Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Ibrahīmovičam un Mingsam draud diskvalifikācija uz vairākām spēlēm

Andrejs Siliņš

Ibrahīmovičam un Mingsam draud diskvalifikācija uz vairākām spēlēm
Tairons Mings saņem sitienu no Zlatana Ibrahīmoviča
Foto: AFP/Scanpix

"Manchester United" zvaigznei Zlatanam Ibrahīmovičam un "Bournemouth" aizsargam Taironam Mingsam draud vairāku spēļu diskvalifikācija par saķeršanos Anglijas Premjerlīgas 27. kārtas spēlē.

Sestdien Mančestrā spēle noslēdzās bez uzvarētāja noskaidrošanas (1:1), bet pirmā puslaika izskaņa norisinājās incidents, kurā galvenās lomas spēlēja tieši Ibrahīmovičs un Mingss. Ibrahīmovičs nokrita uz zālāja un viņam uz galvas brutāli uzlēca Mingss. Uzreiz nākamajā epizodē Zlatans cīņā par bumbu iesita ar elkoni Mingsam pa galvu. Abās epizodēs nevienam no spēlētājiem netika piešķirtas sarkanās kartītes, taču noraidīts tika Endrjū Surmans, kurš saņēma otru dzelteno kartīti par Ibrahīmoviča pagrūšanu. Asumi turpinājās arī otrajā puslaikā, jo Ibrahīmovičs tika notriekts no kājām jau pirmajā minūtē. Spēlētāju emocijas gan lēnām norimās.

Anglijas Futbola asociācija (FA) paziņojusi, ka abu rīcība tiks izvērtēta, tāpat tiks uzklausīts iesaistīto personu viedoklis par notikušo, taču abiem spēlētājiem draud diskvalifikācija līdz pat trim spēlēm. Tā attiektos uz Premjerlīgu un kausa izcīņu, taču UEFA Eiropas līgas spēlē Ibrahīmovičam jebkura lēmuma gadījumā būs iespēja spēlēt.

"Spēlētāji bija iesaistīti dažādos incidentos ap 44. minūti, un spēles tiesneši tos konkrētajā brīdī neredzēja, taču video viss ir redzams," sacīts FA paziņojumā, kurā teikts arī tas, ka Mingam sods varētu būt pat lielāks, nekā trīs spēļu diskvalifikācija. "FA saņēmusi prasību, ka "Bournemouth" aizsarga rīcībai nebūtu pietiekami ar standarta soda piešķiršanu. Pārkāpumi, kas norisinājušies starp spēlētājiem, pie kuriem nav bumbas, un kas konkrētajā brīdī palikuši nepamanīti, tiek izskatīti komitejā, ko vada trīs bijušie tiesneši."

Katram no šiem tiesnešiem būs jānoskatās epizožu video ieraksts atsevišķi, lai pieņemtu lēmumu par iespējamo sodu. Lai pieņemtu soda mēru ar atpakaļejošu datumu, lēmumam jābūt vienbalsīgam.

Izmantotie resursi:
BBC

Slēpts komentārs: Infamisers

     [+] [-]

, 2017-03-06 20:00, pirms 7 gadiem
Ir abiem diskābelis uz 3 spēlēm jau iedots no fa

  +2 [+] [-]

, 2017-03-06 21:53, pirms 7 gadiem
Futbols nav pāķu diskotēka, kurā darbojas "zobs pret zobu" un tā kā tiesnesis palaida garām šīs epizodes, kaut apzināta agresija sodāma ar tiešo sarkano, tad katram pienākas trīs spēļu diskābelis, kas pienākas par tiešo sarkano. Punkts.

     [+] [-]

, 2017-03-07 09:20, pirms 7 gadiem
bosnietis tādus gājienus jau nekad nepiedos