Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Divi Braiena vārti papildlaikā ļauj "Fulham" atgriezties Premjerlīgā

Divi Braiena vārti papildlaikā ļauj "Fulham" atgriezties Premjerlīgā
Džo Braiens (centrā) un ''Fulham'' futbolisti līksmo. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix

Dramatiskā divu Londonas komandu duelī ''Fulham'' ar 2:1 papildlaikā pārspēja ''Brentford'' un nodrošināja sev ceļazīmi uz Anglijas Premjerlīgu. Par spēles galveno varoni kļuva ''Fulham'' aizsargs Džo Braiens, kurš guva abus savas komandas vārtus.

''Championship'' regulārās sezonas ietvaros ''Brentford'' ar 81 punktu 46 mačos ieņēma trešo vietu, kamēr ''Fulham'' ierindojās vietu zemāk. Vietu Premjerlīgā nākamsezon jau savlaicīgi sev rezervēja ''Championship'' uzvarētāja Līdsas ''United'' un otrās vietas īpašniece ''West Brom Albion''.

Trešo līdz sesto vietu regulārajā turnīrā ieņēmušās komandas savā starpā izspēlēja play-off miniturnīru, noskaidrojot trešās ceļazīmes īpašnieci. Divu pusfināla spēļu summā ''Brentford'' apspēlēja ''Swansea'', savukārt ''Fulham'' tika galā ar ''Cardiff''.

Šonakt abas komandas tikās uz lielo finālu ''Wembley'' stadionā. Ar 90 minūtēm uzvarētāja noskaidrošanai nepietika, tāpēc bija nepieciešams papildlaiks. Tajā par varoni negaidīti kļuva 26 gadus vecais ''Fulham'' aizsargs Džo Braiens. Mača 105. minūtē Braiens izvirzīja savu komandu vadībā no standartsituācijas - aizsargs piemānīja ''Brentford'' vārtsargu, liekot domāt, ka tiks izpildīts centrējums soda laukumā, taču izmantoja brīdi, kad tuvais stūris bija palicis pavisam brīvs, un no ļoti liela attāluma raidīja bumbu vārtos (1:0).

12 minūtes vēlāk Braiens guva arī otros vārtus, pieslēdzoties uzbrukumam un veicot teicamu ierāvienu soda laukumā, no kurienes ieripināja bumbu ''Brentford'' vārtos (2:0). Tiesa, papildlaika pēdējā kompensācijas laika minūtē Henriks Dalsgārds vienus vārtus atguva, taču nu jau bija par vēlu - ''Fulham'' svinēja uzvaru ar 2:1 un atgriezās Anglijas spēcīgākajā čempionātā pēc vienas sezonas pārtraukuma. Tikmēr ''Bentford'' šī bija jau devītā neveiksme pārspēlēs kluba vēsturē.

''Es neesmu varonis. Visi no šiem puišiem, treneriem, personāla un menedžementa ir bijuši lieliski. Mēs esam tikuši norakstīti jau piecas, sešas, septiņas reizes, un es pat kaut kur lasīju, ka mēs esam no pretiniekiem nobijušies,'' pēc spēles atzina Braients.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...


, 2020-08-05 08:45, pirms 4 gadiem
Isteniba nezeligs liktenis, daudziem no speletajiem, izcina vietu Premjerliga, bet pec tam reti kurs paliek komanda, jo komandas parasti pastiprinas
, 2020-08-05 08:56, pirms 4 gadiem
Žēl Brentford vārtsarga. Komentētāji minēja, ka lieliska sezona un cik redzēju play-off spēles, bez viņa Brentforda apstātos jau pret Swansea, arī finālā bija nevainojams,bet varbūt pirmā kļūda sezonā maksāja visu. Tā pat nebija tik daudz kļūda, cik Braiena viltība un meistarība.
, 2020-08-05 09:20, pirms 4 gadiem
...šī esot pati vērtīgākā spēle....pat uzvara ČL finālā ienes komandai mazāk naudas
, 2020-08-05 09:53, pirms 4 gadiem
Maikl30 rakstīja: Isteniba nezeligs liktenis, daudziem no speletajiem, izcina vietu Premjerliga, bet pec tam reti kurs paliek komanda, jo komandas parasti pastiprinas
Labakie jau saglabas vietu, tacu 2/3 speletaju dabus meklet sev jaunu darba vietu. Domaju ka vini to saprot, ka ari tituls laus atrast vietu laba sava limena kluba.
, 2020-08-05 10:19, pirms 4 gadiem
Maikl30 rakstīja: Isteniba nezeligs liktenis, daudziem no speletajiem, izcina vietu Premjerliga, bet pec tam reti kurs paliek komanda, jo komandas parasti pastiprinas
Labs piemērs ir mūsu pašu Kaspars Gorkšs. Ja nemaldos, uz Premjerlīgu palīdzēja izsisties gan Blackpool, gan Reading, gan QPR, turklāt visās komandās bija aizsardzības balsts un dzīvojās pa simboliskajām izlasēm, bet izcīnītajā Premjerlīgā laikam tikai epizodiski uzspēlēja tikai QPR
, 2020-08-05 11:28, pirms 4 gadiem
Bija, bija vārtsarga kļūda. Nedrīkst tā izvēlēties pozīciju, atstājot stūri nenosegtu. Taču arī Brendfordas uzbrukums bija nosēdies - laikam visa komanda mazliet sadega, līdz galam nespēlējot drosmīgi un nevēloties riskēt. Nav jau brīnums, cik saprotu, devīto reizi apstājas pārspēlēs un Anglijas top sabiedrībā nav bijuši 70 gadu.. Un tak vairākas spēles regulārā čempionāta beigās varēja vinnēt un nodrošināt tiešo promociju... njā, žēl. Bet nu vakar bija Fulham un Brainta diena.
yankeezulu rakstīja: Žēl Brentford vārtsarga. Komentētāji minēja, ka lieliska sezona un cik redzēju play-off spēles, bez viņa Brentforda apstātos jau pret Swansea, arī finālā bija nevainojams,bet varbūt pirmā kļūda sezonā maksāja visu. Tā pat nebija tik daudz kļūda, cik Braiena viltība un meistarība.
, 2020-08-05 13:35, pirms 4 gadiem
timoty rakstīja: Bija, bija vārtsarga kļūda. Nedrīkst tā izvēlēties pozīciju, atstājot stūri nenosegtu.
Vienlaikus jāuzteic Braiena iniciatīva un precizitāte. Ieraudzīt, uzdrīkstēties un trāpīt. Pat slavenākiem un objektīvi it kā meistarīgākiem spēlētājiem ne vienmēr ir izdevies viss vienlaikus.
, 2020-08-05 13:38, pirms 4 gadiem
Drusku par pašu spēli. Noskatījos otro taimu un pagarinājumu.

