Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Malnačs: "Virslīgā neredzam "Blackpool" pastiprinājumu"

Malnačs: "Virslīgā neredzam "Blackpool" pastiprinājumu"
Normunds Malnačs (no labās)
Foto: LTV Sports

Anglijas Premjerlīgas kluba "Blackpool" direktors Normunds Malnačs sarunā ar Sportacentrs.com atklāja, ka pašreiz Latvijas futbola Virslīgā neesot tādu futbolistu, kuri varētu pastiprināt "Blackpool" Premjerlīgas vajadzībām.

"Uzskatām, ka Premjerlīga ir labākā līga pasaulē, tāpēc mums attiecīgi nepieciešami ļoti laba līmeņa futbolisti – tādi, kuri varētu pastiprināt komandu. Pašreiz Latvijas Virslīgas kontekstā grūti iedomāties kādu, kurš varētu būt reāls pastiprinājums. Jā, ir daži varianti, taču, lai neceltu ažiotāžu, uzvārdus nevēlos atklāt," sarunā ar Sportacentrs.com teica "Blackpool" direktors Normunds Malnačs.

Malnačs atklāja, ka, ja no Latvijas tiktu piesaistīti futbolisti, viņi būtu vecumā līdz 21 gadam, piebilstot, ka ne obligāti jau uz nākamo sezonu, bet nākotnes vārdā.

Runājot par sastāva komplektāciju nākamajai sezonai, Malnačs atklāja, ka izmaiņas būšot visnotaļ ievērojamas: "Komanda jāpārveido par aptuveni 75%, jo lielākā daļa neatbilst Premjerlīgas līmenim. Tādi futbolisti kā skots Čārlijs Adamss un velsietis Deivids Vons noteikti veidos mūsu kodolu, bet pārējie no pagājušās sezonas sastāva ir "uz robežas". Transfēru budžets mums ir skaidrs, to, protams, neatklāsim. Varu pateikt tik vien, ka ir saraksts ar aptuveni 20 potenciāliem jaunpienācējiem. Treneriem (Ianam Holovejam - V.B.) būs ļoti grūts selekcijas darbs."

Vaicāts par pārbaudes spēlēm pirms jaunās sezonas, Malnačs atklāja, ka pagaidām šajā sakarā vēl norit darbs, un ir sarunātas pārbaudes spēles ar Anglijas zemāko līgu klubiem, un ir plāni par vienu vai divām pārbaudes spēlēm Latvijā: "Ļoti liela varbūtība, ka būsim Latvijā. Ļoti vēlamies uzspēlēt ar "Jelgavu". Par 95% šī spēle notiks. Vēl ir variants otram mačam ar "Jūrmalu"."

Malnačs atklāja, ka iespējamais pārbaudes mačs pret Latvijas kausa ieguvēju "Jelgavu" varētu tikt translēts televīzijā – noritot sarunas ar "Viasat". Tiesa, tajā laikā (augusta sākums) būs Eiropas basketbola čempionāta kvalifikācijā, kas varētu būt par šķērsli "Blackpool" spēles translācijai.


, 2010-07-05 18:29, pirms 14 gadiem
nu tad davai vediet sarunat ar kadu citu, nevis ar viasatu
, 2010-07-05 18:31, pirms 14 gadiem
J.Laizāns, Kļava neder EPL!?...
, 2010-07-05 18:32, pirms 14 gadiem
Nav jau nekāds brīnums, ka Virslīgas spēlētāji neatbilst EPL, bet ir jau vēl mūsējie ārzemēs...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-07-05 18:41, pirms 14 gadiem
A Jaunlatvietis PĻutka?
, 2010-07-05 18:45, pirms 14 gadiem
???
Valdis Bērziņš ieliek virsrakstu: Malnačs: "Virslīgā neredzam "Blackpool" pastiprinājumu".

