Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Van Gāls šokēts: "Zaudējām veidā, kas nav pieļaujams"

Van Gāls šokēts: "Zaudējām veidā, kas nav pieļaujams"
Arsēns Vengers
Foto: AP/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas astotās kārtas centrālajā mačā Londonas „Arsenal” pamatīgi šokēja Mančestras „United”, līdz 20.minūtei gūstot trīs bezatbildes vārtus. Pēcspēles preses konferencē londoniešu galvenais treneris Arsēns Vengers pastāstīja, ka ir ļoti apmierināts ar komandas sniegumu, un uz cīņu par titulu raugās pozitīvi. Savukārt Luijs van Gāls neslēpa šoku par mača gaitu.

Pēc piedzīvotā zaudējuma ar rezultātu 0:3, Mančestras „United” galvenais treneris Luijs van Gāls atzina, ka nebija gaidījis, ka spēle tā varētu izvērsties. „Biju pārsteigts. Nespējām izpildīt savus uzdevumus un spēlējām bez vēlmes uzvarēt. Kad tu ļauj tādai komandai kā „Arsenal” spēlēt plaši, ir skaidrs, ka zaudēsi. Mēs gatavojāmies spēlēt kompakti, nezaudējot agresivitāti. Šobrīd spēlētājiem ir emocionāls brīdis, jo mēs zaudējām tādā veidā, kas nav pieļaujams, ja atrodies tabulas augšgalā.”

„Arsenal” pussargiem, piemēram, Santi Kasorlam un Mesutam Ezilam bija pārāk daudz brīvas vietas un viņiem pietiek kvalitātes, lai to izmantotu. Mēs zaudējām katru divcīņu, katru otro bumbu. Mēs cieši nesedzām viņu pussargus, kas ļāva viņiem brīvāk spēlēt, jo „Arsenal” ir lieliska komanda. Mums ir jāspēlē labāk. Aizsardzība sākas ar uzbrucēju. Mums jābūt kompaktākiem pret tādām komandām kā „Barcelona”, „PSG” un „Arsenal,” piebilda van Gāls.

Holandietis arī atzina, ka viņu visvairāk satrauc futbolistu gatavība spēlei pret „Everton”. „Manas lielākās bažas ir tas, ka futbolisti dosies palīdzēt savām izlasēm, tāpēc mēs nevarēsim sagatavoties spēlei pret „Everton”. Man ir jāgaida, lai redzētu, vai futbolisti ir atbilstošā sportiskajā formā un garīgi veseli , lai spēlētu. Mēs nevarēsim sagatavoties, jo viņi atgriezīsies trešdien un ceturtdien, tāpēc daudz labāk ir uzvarēt spēli un tad gatavoties nākamajai. Pirms iepriekšējā izlašu pārtraukuma zaudējām „Swansea”, bet uzvarējām „Liverpool”, mums tas ir pa spēkam, bet šodienas spēle mani šokēja.”

Savukārt Londonas „Arsenal” galvenais treneris Arsēns Vengers, kurš aizvadītajā nedēļā pēc piedzīvotā zaudējuma Čempionu līgā tik ļoti kritizēts, atzina, ka viņa vadītā komanda aizvadīja lielisku spēli. „Pagājušajā Premjerlīgas spēlē uzvarējām ar 5:2 un šodien izcīnījām uzvaru ar rezultātu 3:0. Divās spēlēs esam guvuši astoņus vārtus pret spēcīgām komandām. Kopumā tas bija pārliecinošs sniegums. Visi spēlēja ļoti labi un Aleksis bija ļoti efektīvs.

Uz žurnālista jautājumu par neveiksmīgo startu Čempionu līgā Vengers atbildēja izvairīgi, komentējot šodienas spēli. „Pirmo puslaiku iesākām ļoti spēcīgi, spēlējot augstu un ar lielu ātrumu. Savukārt otrajā – spēlējām disciplinēti un kontrolējām rezultātu, ko paveicām ļoti labi. Tas dod atbildi uz visiem jautājumiem, kas radušies nedēļas laikā.”

