Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Ņūkāslas "United" tiek pie Premjerlīgu pametušās Bornmutas līderiem Vilsona un Freizera

Agris Suveizda

Ņūkāslas "United" tiek pie Premjerlīgu pametušās Bornmutas līderiem Vilsona un Freizera
Kalums Vilsons. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas futbola klubs Ņūkāslas "United" par 22,25 miljoniem eiro iegādājies angļu centra uzbrucēju Kalumu Vilsonu, ar kuru parakstīts četru gadu līgums, bet par velti ieguvis Skotijas izlases malējo pussargu jeb spārnu Raienu Freizeru, ar kuru panākta vienošanās uz piecām sezonām.

Abi divi spēlētāji ilgu laiku pārstāvēja "Bournemouth", kas iepriekšējā Premjerlīgas sezonā gan samierinājās ar 18. pozīciju un atvadījās no augstākās sabiedrības. Freizers, kuram 30. jūnijā beidzās līgums, atteicās pabeigt sezonu kopā ar komandu, lai neriskētu ar savainojuma gūšanu pirms jauna kluba atrašanas. 26 gadus vecais skots sāka 21 no 28 spēlēm, guva vienus vārtus un izdarīja četras rezultatīvas piespēles. Savukārt 28 gadus vecais Vilsons ar astoņiem vārtiem 35 spēlēs bija rezultatīvākais spēlētājs komandā.

Vilsons Bornmutā pavadīja sešas sezonas, 2014. gada vasarā par 3,7 miljoniem eiro tiekot nopirkts no "Coventry". Anglijas otrajā spēcīgākajā līgā viņš 45 spēlēs guva 20 vārtus, bet Premjerlīgā 126 spēlēs izcēlās ar 41 precīzu sitienu. Anglijas valstsvienībā uzbrucēja kontā ir četras spēles un viens vārtu guvums. Vilsons esot nopirkts par 22,25 miljoniem eiro.

Tikmēr Freizers profesionālo karjeru sāka "Abrdeen" un 2013. gada janvārī pārgāja par 480 tūkstošiem eiro, pagūstot komandu pārstāvēt ari trešajā spēcīgākajā līgā. Championship viņam 76 spēlēs astoņi gūti vārti, bet četrās Premjerlīgas sezonās – 120 spēlēs 16 vārti un 26 rezultatīvas piespēles, tai skaitā 14 piespēles 2018./19. g. sezonā. Skotijas izlasē Freizers 11 mačos guvis vienus vārtus.

Ņūkāslas "United" sestdien Premjerlīgas jauno sezonu uzsāks ar izbraukuma spēli pret "West Ham".

Izmantotie resursi:
https://www.nufc.co.uk/news/latest-...

     [+] [-]

, 2020-09-07 23:48, pirms 4 gadiem
sākas....spārnu....suveizdam vienmēr paticis ar ko pastulbu izcelties