Malnačs tekstā saka: "Pašreiz Latvijas Virslīgas kontekstā grūti iedomāties kādu, kurš varētu būt reāls pastiprinājums. Jā, ir daži varianti, taču, lai neceltu ažiotāžu, uzvārdus nevēlos atklāt,"

Vispār inetersanti kāds tad līmenis ir Virslīgā. Kad Blackpool spēlēja ČL, tad vienkārši nevarēja atļauties labākos Latvijas futbolistus, bet tagad PL vairs neatbilst līmenis.
, 2010-07-05 18:52, pirms 14 gadiem
Ja skatās nākotnē, tas pat ir izdevīgāk! Ja teiksim, kāds gadus 20 vecs talants tiek paņemts, izaug tur kā labs spēlētājs, turpina karjeru EPL,tad uz nākošo PK kvalifikāciju mums jau ir stabīls EPL spēlētājs. Viens nav arējs, bet tomēr. Sīkums, bet patīkami.
, 2010-07-05 18:57, pirms 14 gadiem
_Gattča_ rakstīja: Ja skatās nākotnē, tas pat ir izdevīgāk! Ja teiksim, kāds gadus 20 vecs talants tiek paņemts, izaug tur kā labs spēlētājs, turpina karjeru EPL,tad uz nākošo PK kvalifikāciju mums jau ir stabīls EPL spēlētājs. Viens nav arējs, bet tomēr. Sīkums, bet patīkami.
wow, tu nu gan esi ģēnijs. paldies, ka atvēri mums acis.
, 2010-07-05 19:13, pirms 14 gadiem
Nu,bet tač neviens neder ja darētu tad viņš jau būtu kādā citā līgā,bet nu Kļavu jau varētu uz pārbaudes laiku.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-07-05 19:15, pirms 14 gadiem
Žurka rakstīja: J.Laizāns, Kļava neder EPL!?...
primais vecs, otrs vajsh
, 2010-07-05 19:24, pirms 14 gadiem
Žurka rakstīja: J.Laizāns, Kļava neder EPL!?...
Tu ko apsities esi? Laizāns vairs nevienam nav vajadzīgs Krievijas premjerlīgā, a Kļava neko vairāk pa bumbas izsišanu nemāk. Paskaties kā spēlē aizsargi EPL un kā spēlē Kļava.
, 2010-07-05 19:38, pirms 14 gadiem
Jā, esmu ģēnijs. Vairāk nekā dažs labs, kura VISAS līdzšinējās prognozes ir konkrēti aplauzušās.
, 2010-07-05 20:08, pirms 14 gadiem
Gribeeju ievietot sheit komentaaru ar savaam domaam. Nebija nekaa rupja un cenzeeta. (nopeitni, neviena rupja vaarda) Bet sisteema man raada luuk ko! Kaa es varu iepaziities ar tiem vaardiem, kas sheit nav atljauti?

