Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

FIFA noraida "Chelsea" lūgumu atlikt spēlētāju reģistrācijas aizliegumu

Agris Suveizda

FIFA noraida "Chelsea" lūgumu atlikt spēlētāju reģistrācijas aizliegumu
Londonas "Chelsea" īpašnieks Romans Abramovičs. Foto: Reuters/Scanpix

Viens no Anglijas spēcīgākajiem futbola klubiem Londonas "Chelsea" par pārkāpumiem nepilngadīgu ārzemju spēlētāju reģistrācijā tika aizliegts nākamajos divos pāreju periodos reģistrēt jaunus spēlētājus. "Chelsea" cerēja, ka šīs sankcijas varētu tikt atliktas līdz apelācijas izskatīšanai – kā tas tika izdarīts Spānijas grandu gadījumos -, tomēr FIFA šādu lūgumu noraidīja.

"Esam izbrīnīti par FIFA Apelāciju komitejas lēmumu," sacīts "Chelsea" paziņojumā. "Klubs rīkojās atbilstoši attiecīgajiem reglamentiem un jau ir informējis FIFA par mērķi apelēt Disciplinārās komitejas lēmumu un piespriestās sankcijas. Atbilstoši procesuālajam taisnīgumam, izturēšanās vienlīdzīgumam un Šveices likumiem ir jāievēro kluba tiesības apelācijas procesa laikā, pirms jebkādas sankcijas ir stājušās spēkā."

"Visos iepriekšējos gadījumos, cik nu informācijas ir mūsu rīcībā, FIFA piespriestais reģistrācijas aizliegums tika atlikts līdz apelācijas procesa izbeigšanai. "Chelsea" šajā gadījumā uzskata, ka pret to izturas nevienlīdzīgi attiecībā pret citiem Eiropas klubiem. Apsvērsim nākamos soļus, kolīdz saņemsim lēmuma rakstisku pamatojumu no FIFA," paziņojumā turpināts. "Chelsea" visdrīzāk tālāk vērsīsies Sporta arbitrāžas tiesā Šveicē.

Londonas "Chelsea" bez reģistrācijas aizlieguma saņēma arī 530 tūkstošus eiro lielu soda naudu, bet Anglijas Futbola asociācijai jāšķiras no 450 tūkstošiem eiro. Jau vēstījām, ka FIFA izmeklēšanā atklāja pārkāpumus 29 jaunatnes spēlētāju reģistrācijā. Piespriestais aizliegums attiecas uz visām kluba vīriešu un zēnu lielā futbola komandām, bet sankcijas neskars sieviešu un telpu futbola vienības.

Izmantotie resursi:
https://www.chelseafc.com/en/news/2...