Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Laportam veikta operācija, Mančestras "City" ilgstoši paliek ar diviem centra aizsargiem

Laportam veikta operācija, Mančestras "City" ilgstoši paliek ar diviem centra aizsargiem
Emeriks Laports. Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas futbola čempionam Emerikam Laportam Spānijas pilsētā Barselonā esot veikta ceļgala operācija, vēstīts Mančestras "City" mājaslapā. Kreilis Laports ir Žuzepa Gvardiolas galvenā izvēle centra aizsarga pozīcijā.

Mančestras "City" savā mājaslapā raksta, ka detalizētākas prognozes par atlabšanas ilgumu gaidāmas rehabilitācijas laikā, taču britu mediji ziņo, ka klubs franču aizsarga atgriešanos ierindā sagaida labākajā gadījumā nākamā gada sākumā. Tādējādi, vasarā šķiroties no Vensāna Kompanī, līdz pat janvārim Mančestras "City" visdrīzāk paliks tikai ar diviem centra aizsargiem: angli Džonu Stounsu un argentīnieti Nikolasu Otamendi. Paredzams, ka par centra aizsargu šajā periodā varētu tikt pārkvalificēts brazīliešu balsta pussargs Fernandinju.

Iepriekšējā nedēļā Laports, kurš arvien nav debitējis Francijas pieaugušo izlasē, saņēma retu izsaukumu uz valstsvienību, taču jau divas dienas vēlāk pirmajā puslaikā pret "Brighton" (4:0) guva savainojumu. Laporta vietā tika izsaukts "Barcelona" centra aizsargs Samuels Imtitī. Profesionālo karjeru sācis Bilbao "Athletic", Laports par 65 miljoniem eiro uz Mančestras "City" pārcēlās 2018. gada ziemā. Savā pirmajā pilnajā Premjerlīgas sezonā Laports titulu palīdzēja izcīnīt ar 35 aizvadītām spēlēm un trim gūtiem vārtiem.

Mančestras "City" Premjerlīgas sezonu ir uzsākusi ar desmit punktiem četrās spēlēs, par diviem punktiem atpaliekot no pagaidām perfektās "Liverpool". UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā pretī stāsies Doneckas "Shakhtar", Zagrebas "Dinamo" un Bergamo "Atalanta".

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...
https://www.mancity.com/news/first-...


Džeimijs Vārdijs. Foto: AP/Scanpix
3

Premjerlīga par finansiālajiem pārkāpumiem izvirza apsūdzību arī izkritušajai Lesterai

Anglijas Premjerlīga izvirzījusi apsūdzības "Leicester City", kas pēc pagājušās sezonas izkrita uz pēc spēka otro līgu. Apsūdzībās norādīts, ka iepriekšējo trīs sezonu zaudējumi pārsnieguši pieļaujamo normu.
Viens no Notingemas līderiem Morgans Gibss-Vaits. Foto: Reuters/Scanpix
6

Notingemas ''Forest'' atņem četrus punktus PL tabulā par finanšu pārkāpumiem

Anglijas Premjerlīgas klubs Notingemas ''Forest'' sodīts ar četru punktu atņemšanu turnīra tabulā par finanšu pārkāpumiem, ziņo britu raidorganizācija BBC.
Foto: EPA/Scanpix
9

''United'' divas reizes atspēlējas un trillerī izslēdz ''Liverpool'' no FA kausa

Šodien FA kausa izcīņā noskaidrojās atlikušās divas pusfinālistes. Londonas ''Chelsea'', gūstot divus vārtus otrā puslaika kompensācijas laikā, ar 4:2 pārspēja ''Leicester'', bet Mančestras ''United'' divas reizes atspēlējās, otrajā pagarinājumā guva divus vārtus un septiņu vārtu mačā ar 4:3 pārspēja principiālo sāncensi ''Liverpool''.