Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

papildināts Sigurdsons pārceļas uz Totenhemu, Barneta spēlēs "Schalke"

Andrejs Siliņš

Sigurdsons pārceļas uz Totenhemu, Barneta spēlēs "Schalke"
Stīvens Neismits
Foto: AFP/Scanpix

Skotijas valstsvienības uzbrucējs Stīvens Neismits, kurš iepriekš pārstāvēja Glāzgovas "Rangers", parakstījis līgumu uz četrām sezonām ar Anglijas Premjerlīgas futbola klubu "Everton". Tikmēr "Tottenham Hotspur" iegādājies islandiešu pussargu Gilvi Sigurdsonu, "Hoffenheim" vienībai samaksājot astoņus miljonus sterliņu mārciņu. Uz Gelzenkirhenes "Schalke" pārcēlies Trankvilo Barneta.

"Esam sajūsmā par to, ka Stīvens ir piekritis mūsu piedāvājumam," sacīja Liverpūles kluba galvenais treneris Deivids Mojess. "Viņš būs lielisks papildinājums tiem spēlētājiem, kas jau ir mūsu rīcībā. Sagaidām, ka viņš būs formā un spēlēs jau no paša sezonas sākuma. Viņš ir izlases spēlētājs, kurš var spēlēt dažādās pozīcijās."

25 gadus vecais Neismits karjeru sāka skotu vienībā "Kilmarnock" un 2006. gadā saņēma labākā jaunā spēlētāja balvu. 2007. gada vasarā "Rangers" samaksāja 1,9 miljonus par Neismitu, kurš komandas labā 98 mačos guva 28 vārtus. Aizvadītajā sezonā gan Neismits spēlēja ļoti maz, jo savainoja ceļgalu.

"Man tas ir liels gods - pievienoties "Everton" klubam, kam ir skaista vēsture," priecīgs par jauno darba vietu bija spēlētājs. "Ir liels gods spēlēt ar tik talantīgiem spēlētājiem pasaules labākajā līgā aizrautīgu līdzjutēju priekšā. Lūkoju uzsākt darbu ar treneri Deividu Mojesu un visiem pārējiem kluba darbiniekiem un kluba vadību, lai attaisnotu viņu cerību manī." Skotijas izlases rindās Neismits 15 spēlēs izcēlies ar diviem vārtu guvumiem.

Cits Premjerlīgas klubs "Tottenham Hotspur" sastāvam pievienojis islandiešu pussargu Gilvi Sigurdsonu, kurš iepriekš piederēja "Hoffenheim" klubam Vācijas Bundeslīgā. Sigurdsonam gan angļu futbols nav svešs - šīs sezonas otro pusi futbolists izīrēts pavadīja "Swansea", 18 mačos gūstot septiņus vārtus un četras reizes asistējot vārtu guvumos partneriem. 22 gadus vecais Sigurdsons jau jaunieša vecumā pārcēlās uz Angliju, pievienojoties "Reading" akadēmijai, vēlāk tika izīrēts zemāko līgu klubiem, bet 2010. gadā Hofenhaimas vienība iegādājās pussargu par 6,5 miljoniem sterliņu mārciņu, kas bija jauns "Reading" rekords.

Sākotnēji bija paredzēts, ka Svonsī izpirks pussargu no vāciešiem, un abas puses jau bija vienojušās par 6,8 miljonu pārejas summu, taču darījums nojuka. Tiek lēsts, ka darījuma summa šoreiz sasniegusi astoņus miljonus. Tikai vakar "Tottenham" paziņoja par Andrē Vilaša-Boaša iecelšanu galvenā trenera postenī.

Menhengladbahas "Borussia" galvenais treneris Lisjēns Favrs tomēr pagarinājis līgumu ar klubu, izbeidzot runas par viņa iespējamo došanos prom. Favrs tika minēts kā iespējamais Marseļas "Olympique" jaunais galvenais treneris, bet tagad šveiciešu speciālists pagarinājis līgumu ar "Borussia" līdz 2015. gadam. Pie kluba stūres viņš stājās 2011. gada februārī, izglāba Menhengladbahu no izkrišanas, bet iepriekšējā sezonā aizveda līdz ceturtajai vietai Bundeslīgā un ceļazīmei uz Čempionu līgu.

Šveiciešu futbolists Trankvilo Barneta (27) parakstījis trīs gadu līgumu (līdz 2014./15. gada sezonas beigām) ar Gelzenkirhenes "Schalke". Kopš 2004. gada futbolists bija Lēverkūzenes "Bayer" īpašums, bet šovasar nolēma nepagarināt līgumu ar komandu. Barneta ilgu laiku bija "Bayer" pamatsastāva pussargs, kopumā 180 mačos gūstot 23 vārtus.

Izmantotie resursi:
Match-by-Match Hospitality / evertonfc.com -...
Goal.com

  +2 [+] [-]

, 2012-07-04 13:28, pirms 12 gadiem
Nu Rangers gan smuki izput, nesenā pagātnē Jelavics aizgāja, tagad vēl Neismits, un vēl arī Whittakers un Lafferty ir prom. Smags periods sagaidāms

  -1 [+] [-]

, 2012-07-04 14:08, pirms 12 gadiem
Andresens rakstīja: Nu Rangers gan smuki izput, nesenā pagātnē Jelavics aizgāja, tagad vēl Neismits, un vēl arī Whittakers un Lafferty ir prom. Smags periods sagaidāms
te jau nesen bija raksts ka ranger spēlēs 3.līgā un mainīs savu nosukumu.

  +1 [+] [-]

, 2012-07-04 14:28, pirms 12 gadiem
Andresens rakstīja: Nu Rangers gan smuki izput, nesenā pagātnē Jelavics aizgāja, tagad vēl Neismits, un vēl arī Whittakers un Lafferty ir prom. Smags periods sagaidāms
Ranger klubas ar visu vēsturi ir bankrotējis, un jaunais veidojums ir pilnīgi jauns klubs. To, kas palika pāri no Rangers (kas nu tur ir palicis pāri) pārpirka The Rangers Football Club Ltd kas pieder Charles Green.
Un pēc Skotijas futbola federācijas noteikumiem, ja spēlētājam ir iespēja pāriet uz citu klubu, viņš kļūst par brīvo aģentu.

     [+] [-]

, 2012-07-04 14:43, pirms 12 gadiem
25 gadus vecais Mojess karjeru sāka skotu vienībā "Kilmarnock" un 2006. gadā saņēma labākā jaunā spēlētāja balvu.

Gadījumā nav 25 gadus vecais Naismits.

     [+] [-]

, 2012-07-04 15:49, pirms 12 gadiem
AVB sāk šopingu, Sigursons ir labs ieguvums, jauns un apliecinājis sevis EPL. Pool arī šo esot ļoti gribējuši. Kurš nākamais, Moutinjo?

  +1 [+] [-]

, 2012-07-04 18:20, pirms 12 gadiem
vajag vārtsargu! man tā vismaz šķiet, jo Frīdels lai gan it kā nav slikts, bet jaunāks arī nepaliek un ar gadiem vņam sāk zust stabilititāte
septembris rakstīja: AVB sāk šopingu, Sigursons ir labs ieguvums, jauns un apliecinājis sevis EPL. Pool arī šo esot ļoti gribējuši. Kurš nākamais, Moutinjo?