Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Smaga nedēļa Premjerlīgā: Holdingam un Kukam krustenisko saišu plīsuma dēļ sezona beigusies

Agris Suveizda

Smaga nedēļa Premjerlīgā: Holdingam un Kukam krustenisko saišu plīsuma dēļ sezona beigusies
Robs Holdings. Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas 15. kārta aizritēja šīs nedēļas vidū, un šajos mačos diemžēl neiztika bez virknes nopietnu savainojumu.

Londonas "Arsenal" šodien paziņoja, ka 23 gadus vecajam aizsargam Robam Holdingam ir atklāts kreisā ceļgala priekšējo krustenisko saišu plīsums. Tuvāko dienu laikā viņam tiks veikta operācija, un Holdings nevarēs spēlēt no sešiem līdz deviņiem mēnešiem. Šosezon Holdings Premjerlīgā ir piedalījies desmit mačos, sākumsastāvā ejot deviņas reizes, bet trešdien pret Mančestras "United" (2:2) viņš traumas dēļ tika nomainīts 36. minūtē. "Bournemouth" uzvarā pār "Huddersfield" (2:1) pie identiska savainojuma tika 21 gadu vecais angļu pussargs Lūiss Kuks, kuram arī nāksies izlaist no sešiem līdz deviņiem mēnešiem. Martā Kuks debitēja Anglijas izlasē, bet šosezon Premjerlīgā aizvadījis 13 mačus, astoņus no tiem sākot pamatsastāvā.

Trešdien savainojumā iedzīvojās arī "Liverpool" angļu aizsargs Džo Gomess, kuram ir atklāts lūzums kreisās kājas apakšdaļā. Klubs vēsta, ka pirmās aplēses ir par sešu nedēļu ilgu rehabilitācijas posmu, taču tas būšot atkarīgs no ārstēšanas procesa raituma. Gomess pret "Burnley" (3:1) tika nomainīts 23. minūtē, un Jirgens Klops pēc mača kritizēja sāncenšus par agresīvajiem izklupieniem. Šai piebildei gan nepiekrita mājinieku galvenais treneris Šons Daičs, kurš nožēloja Gomesa savainojumu, bet uzsvēra, ka trauma netika gūta slikta izklupiena dēļ. 21 gadu vecais Gomess šosezon Premjerlīgā ir aizvadījis 13 mačus, 12 reizes izejot pamatsastāvā. Viņa rēķinā ir arī sešas spēles Anglijas izlasē.

Otrdien pirmajā puslaikā pret "Cardiff City" (3:1) muskuļa savainojumā iedzīvojās viens no Austrijas izlases un "West Ham" līderiem Marko Arnautovičs. 29 gadus vecais uzbrucējs pēc spēles atklāja, ka trauma ir diezgan nopietna, bet galvenais treneris Manuels Pellegrini vakar paredzēja, ka serbu izcelsmes austriešu futbolistam būs jāizlaiž aptuveni mēnesis. Šosezon Arnautovičs 13 spēlēs ir guvis piecus vārtus, bet viņu nomainījušais Lukass Peress pret "Cardiff City" guva divus vārtus. Austrijas izlasē, pret kuru Latvija spēlēs 6. septembrī izbraukumā un 19. novembrī mājās, Arnautovičs 77 spēlēs ir guvis 20 vārtus.

Izmantotie resursi:
https://www.arsenal.com/news/update...
https://www.liverpoolfc.com/news/fi...
https://www.whufc.com/news/articles...
https://www.afcb.co.uk/news/first-t...