"Lūdzu, iztiksim bez savstarpējām rupjībām. Protams, mazliet pacenšoties, Tu varētu apiet mūsu vārdu filtru un iedabūt te iekšā savas neķītrības, bet tas nav to vērts."
, 2010-07-05 20:45, pirms 14 gadiem
Nu nu....... Neredz kandidātus..... Vienkārši tiklīdz būtu interese tā mūsu klubu turētāji uzgrieztu cenu....
No aizsargiem stabili varētu Kļava kas ar māk piedalīties standartu izspēlē..... Cik zin viņam beidzas šogad līgums un tad lai LM kaut dabūtu kādus latus varētu atlaist.....
Nu un bijušais virslīgas progukts Ivanovs.... Arī manuprāt labs špīlers...
, 2010-07-05 20:55, pirms 14 gadiem
Nevar nepiekrist Malnača kunga sacītajam. Mūsējie (labākie mūsējie) ļoti labi der Championship līmenim. Gorkšs to ir pierādījis, labi par Pļutku Derby County rindās nerunāsim. Lai tas paliek kā izņēmums. Man jau ir tādas personīgās aizdomas, kas varētu būt tas/tie nākotnes vārdā, ņemot vērā spēlētāju minēto vecumu - līdz 21 gadam. Pareizi jau viņš dara - nav, ko muti brūķēt pirms kaut kas reāls nav noticis. Pateiktu uzvārdu, mēs safanotos un beigās droši vien aplauztos. Redz, kā Kosmačovs sev nākotni smagi noraka - nebūtu, aizbraucot pērn ziemā pārbaudē uz Blackpool, uzskrūvējis pārāk lielas prasības, moš, tagad jau spēlētu EPL.
, 2010-07-05 21:24, pirms 14 gadiem
Nopeerkat Vaņinu pa 2 mil
, 2010-07-05 21:29, pirms 14 gadiem
Leitis70 rakstīja: No aizsargiem stabili varētu Kļava kas ar māk piedalīties standartu izspēlē.....
aha, kur tas roza brilles izdod - Polija un Krievijas ne specigos klubos netika, bet EPL redzi stabili iederetu, haha
, 2010-07-05 22:22, pirms 14 gadiem
Kāpēc uzreiz Virslīga? no Azerbaidžānas var paņemt Karlsonu, no ASV - Hščanoviču.. Gribu teikt Gorkšu, bet diezvai dos otru iespēju, jo pirmajā reizē jau viņš bija tas, kurš aizgāja prom uz QPR, kas tad kotējās augstāk!
, 2010-07-05 22:50, pirms 14 gadiem
Lai izbauda vienīgo sezonu premjerā un tad atpakaļ savā vietā. Man kā latvietim tā angļu p.....stu pilsēta pie vienas vietas. Lai lido ārā ar visiem Belokoņiem.
, 2010-07-05 22:55, pirms 14 gadiem
Bet nav jau, arī tādi, kas uzreiz varētu aizbraukt un spēlēt Blackpool pamatsastāvā. Piekrītu Uldriķim, kurš saka, ka vienīgie Latvijas spēlētāji, kuri atbilstu APL ir Gorkšs un Vaņins. No virslīgas varētu pievienoties (ar domu par nedaudz tālāku nākotni) Rakels, Karašausks, Žuniors, Ševeļovs u.c. jaunie talanti, bet problēma ir viņu transfēra maksa, kas priekš Blackpool ir par augstu.
, 2010-07-06 00:13, pirms 14 gadiem
Liquid rakstīja: aha, kur tas roza brilles izdod - Polija un Krievijas ne specigos klubos netika, bet EPL redzi stabili iederetu, haha
Kļavas gadījumā krievi negrib maksāt to piķi ko Metalurgs prasa.... Nu cik zinu..... Un ja izrādītu Blackpool kādu interesi, tad vispār sviestā cenu paprasītu.... Nu ceru ka saprati domu ko gribēju pateikt...
, 2010-07-06 00:59, pirms 14 gadiem
zigiss rakstīja: Vispār inetersanti kāds tad līmenis ir Virslīgā. Kad Blackpool spēlēja ČL, tad vienkārši nevarēja atļauties labākos Latvijas futbolistus, bet tagad PL vairs neatbilst līmenis.
Vēl jau ir jautājums, vai nevarēja atļauties, jo naudas par maz, vai nepirka tāpēc, ka cena bija nesamērīgi uzskrūvēta - tās tomēr ir 2 pietiekami dažādas lietas.
Arī Watford Cauņu "nevarēja atļauties" - bet vienkārši tāpēc, ka Skonto prasīja vairāk, nekā pircējs bija gatavs maksāt.
, 2010-07-06 01:33, pirms 14 gadiem
Nav jau svarīgi.... Blackpool vai kāds cits nopietns klubs kā izrāda interesi par mūsu spēlētājiem, tad tik sāk rēķināt kādu piķi iecirtīs...