Franču speciālists bija apmierināts ar visu komandu kopumā, taču īpaši izcēla Teo Volkotu. „Man jāsaka, ka Volkots ļoti ietekmēja spēles gaitu. Viņš neguva vārtus, bet es gribu uzslavēt uzbrucējus, kuri pat tad, ja negūst vārtus paši, palīdz to izdarīt citiem. Viņš piedalījās divos vārtu guvumos.

Tāpat Vengers atzina, ka jūtas ļoti skumji par ziņām, ka „Liverpool” atbrīvojusies no komandas galvenā trenera Brendana Rodžersa. „Vienmēr jūtos skumji, kad kaut kas tāds notiek, jo uzskatu, ka viņš ir labs treneris. Diemžēl spiediens uz treneriem vienmēr ir lielāks. Manuprāt, tas ko viņš kopā ar „Liverpool” izdarījis, viņam ļoti nepaveicās, ka neizcīnīja titulu. Viņš bija vistuvāk Premjerlīgas čempionu titulam kā jebkurš iepriekšējais komandas treneris, bet tā notiek. Vēlu viņam veiksmi un esmu drošs, ka viņš atradīs jaunu darbu."

Noslēgumā Vengers pavēstīja, ka cīņa par titulu rit pilnā sparā un ka šī uzvara komandai bija ļoti svarīga. „Mēs cīnāmies par titulu. Par diviem punktiem atpaliekam no Mančestras „City”, tāpēc ceru, ka šodienas uzvara dos mums pārliecību.”

Izmantotie resursi:
Wenger on victory, Alexis and Walcott | News...
Van Gaal reacts to United's defeat at Arsenal -...

     [+] [-]

, 2015-10-05 09:30, pirms 9 gadiem
Jāsūta Gāls bekot un jāmeklē cits treneris

     [+] [-]

, 2015-10-05 09:50, pirms 9 gadiem
Tā ar svaigu galvu padomājot, tā tomēr bija pārāk liela avantūra vai pašpārliecinātība no LvG puses ielikt aizsarga pozīcijā Jangu, atstāt rezervē Šnaiderlinu, kuru pirka tieši priekš šādām spēlēm lai dedzina laukuma centru. Varēja mierīgi nospēlēt no dziļas aizsardzības kā pirms gada un gaidīt savas iespējas. Savā laukumā var likt tik uzbrūkošu sastāvu. Bet nu filosofija

     [+] [-]

, 2015-10-05 13:56, pirms 9 gadiem
ABa rakstīja: Tā ar svaigu galvu padomājot, tā tomēr bija pārāk liela avantūra vai pašpārliecinātība no LvG puses ielikt aizsarga pozīcijā Jangu, atstāt rezervē Šnaiderlinu
Es domāju, ka iemesls ir- ja neliek Jangu, tad uz LB jāpārvieto Darmians un kā RB jāliek Valensija.
Un Sančess vs. Valensija? Tur nekas labs nevar sanākt...
Ok arī Darmians izrādās totāli netika ar viņu galā, bet tas jau cits stāsts.

     [+] [-]

, 2015-10-05 15:44, pirms 9 gadiem
yuka rakstīja: Es domāju, ka iemesls ir- ja neliek Jangu, tad uz LB jāpārvieto Darmians un kā RB jāliek Valensija.
Un Sančess vs. Valensija? Tur nekas labs nevar sanākt...
Ok arī Darmians izrādās totāli netika ar viņu galā, bet tas jau cits stāsts.
Varianti jau bija vairāki, ielikt Blindu kreisajā malā un centrā Smolingam klāt Džounsu, bet ok, centra pāri negrib izjaukt. Tad to pašu Džounsu vai Makneiru ieliec malā. Darmians jau arī principā izskatās izpumpējies, bet pie normālas atpūtas jau netiek. Jangs un Valensija abi ir vienādi (nav aizsargi), abi nemāk turēt aizsardzības līniju un zaudē pozīciju, ČL spēlē nolohojās Valensija zaudētajos vārtos, vakar Jangs tieši tāpat viens pats aizsapņojās soda laukumā, vienīgi Remzijs to neizmantoja. Protams pēc spēles jau ir viegli tēlot gudro un teikt kā vajadzēja darīt.