Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Morinju piespriež nosacītu cietumsodu par krāpšanos ar nodokļiem

Andrejs Siliņš

Morinju piespriež nosacītu cietumsodu par krāpšanos ar nodokļiem
Žuzē Morinju
Foto: PA Wire / Scanpix

Anglijas Premjerlīgas futbola kluba "Manchester United" galvenais treneris Žuzē Morinju saņēmis nosacītu viena gada cietumsodu un aptuveni divu miljonu eiro sodu par ilgstošu krāpšanos ar nodokļiem.

Morinju lieta izskatīta Spānijā par laiku, kad treneris saņēma atalgojumu no Madrides "Real" kā šīs komandas galvenais treneris. Apsūdzība uzrādīja, ka Morinju nav deklarējis 3,3 miljonu eiro lielus ieņēmumus par 2011. un 2012. gadu, par ko arī nav samaksāti nodokļi.

Lai gan trenerim piešķirts cietumsods, tas ir nosacīts. Spānijas likumdošana paredz, ka, pirmo reizi saņemot sodu, kas ir mazāks par diviem gadiem cietumā, to var izciest nosacīti. Tāpat Morinju piespriests naudas sods aptuveni divu miljonu eiro apmērā.

Iepriekš gan publiski Morinju izteicies, ka samaksājis visus nodokļus. Arī viņa pārstāvis norādījis, ka Morinju laika posmā no 2010. līdz 2013. gadam samaksājis nodokļus aptuveni 26 miljonu eiro apmērā.

Iepriekš problēmās ar Spānijas likuma sargiem par nodokļu nesamaksāšanu iekūlās arī tobrīd Madrides "Real" superzvaigzne Krištianu Ronaldu, kurš bija spiests samaksāt 18,8 miljonu eiro lielu naudas sodu un saņemt vienu gadu nosacīti, kā arī "Barcelona" superzvaigzne Lionels Mesi, kuram tika 21 mēneša cietumsods, taču Mesi piekrita samaksāt 400 eiro par katru soda dienu (kopā 252 000 eiro), lai no cietuma izvairītos.

Morinju šobrīd piedzīvo ne tos labākos laikus pie "Manchester United" stūres. Komanda icīnījusi divas uzvaras un piedzīvojusi divus zaudējumus Premjerlīgas sezonas ievadā, pēc četrām kārtām atrodoties vien desmitajā pozīcijā turnīra tabulā.

Izmantotie resursi:
BBC

     [+] [-]

, 2018-09-04 19:06, pirms 6 gadiem
principā oficiāli - noziedznieks?

  -3 [+] [-]

, 2018-09-04 19:38, pirms 6 gadiem
Man liekas katrs otrais naudu tumbockaa glabaa. Nah man nopelniitos miljonus daavinaat kaadam, vai ne

  -1 [+] [-]

, 2018-09-04 20:28, pirms 6 gadiem
Daniel rakstīja: principā oficiāli - noziedznieks?
Tie spāņu naudas piedzineji ir noziedznieki

  +2 [+] [-]

, 2018-09-05 01:16, pirms 6 gadiem
Tach ap shameejiem taadi cipari griezaas,Ka nav nekaads briinums,ka saadas lietas notiek. Gan jau graamatvezji atkal sashemojushi kaut ko