Kā jau Playoff finālā, abas komandas kopumā, pirmkārt, neaizrāvās ar pārmērīgi liekām avantūrām un otrkārt, bija savāktas un precīzi darbojās aizsardzībā.

Statistika bija līdzīga, bet pati spēle tomēr ne. Acīs krita neliels, bet pamanāms Fulham pārākums meistarībā. It sevišķi pussargu līnijā, kur Fulham ar labāku reakciju un starta ātrumu regulāri paspēja pirmie uz t.s. "otrajām bumbām". Brīžiem labi presēja un turēja bumbu Brentford, bet izpalika pēdējā vai priekšpēdējā piespēle. No Brentfordas patika Olī Votkinss (ne velti rezultatīvākais līgā, šo godu dalot tieši ar Fulham bombardieri Mitroviču), uzbrūkošais pussargs Benramā un kreisais malējais aizsargs Henrijs. Fulham stipri spieda uz labo malu, kur aktīvi darbojās Kebano un Odoi. Grūti noturams AM pozīcijā bija Onoma. Lielu darba apjomu veica centra uzbrucējs Kamarā.

Abu komandu piesardzība aizsardzībā tā arī neļāva izcelties nevienam. Spēle aizgāja līdz pagarinājumam, kurā Fulham ieguva tiesības uz tiešo brīvsitienu, kas deva iespēju negaidīti par varoni kļūt kreisajam malējam aizsargam Džo Braienam un uz izbrīnu noķert Brentford vārtsargu Dāvidu Raju, kurš gaidīja centrējumu. Turklāt Braiens iesita arī otros vārtus pēc pieslēgšanās uzbrukumam inside left zonā un sieniņas izspēles ar Mitroviču. Brentford atgūtais gols nāca par vēlu un principā viscaur pelnīta Fulham uzvara.
Sandro Tonali. Foto: AFP/Scanpix

Arī Anglijas Futbola asociācija apsūdz diskvalificēto Tonali par likmju izdarīšanu

Anglijas Futbola asociācija (FA) šodien nākusi klajā ar paziņojumu, kurā izvirzījusi apsūdzību Ņūkāslas ''United'' itāļu pussargam Sandro Tonali par likmju izdarīšanu uz futbola mačiem.
Džeimijs Vārdijs. Foto: AP/Scanpix
3

Premjerlīga par finansiālajiem pārkāpumiem izvirza apsūdzību arī izkritušajai Lesterai

Anglijas Premjerlīga izvirzījusi apsūdzības "Leicester City", kas pēc pagājušās sezonas izkrita uz pēc spēka otro līgu. Apsūdzībās norādīts, ka iepriekšējo trīs sezonu zaudējumi pārsnieguši pieļaujamo normu.
Viens no Notingemas līderiem Morgans Gibss-Vaits. Foto: Reuters/Scanpix
6

Notingemas ''Forest'' atņem četrus punktus PL tabulā par finanšu pārkāpumiem

Anglijas Premjerlīgas klubs Notingemas ''Forest'' sodīts ar četru punktu atņemšanu turnīra tabulā par finanšu pārkāpumiem, ziņo britu raidorganizācija BBC.