Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Lingārdam fantastiski vārti, Ibrahīmovičs atnes uzvaru "United"

Andrejs Siliņš

Lingārdam fantastiski vārti, Ibrahīmovičs atnes uzvaru "United"
Zlatans Ibrahīmovičs: uzvaras vārti un izcīnīta trofeja debijas spēlē "United" rindās
Foto: AFP/Scanpix

Pateicoties oficiālu debiju jaunajā komandā piedzīvojušajā Zlatana Ibrahīmoviča vārtu guvumam spēles izskaņā, "Manchester United" svētdien Vemblija stadionā ar rezultātu 2:1 apspēlēja Premjerlīgas čempioni "Leicester City", izcīnot "Community Shield" trofeju.

"Community Shield" ir spēle pirms jaunās sezonas sākuma, kurā tiekas pagājušās sezonas Premjerlīgas čempione un Anglijas kausa ieguvēja. Citās valstīs tā tiek dēvēta par superkausu, taču Anglijā jau kopš 20. gadsimta sākuma visi ienākumi no šīs spēles tiek ziedoti labdarībai. Kopš 2007. gada spēle norisinās slavenajā Vemblija stadionā (2012. gadā Londonas olimpisko spēļu dēļ mačs tika aizvadīts Birmingemā).

Oficiālās debijas "Manchester United" rindās šodien piedzīvoja kotdivuāriešu aizsargs Eriks Beilijs un slavenais zviedru uzbrucējs Zlatants Ibrahīmovičs. 19. minūtē ļoti tuvu rezultāta atklāšanai bija Lesteras komanda - pēc Džeimija Vārdija piespēles japāņu uzbrucējs Šinji Okazaki sita bumbu tikai nedaudz garām vārtiem. Brīdi vēlāk Okazaki vēl viena laba iespēja un atkal tā palika neizmantota.

32. minūtē Džesijs Lingārds ar fantastisku vārtu guvumu izvirzīja "United" vadībā. 23 gadus vecais futbolists veica lielisku reidu no laukuma vidus, izlaužoties caur centru un apspēlējot vairākus pretiniekus, līdz raidīja bumbu "Leicester" vārtos. Zīmīgi, ka tieši Lingārds guva pēdējos vārtus iepriekšējā trenera Luija van Gāla vadībā un tagad guvis pirmos vārtus pirmajā oficiālajā Žuzē Moriņju spēlē pie "Manchester United" stūres. Pēc vārtu zaudējuma "Leicester" atkal rādīja zobus un izveidoja dažas labas situācijas pie Mančestras vārtiem, tomēr spēles rezultāts pirmajā puslaikā vairs nemainījās - 1:0 "United" labā.

Pirms otrā puslaika Anglijas čempiones sastāvā tika veiktas divas spēlētāju maiņas - jau pieminētais Okazaki un Marks Olbraitons maču neturpināja, bet viņu vietā spēlē iesaistījās šovasar iegādātais Ahmeds Musa un tikai 20 gadus vecais Demarejs Grejs. Izmaiņas ļāva cerīgi iesākt otro puslaiku un 52. minūtē Vārdijs šīs cerības pārvērta realitātē, liekot uz tablo iedegties vieniniekam arī pretī "Leicester" gūtajiem vārtiem. Maruāns Fellaini kļūdījās piespēlē aizsargiem, Vārdijs pārtvēra bumbu un panāca izlīdzinājumu - 1:1. Pēc pieļautās kļūdas mančestras līdzjutēji skaidri zināja vainīgo un, Fellaini pieskaroties bumbai pirmo reizi pēc rezultāta izmaiņām, "United" fani beļģu pussargu izsvilpa.

Drīz pēc gūtajiem vārtiem Lesterai bija vēl viena laba iespēja, kad Musa ar piespēli atrada otru uz maiņu nākušo Greju, kura no ārpus soda laukuma sisto bumbu tvēra "United" vārtsargs Davids de Hea. Diemžēl 63. minūtē piespiedu maiņa bija nepieciešama lielisko pirmo vārtu guvējam Lingārdam, kurš savainoja kāju, viņa vietā spēlē iesaistījās Huans Mata.

79. minūtē tālu no vārtu guvuma nebija Ibrahīmovičs, tomēr "Leicester" pussargs Denijs Drinkvoters briesmas pie saviem vārtiem neitralizēja. Brīdi vēlāk jau otrā laukuma galā laba iespēja Lesterai, kad Musa ar galvu sita nedaudz pāri vārtiem, tomēr Ibrahīmovičs savu panāca 83. minūtē. Pēc Antonio Valensijas piespēles pieredzējušais uzbrucējs pārlēca aizsargu un ar galvu raidīja bumbu tālajā vārtu stūrī, izvirzot mančestriešus vadībā ar 2:1.

