Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Emerijs pēc skandāla atņem Džakam Londonas "Arsenal" kapteiņa apsēju

Emerijs pēc skandāla atņem Džakam Londonas "Arsenal" kapteiņa apsēju
Granits Džaka dusmām pamet laukumu. Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas futbola kluba Londonas "Arsenal" galvenais treneris Unajs Emerijs pirms UEFA Eiropas līgas spēles Gimarainšā pavēstījis, ka par jauno komandas kapteini ir iecelts Gabonas izlases uzbrucējs Pjērs Emeriks Obamejangs.

Šovakar būs trešā spēle pēc kārtas, kurā pat pieteikumā nebūs Šveices izlases pussarga Granita Džakas, kurš 27. oktobrī pret "Crystal Palace" (2:2) tika nomainīts jau 61. minūtē un kluba fanu svilpieniem un ūjināšanai atbildēja ar necieņu. Vēlāk Džaka skaidroja, ka tas bijis pēdējais piliens un ka regulāri izjutis līdzjutēju nepatiku un sociālajos tīklos saņēmis pat draudus. Kā jau varēja gaidīt, pēc šādas abpusējas nepatikas izrādīšanas starp faniem un Džaku pussargs palicis bez kapteiņa apsēja.

"Esmu izlēmis, ka viņš vairs nav mūsu komandas kapteinis, un viņam to pateicu," sacīja Emerijs. "Viņš pieņēma manu lēmumu, un savu lēmumu paziņoju arī pārējiem kapteiņiem. Tagad mūsu kapteiņi ir Obamejangs, Beljerins, Lakazets un Ezils, bet pirmais kapteinis ir Obamejangs. Tagad šī tēma ir slēgta."

27 gadus vecais Džaka šajā Premjerlīgas sezonā ir sācis deviņas spēles. Viņš klubā aizvada ceturto sezonu un 2016. gada vasarā par 45 miljoniem eiro tika nopirkts no Menhengladbahas "Borussia", kas 2012. gadā pussargu no Šveices "Basel" iegādājās par 8,5 miljoniem eiro. 30 gadus vecais Obamejangs šosezon Premjerlīgā 11 spēlēs ir guvis astoņus vārtus. "Arsenal" ar 17 punktiem 11 mačos ieņem piekto vietu, bet Eiropas līgas grupu turnīra pirmajā aplī uzvarēja visās trīs spēlēs.

Izmantotie resursi:
https://www.arsenal.com/news/aubame...


Kouls Pālmers. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix
6

Pālmers iesit pokeru un panāk Holannu, ''Chelsea'' grauj ''Everton''

Anglijas futbola Premjerlīgas 33. kārtas noslēgumā Londonas ''Chelsea'' ar 6:0 ''Stamford Bridge'' stadionā sagrāva Liverpūles ''Everton''. Četrus vārtus uzvarētāju rindās guva Kouls Pālmers.
Gabriels Martinelli. Foto: EPA/ Scanpix
7

Gvardiola un "City" var priecāties – arī "Arsenal" 33. kārtā piedzīvo zaudējumu

Anglijas Premjerlīgā aizvadīta pirmspēdējā 33. kārtas spēle. Londonas "Arsenal" savā laukumā uzņēma Top4 komandu "Aston Villa". Uzvarētājs tika noskaidrots spēles beigās, kad viesi no Birmingemas guva divus bezatbildes vārtus.
"Crystal Palace" pēc gūtajiem vārtiem. Foto:AP/Scanpix
16

Eze un "Crystal Palace" viesos šokē titula kārotāju "Liverpool"

Anglijas Premjerlīgas 33. kārtas ietvaros svarīgus punktus zaudējusi Jirgena Klopa vadītā "Liverpool", kas ar 0:1 savā laukumā atzina "Crystal Palace" pārākumu. Vienīgos vārtus guva Ebereči Eze. "Liverpool" tas bija vien trešais zaudējums Premjerlīgā šosezon.