Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Portsmouth" atlaiž Adamsu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Portsmouth" atlaiž Adamsu
Tonijs Adamss
Foto: AFP

Anglijas Premjerlīgas futbola klubs ''Portsmouth'' no galvenā trenera amata atbrīvojis bijušo Anglijas izlases kapteini Toniju Adamsu. Adamss par kluba galveno treneri nostrādāja nepilnus trīsarpus mēnešus.

Runas par Adamsa iespējamo atlaišanu bija dzirdamas jau kādu laiku, sestdien Portsmuta viņa vadībā Anglijas Premjerlīgā spēlēja pret Liverpūli un vēl piecas minūtes pirms mača beigām bija vadībā ar 2:1, taču pamanījās zaudēt ar 2:3. Pēc šī zaudējuma kluba vadības pacietības mērs bija pilns, un Adamss šodien tika atlaists.

Pagājušā gada jūnijā Adams kļuva par tābrīža Portsmutas galvenā trenera Harija Rednapa asistentu. 28. oktobrī pēc Rednapa aiziešanas uz ''Tottenham'' Adamss tika apstiprināts par ''Portsmouth'' galveno treneri, taču viņa vadībā klubam nav sekmējies kā cerēts - uzvarētas tikai divas no 16 spēlēm. Savu trenera karjeru Adams sāka 2003. gada beigās ar otrās līgas klubu ''Wycombe'', kas viņa vadībā izkrita uz trešo līgu. 2004. gada novembrī Adamss atkāpās no ''Wycombe'' trenera amata.

Kā potenciālie Adamsa pēcteči Portsmutas galvenā trenera amatā tiek minēti bijušais ''Charlton'' un ''West Ham'' treneris Alans Kērbišlijs un Avrams Grants, kurš pērn pussezonu vadīja Londonas ''Chelsea''. Līdz jauna trenera apstpirināšanai pagaidu trenera pienākumus pildīs Pols Hārts, kurš kluba nodarbojas ar ''jauniešu operācijām''.

Pašreiz Portsmuta Anglijas Premjerlīgas turnīra tabulā ar 24 spēlēs gūtajiem 24 punktiem ieņem 16.vietu, par vienu punktu apsteidzot 18.vietu, kam draud izkrišana uz Čempionātu (spēka ziņā otrā līga).

Izmantotie resursi:
bbc.co.uk
sportinglife.com

  -2 [+] [-]

, 2009-02-09 12:40, pirms 15 gadiem
nu nez vai taa vajadzeja

  -1 [+] [-]

, 2009-02-09 12:50, pirms 15 gadiem
peec pedejam 2 vinja peecspeles komentariem tas bija gaidams!!!
Bija arii reecigi noskatiities ka vinsh spele pret Liverpol dragaja ar kajam kreslus peec pool iesista gola!!!
Nu ko Grants ir galvenais kandidats atgriezties pie Pompey stures!!! Veiksmi!!!

  +1 [+] [-]

, 2009-02-09 13:05, pirms 15 gadiem
Diezgan likumsakariigi. Ja Puule nedeeljas nogalee tiktu pieveikta, Adamss buutu veel palicis. Shobriid Pompiji atrodas patieshaam neapskauzamaa situaacijaa un kriit aizvien zemaak liidz 18 vietai. Personiigi es izveeleetos Grantu jo vinjsh pieraadiija ka nav zemee metams un kautko arii var izdariit.
Kursh naakamais? Skolari?

     [+] [-]

, 2009-02-09 13:12, pirms 15 gadiem
Nu spriezhot vien peec speeles pret liverpool ir skaidrs ka Adams nezin ko vinjsh dara! taadu haosu no premjerliigas komandas aizsardziibaa es sen neesmu redzeejis! Pareizi ir ka atlaida!

     [+] [-]

, 2009-02-09 13:13, pirms 15 gadiem
ceru ka Grantu panems liekas samera labs treneris un pacels Portsmouth augstak tabula

     [+] [-]

, 2009-02-09 15:25, pirms 15 gadiem
Grants protams ka ir labaakaa kandidatuura.

     [+] [-]

, 2009-02-09 16:40, pirms 15 gadiem
kingland rakstīja: Kursh naakamais? Skolari?
Vengers?

Ok-ok, par Vengeru šaubos, bet Abromovičs jau nu mierīgi varētu Skolari patriekt, ja, piemēram, Chelsea ātri izstāsies no CL un nenotiks ievērojami uzlabojumi PL.

     [+] [-]

, 2009-02-09 16:41, pirms 15 gadiem
Nu neko, rezultaati runaaja pasi par sevi! Lai izdodas labaak , turpmaakajaa karjeraa...

     [+] [-]

, 2009-02-09 16:44, pirms 15 gadiem
artuurs.k. rakstīja: Vengers?

Ok-ok, par Vengeru šaubos, bet Abromovičs jau nu mierīgi varētu Skolari patriekt, ja, piemēram, Chelsea ātri izstāsies no CL un nenotiks ievērojami uzlabojumi PL.

Vengers Arsenal ir kas vairaak, kaa tikai treneris! Kameer sieva ar beisbola nuuju neskraidaas pakalj un pasham buus veeleeshanaas straadaat komandaa, vinjs paliks!

     [+] [-]

, 2009-02-09 19:39, pirms 15 gadiem
Gunner rakstīja:
Vengers Arsenal ir kas vairaak, kaa tikai treneris! Kameer sieva ar beisbola nuuju neskraidaas pakalj un pasham buus veeleeshanaas straadaat komandaa, vinjs paliks!
Piekrītu par Vengeru, tāpēc jau teicu, ka šaubos. Bet redz, ka par Skolari izrādījās taisnība.

  +1 [+] [-]

, 2009-02-09 22:08, pirms 15 gadiem
Brīnos par to, ka Adamss kā bijušais aizsargs tā arī nesaveda kārtībā komandas aizsardzību, kas pēdējās spēlēs bija katastrofāla. Acīmredzot tā pieredze trenera amatā arī bija par mazu. Nevar jau visas neveiksmes norakstīt uz trenera kvalifikācijas trūkumu, ja spēlētāji spēlē slikti.
Tomēr daļēji viņš kļuva arī par apstākļu upuri. Komandas noriets manuprāt sākās jau ar izcilā kapātāja Muntari pārdošanu Interam, kurš gan dominēja pussargu līnijā, gan izšķirošus golus mācēja iesist.
Tam sekoja vēl Diarrā pāreja uz Real, un smagākais trieciens - Rednepa demaršs uz Spuriiem, pie tam savācot līdzi uzbrukuma līderi Defo. Laika un naudas komandas līderu nomaiņai nebija, un Adamss palika ar demoralizētu komandu.