Sons ir pabeidzis, viņam nākamo trīs gadu laikā ir jāizpilda 544 stundas ilgs sabiedriskais darbs.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...