Kad šo skrūvējienu uztaisa, tad pagriež pircēji muguru un pasāciens beidzies..
Domājams tādā veidā daudziem labiem spēlētājiem karjeras noraktas un atliek pa virslīgu muļļātie....
Ja reiz pa to pašu Kļavu aizsākām sarunu, tad kas zin kur bija problēmas lai nepievienotos Leeds klubam??? Nevienam jau nav infas.... Nu un ko saka ar visam ticēt nevar...
, 2010-07-06 08:09, pirms 14 gadiem
Par Latvijas viduvējiem futbolistiem joprojām tiek prasītas neadekvāti augstas naudas, tāpēc neviens, pat krievi, netaisās tās maksāt. Un pareizi dara. Kad mūsu "kupi-prodaj" tipa futbola biznesmenīšiem beidzot pieleks, ka šodien, izņemot azerbaidžāniešus un kazahus, neviens netaisās maksāt par neko, tad Latvijas futbolisti nonāks labos čempionātos. Bet Gorkšu neviens vairs BFC neņems, jo viņš vairāk spēlē ar muti, ne laukumā, bet Vaņka īsti neder Anglijas futbolam, kur vārtsargam ir jāspēlē agresīvi (labā nozīmē) un aktīvi. Vaņka tāds nav. Bet par pārējiem visu jau Malnačs pateica. Kļava labākajā gadījumā derēti Championship līmenim, bet jaunajiem vēl augt un augt...
, 2010-07-07 01:27, pirms 14 gadiem
Izlasot šo rakstu un dažus citus sakarā ar Blackpool man ir radušās šādas nojausmas.
1)Blackpool nav tādas naudas,lai varētu iegādāties spēlētājus ar sešciparu nullēm un pat,ja kādu var nopirkt tad viņi grib būt pārliecināti,ka pirkums sevi attaisnos,jo citu vietā nopirkt nevarēs.
2)Blackpool un Malnacs izteicās labi par dažiem Virslīgas jaunajiem spēlētājiem,bet piebilda,ka tie esot nedaudz par zaļu priekš EPL-teikšu godīgi-pati Blackpool ir par zaļu priekš EPL,jo tai ir atvēlēta pilnīgas pastarītes loma EPL un arī Blackpool iekļūšana EPL ir negaidīts pavērsiens kur viņiem vienkārši paveicās.
3)Neviens nopietns spēlētājs nevēlēsies pāriet uz klubu kurš visticamāk pēc jaunās sezonas atkal atgriezīsies Coca-Cola Championship-vismaz es nespēju iedomāties kādu spēlētāju no patreizējiem EPL klubiem,līdz ar to pašai Blackpool nav lielas izvēles un nāksies riskēt uz jauno spēlētāju iepirkšanu,ja vispār grib kaut vai mēģināt cīnīties par palikšanu EPL.
Visu šo saliekot kopā es domāju,ka Blackpool nemaz nevar neko vairāk vēlēties un atļauties kā dažus Virslīgas spēlētājus tādus kā-Cauņa,Laizāns,Kļava vai Karašausks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-07-07 14:53, pirms 14 gadiem
sasperjods rakstīja: Karasausks EPL...
tas skan lepni
Lepni nē-bet protams tas nozīmē,ka Blackpool un pašam Karašauskam ir daudz jāstrādā,lai viņš kļūtu par fantastisku spēlētāju,jo par labu futbolistu nepiedzimst,bet par tādu kļūst.
Mohameds Salāhs un Trents Aleksandrs-Ārnolds. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix
3

Zaudējums derbijā attālina "Liverpool" no cīņas par Premjerlīgas titulu

Šovakar zaudējumu Anglijas Premjerlīgas 29. kārtas pārceltajā spēlē piedzīvoja titula tīkotāja "Liverpool", kas pilsētas derbijā ar 0:2 atzina "Everton" pārākumu. Jirgena Klopa vadītā komanda pēdējos četros mačos guvusi tikai vienu uzvaru.
Kajs Hāvercs. Foto: AFP/Scanpix
5

Lielgabalnieki izšķaida "Chelsea" sētiņu, Hāvercs iesit divreiz

Anglijas Premjerlīgā pārceltās 29. kārtas ietvaros turnīra līdervienība "Arsenal" sarāva gabalos citu Londonas komandu "Chelsea". Pret savu bijušo komandu divus vārtus guva vācu futbolists Kajs Hāvercs.
Unajs Emerijs. Foto: Aston Villa
3

Emerijs pagarina līgumu ar "Aston Villa" līdz 2027. gadam

LETA. Anglijas premjerlīgas klubs Birmingemas "Aston Villa" otrdien pagarināja līgumu ar vienības galveno treneri Unaju Emeriju, ziņo Anglijas mediji.