Atlikušajās minūtēs "Liecester" vēl centās izraut pēcspēles sitienu sēriju (pagarinājums "Community Shiedl" netiek spēlēts), tomēr visi centieni, tai skaitā vārtsarga Kaspera Šmeihela iesaistīšanās uzbrukumos pie standartsituācijām, beidzās bez rezultāta, un "United" izcīnīja pirmo trofeju jaunā galvenā trenera Žuzē Moriņju vadībā.

Pēdējoe 10 gadu "Community Shield" spēles

GadsUzvarētājaPretinieceRezultāts
2016Manchester UnitedLeicester City2:1
2015ArsenalChelsea1:0
2014ArsenalManchester City3:0
2013Manchester UnitedWigan Athletic2:0
2012Manchester CityChelsea3:2
2011Manchester UnitedManchester City3:2
2010Manchester UnitedChelsea3:1
2009ChelseaManchester United2:2 (11m 4:1)
2008Manchester UnitedPortsmouth0:0 (11m 3:1)
2007Manchester UnitedChelsea1:1 (11m 3:0)

Visvairāk "Community Shield" uzvarējušās komandas

KomandaReizes
Manchester United21
Liverpool15
Arsenal14
Everton9
Tottenham Hitspur7
Chelsea4
Manchester City4
Wolverhampton Wanderers4

  +1 [+] [-]

, 2016-08-07 20:01, pirms 8 gadiem
Aizmugure, sods, neiedota pendele.......... Fellaini labs!

  +4 [+] [-]

, 2016-08-07 20:02, pirms 8 gadiem
Eriks Beilijs monstrs, Zlatans ir Zlatans, bez komentāriem. Maurinjo Matu arī no United grib izēst? Uzlaiž uz maiņu un tad atkal novāc, vai tur kāda trauma bija?

  +1 [+] [-]

, 2016-08-07 20:09, pirms 8 gadiem
Bāc nu kam jānotiek lai to mikrafonu pārdotu. Bet nu prieks par uzvaru.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-07 20:15, pirms 8 gadiem
Zlatans malacis, savu darbiņu padarīja, bet kkā notiesāja gan nesmuki otro puslaiku. Katrā gadījumā futbols bija labs, pat ar visu to, ka ir agrs augusts, prieks bija skatīties!

  -1 [+] [-]

, 2016-08-07 20:17, pirms 8 gadiem
Ibra bija aizmugurē, bet vairs jau neko mainīt.

ManU neizskatās vēl tik labi, noteikti vajag smagi pastrādāt.

  +5 [+] [-]

, 2016-08-07 20:58, pirms 8 gadiem
Zlatan Ibrahimovic with Manchester United: 1 Game 1 Goal 1 Trophy

haha

     [+] [-]

, 2016-08-07 22:17, pirms 8 gadiem
Protams,ka liels prieks man par manu MU Tiesa gan Pogbā transfērs nedaudz atgādinās City "panākmus",bet ja mēs skatamies,ka tieši United viņu izaudzināja, tad nav nemaz tik traki. Pussargu līnija ir pat ļoti ok,Šneiderlins ar Pogbā varētu saprasties labi, Erera un Kariks vel, ceru,ka MOU rotēs un nebūs tā kā tas bija Chelsea. Ja iepriekš bažijos,ka United ir tik daudz uzbrucēju un visi augstākās klases tad tagad esu pavisam mierīgs, Rūnijs ar Zlatanu varētu būt labi draugi un būt ideāli mentori Rešfordam, kuru vajadzības gadijumā var arī malā iespiest. Marsiāls ar Lingārdu pa malām-teikšu godīgi, nespēju vien beigt priecāties
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-08-08 11:21, pirms 8 gadiem
MU The Best Football Team rakstīja: Eriks Beilijs monstrs, Zlatans ir Zlatans, bez komentāriem. Maurinjo Matu arī no United grib izēst? Uzlaiž uz maiņu un tad atkal novāc, vai tur kāda trauma bija?
Matu noņēma, jo viņš bija īsākais spēlētājs laukumā... Tas tāpēc, ka maurs izdomāja, ka būs uz beigām jāspēlē ar long ball.