Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Premjerlīgas klubi vienojas par transfēru perioda saīsināšanu

Rolands Eliņš

Premjerlīgas klubi vienojas par transfēru perioda saīsināšanu
Žuzē Morinju
Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Anglijas Premjerlīgā nākamajā vasarā transfēru periods noslēgsies jau pirms sezonas sākuma, proti, devītajā augustā. Šāds lēmums pieņemts Premjerlīgas klubu vadītāju kopsapulcē, pamatojoties uz argumentu, ka līdzšinējais transfēru perioda termiņš traucējis sezonas pirmajam mēnesim.

Britu mediji vēsta, ka 14 Premjerlīgas klubi sapulcē balsoja par transfēru perioda saīsināšanu, pieci bija pret, bet viens klubs atturējās. Līdz ar to priekšlikums tika pieņemts, taču tikai par mata tiesu, jo 14 balsis bija minimālais nepieciešamais skaits.

Balsojumā tika nolemts, ka Premjerlīgas klubi, sākot ar 2018./19. gada sezonu, vairs nevarēs iegādāties spēlētājus pēc sezonas sākuma. Klubiem gan joprojām būs iespējas pārdot savus spēlētājus klubiem citās līgās, kurās transfēru periods tobrīd vēl būs aktīvs. Pārmaiņas attiecas tikai uz vasaras transfēru logu, kamēr ziemas transfēru termiņi netiek mainīti.

Šāds priekšlikums tika ierosināts, jo vairāku klubu treneri izteica neapmierinātību ar esošo kārtību, kas iedragā komandu sagatavošanās procesu nākamajai sezonai, rada daudz neskaidrību par sezonas sākumu un dažiem spēlētājiem nākas aizvadīt spēles klubā, kurš tobrīd risina sarunas par viņu transfēru.

Šobrīd Premjerlīgā aizvadītas pirmās trīs kārtas, kuras izlaida tādi spēlētāji kā Aleksis Sančess, Djēgu Kosta, Filipe Koutinju un Virdžils van Deiks, kuri visa augustā vēl bija aktīvi iejaukti transfēra baumās. Piemēram, „Liverpool” no „Barcelona” saņēma piedāvājumus par Koutinju līdz pat augusta izskaņai. Dažiem no minētajiem spēlētājiem gan bija arī savainojumi, bet britu mediji uzskata, ka viņi netika laisti laukumā līdz nav iegūta 100% skaidrība par viņu situāciju komandā.

Pieņemtās pārmaiņas, protams, attiecas tikai uz Premjerlīgu un nekādi neietekmē pārējo Eiropas futbola līgu noteikumus, taču Premjerlīgas pārstāvji aicina sekot viņu piemēram un vairs neveikt transfērus pēc sezonas sākuma. Arguments, ka citas Eiropas futbola līgas šim piemēram tomēr varētu nesekot un tādējādi iegūtu priekšrocības salīdzinājumā ar angļu klubiem, tika piesaukts šodienas kopsapulcē, taču neguva vairākuma atbalstu.

„Risks ir minimāls,” par šo tēmu iepriekš izteicās „United” galvenais treneris Žuzē Morinju. „Arī Eiropas spēcīgākie klubi apzināsies, ka, ja mēs nevaram pirkt spēlētājus, tad mēs arī netaisāmies pārdot.”

Izmantotie resursi:
Premier League clubs vote to close transfer...

  +1 [+] [-]

, 2017-09-07 17:44, pirms 7 gadiem
Prātīgs lēmums. Īpaši ņemot vērā, ka EPL klubiem nav raksturīgi iekļaut līgumos izpirkuma naudu. Galvenajiem treneriem vismaz 3 nedēļas īsāku laiku nervus bendēs, kā arī liks laicīgāk plānot un nokārtot spēlētāju iegādes/pārdošanas.

     [+] [-]

, 2017-09-07 18:47, pirms 7 gadiem
Man jau liekas, ka tā sāpe vairāk Klopam bija tieši par viņa spēlētāju pārdošanu Un tādu Barsas vai citu līgu klubu piedāvājumu izteikšanu par Coutinho tāpat tas nemazinās. Spēlētājs būs ieslodzījumā un nesapratnē vēl vairāk laika līdz visām līgām noslēgsies transfēru logi.

     [+] [-]

, 2017-09-07 20:22, pirms 7 gadiem
Tādus Ciutinho un Alexis variantus neizslēgs, jo pārdošana var turpināties līdz augusta beigām, bet noteikti palīdzēs ar komandas komplektāciju. Premjerlīga kā lielākais ttansfēru spēlētājs kā līga izdara spiedienu uz pārējām līgām, lai sakārtotu transfēru politiku, jo šobrīd pat trīs spēles pēc PL sākuma vēl tiek pirkti spēlētāji, jo komandas nogaida līdz beidzamajam- ja nu kāds piesolīs vairāk? Personīgi esmu par jūliju un janvāri kā transfēru mēnešiem un miers!

     [+] [-]

, 2017-09-07 23:13, pirms 7 gadiem
Vienīgais - tagad citu līgu klubiem būs priekšrocība, dēļ garāka loga.

     [+] [-]

, 2017-09-08 06:37, pirms 7 gadiem
Skaidrs, ka viens no sešiem, kas bija pret, bija Manchester City, bet kas pārējie pieci?

     [+] [-]

, 2017-09-08 08:09, pirms 7 gadiem
Nu re, pats atradu - "Manchester United, Manchester City, Watford, Swansea and Crystal Palace voted against, while Burnley abstained."