Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Liverpool" jauns pasaules rekords peļņā pirms nodokļiem – vairāk nekā 140 miljoni eiro

"Liverpool" jauns pasaules rekords peļņā pirms nodokļiem – vairāk nekā 140 miljoni eiro
Mohameds Salāhs un Virdžils van Deiks. Foto: PA Wire/Scanpix

Anglijas futbola klubs "Liverpool", kas iepriekšējā gadā spēlēja UEFA Čempionu līgas finālā, publicējis atskaiti par 2017./18. finansiālo gadu.

Pateicoties Čempionu līgas kampaņai, "Liverpool" pamatienākumi pieauga par 90 miljoniem sterliņu mārciņu un sasniedza 455 miljonus mārciņu jeb gandrīz 520 miljonus eiro. Būtiskākais ienākums bija raidtiesību ziņā, kur dalība Čempionu līgā ļāva ienākumus palielināt par 66 miljoniem mārciņu un sasniegt 220 miljonus mārciņu jeb 251 miljonu eiro. Komercienākumi pieauga par 17 miljoniem mārciņu un sasniedza 154 miljonus mārciņu jeb gandrīz 176 miljonus eiro, bet biļešu tirdzniecības ienākumi pieauga par septiņiem miljoniem mārciņu un sasniedza 81 miljonu mārciņu jeb 92 miljonus eiro.

Tāpat ļoti lielu summu "Liverpool" ieguva darījumu tirgū, par Filipi Koutinju, Mamadū Sako, Lukasa Leivas un Kevina Stjuarta pārdošanu iekasējot 137 miljonus mārciņu jeb vairāk nekā 155 miljonus eiro. Klubs atskaitē lepni pavēstīja, ka visa šī summa un vēl vairāk tika ieguldīta atpakaļ jaunu spēlētāju iegādē. Mohameda Salāha, Virdžila van Deika, Endija Robertsona, Aleksa Oksleida-Čemberleina un Dominika Solanki iegāde izmaksāja vairāk nekā 190 miljonus mārciņu jeb vairāk nekā 215 miljonus eiro. Jau nākamajā (šajā) finansiālajā gadā "Liverpool" sastāva pastiprināšanu turpināja ar Nabī Keitā, Fabinju, Alisona un Džerdana Šačiri iegādi.

Vēl 50 miljonus mārciņu jeb 57 miljonus eiro "Liverpool" ieguldīja treniņu centra attīstībā, bet algās tika samaksāti 263 miljoni mārciņu jeb 300 miljoni eiro. Klubs ziņo, ka peļņa pirms nodokļiem no 40 miljoniem mārciņu jeb 45,7 miljoniem eiro pieauga līdz iespaidīgiem 125 miljoniem mārciņu jeb 142,8 miljoniem eiro. Tas ir jauns pasaules rekords futbolā. Savukārt peļņa pēc nodokļiem bija 106 miljoni mārciņu jeb 121 miljons eiro.

Izmantotie resursi:
https://www.liverpoolfc.com/news/an...
https://www.theguardian.com/footbal...


, 2019-02-09 12:20, pirms 5 gadiem
Aknu baseins!
, 2019-02-09 12:45, pirms 5 gadiem
Madzigais rakstīja: Aknu baseins!
Degošs MU perdaks detected
Kouls Pālmers. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix

Pālmers iesit pokeru un panāk Holannu, ''Chelsea'' grauj ''Everton''

Anglijas futbola Premjerlīgas 33. kārtas noslēgumā Londonas ''Chelsea'' ar 6:0 ''Stamford Bridge'' stadionā sagrāva Liverpūles ''Everton''. Četrus vārtus uzvarētāju rindās guva Kouls Pālmers.
Gabriels Martinelli. Foto: EPA/ Scanpix
7

Gvardiola un "City" var priecāties – arī "Arsenal" 33. kārtā piedzīvo zaudējumu

Anglijas Premjerlīgā aizvadīta pirmspēdējā 33. kārtas spēle. Londonas "Arsenal" savā laukumā uzņēma Top4 komandu "Aston Villa". Uzvarētājs tika noskaidrots spēles beigās, kad viesi no Birmingemas guva divus bezatbildes vārtus.
"Crystal Palace" pēc gūtajiem vārtiem. Foto:AP/Scanpix
16

Eze un "Crystal Palace" viesos šokē titula kārotāju "Liverpool"

Anglijas Premjerlīgas 33. kārtas ietvaros svarīgus punktus zaudējusi Jirgena Klopa vadītā "Liverpool", kas ar 0:1 savā laukumā atzina "Crystal Palace" pārākumu. Vienīgos vārtus guva Ebereči Eze. "Liverpool" tas bija vien trešais zaudējums Premjerlīgā šosezon.