Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Klopam sešu gadu līgums Liverpūlē, Bjelsa uzmet "Lazio"

Rolands Eliņš

Klopam sešu gadu līgums Liverpūlē, Bjelsa uzmet "Lazio"
Jirgens Klops
Foto: SIPA USA/Scanpix

Vācu futbola treneris Jirgens Klops uz sešiem gadiem pagarinājis līgumu ar „Liverpool”, kas paredz viņa palikšanu amatā līdz 2022. gadam. Savukārt negaidīts pavērsiens noticis Romā, kuras klubu „Lazio” tomēr nevadīs Marselo Bjelsa, bet gan Simone Indzagi.

Jirgens Klops uz Liverpūli pārcēlās pagājušā gada oktobrī un sākotnēji piekrita līgumam, kas noslēgts līdz 2018. gadam. Viņš aizveda komandu līdz Eiropas līgas finālam, kurā gan piekāpās „Sevilla” un palika bez kārotās Čempionu līgas ceļazīmes, tāpat tika zaudēts arī Līgas kausa finālā, bet Premjerlīga tika pabeigta astotajā vietā. Kad Klops ieradās komandā Brendana Rodžersa vietā, „Liverpool” bija desmitajā vietā.

Taču Klops ir pārliecinājis „Liverpool” vadību par savām spējām un šodien ar viņu oficiāli pagarināts līgums līdz 2022. gadam. „Viņa priekšzīme un līdera spējās būs svarīgs priekšnosacījums visiem mūsu nākotnes panākumiem,” vēstīts kluba paziņojumā.

Klops atzinis, ka ilgtermiņa līgums uzliek papildu atbildību uz viņa pleciem un plānotais darbs ir tikai sākuma fāzē: „Mums vēl daudz kas jāpaveic, taču mērķis nemainās – vēlamies izveidot saliedētāko komandā pasaulē.”

Tikmēr jau sākuma fāzē aprāvusies Itālijas A Sērijas kluba „Lazio” un argentīniešu trenera Marselo Bjelsas sadarbība. Patiesībā līdz sākuma fāzei abas puses nemaz netika, jo uzreiz pēc mutiskās vienošanās un sadarbības noslēgšanas Bjelsa pārdomājis un atteicis „Lazio” vienībai.

Romas klubs Bjelsas rīcību savā mājaslapā nodēvējis par neticamu un viņa vietā par treneri nozīmējis Simoni Indzagi, kurš vairākus gadus vadīja „Lazio” jauniešu komandu, bet aprīlī pēc Stefano Pioli atlaišanas uzņēmās galvenā trenera pienākumus. „Lazio” arī paziņojis par savu vēlmi iesūdzēt Bjelsu tiesā un piedzīt radušos zaudējumus, jo uzskata likumpārkāpumu par acīmredzamu. Par līguma noslēgšanu "Lazio" oficiāli vēl nebija paziņojusi, taču šodien norāda, ka abas puses parakstījušas vairākus dokumentus par plānoto sadarbību.

Emocionālā Bjelsas pārdomāšanas iemesls nav tālu jāmeklē – tikai pirms pāris dienām no Argentīnas izlases galvenā trenera amata atkāpās Herardo Martino, un Bjelsa, ticis prom no saistībām ar „Lazio”, ir galvenais kandidāts uz šo amatu. Atsevišķi Itālijas mediji gan ziņo, ka Bjelsu uzrunājusi arī Anglijas Futbola asociācija, kuras izlases galvenā trenera amatā arī ir vakance.

Izmantotie resursi:
Jürgen Klopp signs extended long-term LFC deal...
Comunicato 08.07.2016

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-07-08 14:34, pirms 8 gadiem
Vai šis nav rekords? Bjelsa nostrādāja 2 dienas kopš oficiālā kluba paziņojuma par viņa apstiprināšanu.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-08 15:48, pirms 8 gadiem
Spetembris
Rekords bija kāda pusstunda, kad momentāli mainījās vadība, kura gribēja citu treneri

     [+] [-]

, 2016-07-09 00:07, pirms 8 gadiem
sportists32 rakstīja: Nu gan Liverpool ielaida auzās
Eiropas liigas finaals,par kuru sezonas viduu pie Rogersa vareeja tik sapnjot ar esosho sastaavu,taads labs pamatojums