Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Oistoni nokavē otrā maksājuma termiņu, Belokoņs sola neapdraudēt "Blackpool" nākotni

Andrejs Siliņš

Oistoni nokavē otrā maksājuma termiņu, Belokoņs sola neapdraudēt "Blackpool" nākotni
Ouvens Oistons un Valērijs Belokoņs
Foto: PA Wire/Scanpix

Latvijas uzņēmējs Valērijs Belokoņs trešdien izplatījis paziņojumu, norādot, ka negrasās apdraudēt "Blackpool" kluba nākotni pēc tam, kad tiesnesis ļāvis Belokoņam rīkoties pēc saviem ieskatiem, lai atgūtu no Oistonu ģimenes parādu.

"Pēdējo dienu laikā ar mani kontaktējušies daudzi "Blackpool" atbalstītāji, apsveicot ar tiesvedības iznākumu pret Oistonu ģimeni. Vairāki no jums arī pauduši bažas par kluba nākotni. Vispirms vēlos pateikties atbalstītājiem par laba vēlējumiem, par ko allaž esmu pateicīgs. Otrkārt, kā jau sacījām tiesas priekšā, vēlos vēlreiz apliecināt, ka negrasos pieņemt nekādus lēmums, kad varētu apdraudēt kluba nākotni," sacīja Belokoņs.

Līdz 31. janvārim Oistonu ģimenei bija jāpārskaita Belokoņam otrais maksājums desmit miljonu Lielbritānijas mārciņu (aptuveni 11,3 miljonu eiro) apmērā par Belokoņam piederošajām daļām klubā. Taču maksājums netika veikts. Kopumā tiesa novembrī sprieda, ka Oistoniem jāsamaksā Belokoņam 31,27 miljoni mārciņu (ap 35,3 miljoniem eiro).

"Ceru, ka arī Oistonu ģimene apliecinās, ka klubs ir aizsargāts nākamo mēnešu garumā. Klubs pēdējā laikā izgājis cauri daudz kam gan laukumā, gan ārpus tā," paziņojumā citēts Belokoņs. "Man ir ticība tam, ka treneris un spēlētāji turpinās smagi strādāt, lai pabeigtu sezonu ar spēcīgu sniegumu. Ceru, ka ārpus laukuma drīz varēs sākties jauna nodaļa šajā stāstā, un tā ļaus klubam atgriezties kādreizējā spozmē."

"To ir pelnījis mūsu leģenda Džimijs Armfīlds - darīsim visu, ko spējam, lai atgrieztu mūsu klubam zelta ēru," noslēdza Belokoņs, pieminot janvāra otrajā pusē aizsaulē devušos kluba leģendāro spēlētāju Džimiju Armfīldu.

Šobrīd "Blackpool" spēlē "League One" jeb pēc spēka trešajā Anglijas līgā un pēc 30 spēlēm ar 34 punktiem ieņem 18. pozīciju 24 komandu konkurencē. 21. vietu, kas nozīmē izkrišanu uz ceturto līgu, "Blackpool" apsteidz par nieka diviem punktiem.

Otrdien Oistoni tiesā lūdza piešķirt ilgāku laiku otrā maksājuma veikšanai - līdz 19. februārim. Tiesnesis to noraidījis, jo konstatējis, ka Oistoni nav veikuši nepieciešamo aktīvu pārdošanu. Tiesnesis saglabājis spēkā rīkojumu iesaldēt dažādus Oistoniem piederošus aktīvus. Neatkarīgi no tā nolemts atcelt maksājumu grafiku, un Belokoņam esot tiesības rīkoties pēc saviem ieskatiem, lai Oistoni izpildītu finansiālās saistības.

Izmantotie resursi:
https://www.blackpoolgazette.co.uk/...
https://www.theguardian.com/footbal...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja