Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Premjerlīga varētu saīsināt spēles ilgumu un spēlēt mazāk nekā 90 minūtes

Agris Suveizda

Premjerlīga varētu saīsināt spēles ilgumu un spēlēt mazāk nekā 90 minūtes
Angļu tiesnesis Maiks Dīns. Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas Spēlētāju arodbiedrības vadītājs Gordons Teilors sarunā ar BBC atklājis, ka līgas iekšienē kā viens no daudziem ierosinājumiem, kā atsākt sezonu Covid-19 pandēmijas laikā, ir arī spēles ilguma samazināšana. Pašlaik līga optimistiski cer atgriezties 8. jūnijā, bet Teilors paredz, ka agrāk par jūnija vidu spēles visdrīzāk nenotiks.

"Runāju par protokolu, pie kā tiek strādāts. Pagaidām nezinām, kāda būs nākotne, taču mēs zinām ierosinājumus un idejas, kuras ir izteiktas," sacīja Teilors. "Tās ir spēlētāju maiņu skaita palielināšana, puslaika ilgšana mazāk par 45 minūtēm, neitrāli stadioni. Ierosinājumu ir ļoti daudz – redzēsim, kāds būs īstais piedāvājums."

Teilors gan noliedza, ka spēļu ilguma samazinājums – acīmredzot līdz 2x40 minūtēm – jau ir pieņemts. "Es tikai saku, ka iespēju ir ļoti daudz," atbildēja arodbiedrības galva. "Ideāli būtu saglabāt sacensību integritāti un, protams, arī mājas un izbraukuma spēles. Tāpat ideāli būtu saglabāt tādus pašus komandu sastāvus, kādi bija pirms sacensību apturēšanas."

"Tā ka jautājumu ir ļoti daudz, taču pats galvenais jautājums: vai sezona var tikt pabeigta? Cik ilga tā būs? Vai tā var tikt pabeigta, un, kas pats galvenais, vai to var pabeigt drošā vidē," Teilors turpināja. "Spēlētāji nav muļķi. Viņiem ir jābūt apmierinātiem ar to, cik droša būs atgriešanās, un tai ir jābūt viņu izvēlei."

Futbola noteikumi paredz iespēju, ka, vienojoties visām iesaistītajām pusēm, spēle drīkst ilgt arī mazāk par 90 minūtēm – kā tas ierasti notiek jaunatnes futbolā. "Spēle ilgst divus vienādus periodus pa 45 minūtēm, ja vien tiesneši un abas komandas nav vienojušies citādi. Jebkura vienošanās par spēles periodu ilgumu (piemēram, abu puslaiku saīsināšana līdz 40 minūtēm nepietiekama apgaismojuma dēļ) ir jāpanāk vēl pirms spēles sākuma, un tai ir jāatbilst sacensību noteikumiem," sacīts FIFA apstiprināto noteikumu 7. paragrāfā.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/danroan/status/...
https://twitter.com/DaleJohnsonESPN...
https://www.bbc.com/sport/football/...

  +1 [+] [-]

, 2020-05-05 14:39, pirms 4 gadiem
Lai ar monetas palidzibu nosaka uzvaretaju,un bus miers!

     [+] [-]

, 2020-05-05 15:19, pirms 4 gadiem
Kāda jēga?

     [+] [-]

, 2020-05-05 19:09, pirms 4 gadiem
Sviests.. bet nevar pārmest vēlmi atsākt sezonu, jo bankrotējušu APL nevienam nevajag.
Starp citu- tiešām labs jautājums- kāda no tā ir jēga? Vairāk tur skāde sanāk manuprāt.

     [+] [-]

, 2020-05-05 19:58, pirms 4 gadiem
Es domāju ka ideja ir tāda ka viņi saspiedīs spēles blīvāk kā parasti un lai spēlētājiem nav tik lielas slodzes un var izturēt tās 8-10 spēles intensīvā grafikā. bet tas tik mans viedoklis.

     [+] [-]

, 2020-05-05 22:22, pirms 4 gadiem
Maikl30 , 14:39, pirms 8 stundām
Lai ar monetas palidzibu nosaka uzvaretaju,un bus miers!

Tieši tā
Bīča volejā jau līdzīgi notiek
Kautkādi fantasjori pat izdomā spēles gaitas aprakstu

     [+] [-]

, 2020-05-06 15:43, pirms 4 gadiem
Ātrāk šī murgainā sezona beigtos un miers. Visi šie varianti ne pie kā nenoved. Funkcionāri vienkārši vēlas kaut kā piebeigt sezonu un sadalīt vietas. Spēlētāji droši vien būtu ar mieru kaut 2x20 kā amatieru minifutbolā uzraut.