Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Anglijas izlases galvenais treneris Sautgeits piekrīt algas samazinājumam

Agris Suveizda

Anglijas izlases galvenais treneris Sautgeits piekrīt algas samazinājumam
Gerets Sautgeits. Foto: Reuters/Scanpix

Arī Anglijas Futbola asociācija (FA) Covid-19 pandēmijas laikā rēķinās ar vērā ņemamiem zaudējumiem un ir nolēmusi samazināt darbinieku algas. Vislielākajam samazinājumam piekrituši vīriešu un sieviešu pieaugušo izlašu vadītāji Gerets Sautgeits un Fils Nevils, kuriem atvilkti 30%.

"Piedāvājam, ka visi emdarbiniekiem, kuri gadā saņem vismaz 50 tūkstošus sterliņu mārciņu [jeb vismaz 56,9 tūkstošus eiro] alga uz pagaidu periodu tiek samazināta par 7,5%. Tā kā lielākas algas saņemošie uzņemas arī lielāku atbildību, pieaugušo izlašu treneri ir piekrituši 15% samazinājumam, bet organizācijas vislielākie saņēmēji – pat 30% samazinājumam," FA mājaslapā citēts izpilddirektors Marks Balingems.

"Ņemot vērā Anglijas izlašu spēļu, FA kausa izcīņas un Vemblijā paredzēto pasākumu pārcelšnu, kopējā finansiālā ietekme varētu būt ap 100 miljoniem sterliņu mārciņu [jeb 113,8 miljoniem eiro], taču tā mierīgi varētu pārsniegt arī 150 miljonus mārciņu [170,7 miljonus eiro]," organizācijas izpilddirektors atklāja iespējamo zaudējumu aplēses.

Lai arī asociācijas mājaslapā konkrēti vārdi netika minēti, alga par 30% esot samazināta gan vīriešu izlases galvenajam trenerim Geretam Sautgeitam, gan arī sieviešu izlases galvenajam trenerim Filam Nevilam. Sautgeita gada alga esot trīs miljonu mārciņu jeb 3,4 miljonu eiro apmērā, bet Nevila atalgojums esot 300 tūkstoši mārciņu jeb 341 tūkstotis eiro gadā.

Kamēr Premjerlīgas vadība turpina pārrunas ar Spēlētāju arodbiedrību, brīvprātigi 30% algas samazinājumam esot piekritis "West Ham" galvenais treneris Deivids Moizs. Tikmēr cita Premjerlīgas trenera Žuzepa Gvardiolas ģimenē ir sēras – 82 gadu vecumā pēc saslimšanas ar Covid-19 mirusi Gvardiolas māte.

Izmantotie resursi:
FA staff to take pay cut during Coronavirus...
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://www.theguardian.com/footbal...
https://www.mancity.com/news/club/c...