Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" nevajadzīgais Koutinju vasarā varētu atgriezties Anglijas premjerlīgā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Barcelona" nevajadzīgais Koutinju vasarā varētu atgriezties Anglijas premjerlīgā
Felipe Koutinju. Foto: Reuters/Scanpix

Katalonijas grandam "Barcelona" piederošais un šajā sezonā īrē Minhenes "Bayern" pavadījušais brazīliešu futbolists Felipe Koutinju šajā vasarā varētu atgriezties Anglijas premjerlīgā, kur pēc 27 gadus vecā uzbrūkošā pussarga pakalpojumiem tīkojot Londonas "Chelsea".

Koutinju īpašnieces "Barcelona" primārais mērķis nākamajā transfēru logā ir pēc iespējas ātrāk pārdot nevajadzīgos futbolistus, vienam no tādiem esot Koutinju, kura iekļaušanās Katalonijas superklubā izrādījās neveiksmīga. Pašlaik spēlētāja aģenti meklē piedāvājumus tieši Anglijā, kur Koutinju savulaik - no 2013. līdz 2018. gadam - pavadīja savas karjeras labākās sezonas, aizstāvot "Liverpool" krāsas. "Barcelona" optimālajā variantā vēlētos brazīlieti pārdot, taču teorētiski būtu iespējams arī izīrēšanas variants.

Šosezon Vācijas čempionvienības "Bayern" rindās 32 spēlēs deviņus vārtus guvušais un astoņas rezultatīvas piespēles atdevušais Koutinju jau pagājušajā vasarā vēlējās atgriezties premjerlīgā, tomēr iecere pārcelties atpakaļ nerealizējās "Chelsea" transfēru aizlieguma dēļ. Londonas vienība interesi par šo spēlētāju izrādīja jau kopš tās iepriekšējā līdera Edena Azāra pārcelšanās uz Madrides "Real". Tāpat ir maz ticams, ka Minhenes klubs vēlēsies brazīlieti paturēt savā sastāvā uz ilgāku laiku.

"Barcelona" par Koutinju iegādāšanos prasa 90 miljonus eiro, tomēr "Chelsea" pašreiz ir gatava maksāt tikai 65 miljonus eiro, turklāt ir iespējams, ka koronavīrusa izraisīto ekonomisko problēmu dēļ brazīlieša (tāpat kā citu futbolistu) cena tirgū varētu nokrist vēl zemāk. Kā zināms, tad "Barcelona" futbolistu 2018. gada janvārī iegādājās par apjomīgiem 160 miljoniem eiro...

Visreālākais scenārijs ir Koutinju pievienošanās "Chelsea" uz īres tiesībām, ar iespēju to laikā futbolistu iegādāties. "Chelsea" galvenais treneris Frenks Lampards ir izteicies, ka "viņš spēšot no Koutinju dabūt maksimāli labāko sniegumu". Tomēr "Chelsea" gaida konkurence arī no citām premjerlīgas komandām. Interesi par Koutinju iegādi ir izteikušas arī Mančestras "United", Totenhemas "Hotspur", Liverpūles "Everton", kā arī "Leicester".

Anglijas premjerlīgā "Liverpool" komandā brazīlietis 152 spēļu laikā izcēlās 41 reizi.

Izmantotie resursi:
https://www.sport.es/en/news/barca/...